Paneret rødspætte og rodfrugtremoulade

Del opskrift

Ingredienser

Fiskefileter
8 fileter af rødspætte – skærising eller skrubbe kan også bruges
Ca 2 dl vand
2 dl mel
1 tsk salt
5 dl pankorasp (fås hos din lokale asiatiske købmand)
100 g smør
1 dl solsikkeolie
Remoulade
2 dl karrypickles (find opskriften nedenfor)
2 dl Hjemmerørt mayonnaise (find opskriften nedenfor)
Krydderurtesalat
1 lille håndfuld plukkede blade eller kviste af dild, kørvel, brøndkarse eller karse
Et par dråber citronsaft
Lidt olivenolie til at marinere urterne med
Anretning
Evt. lidt syltede løg (find opskriften nedenfor)
1 citron skåret i både
4 skiver rugbrød
Smør til brødet

Fremgangsmåde

Fiskefileter

Rens og skær fiskefileterne halvvejs igennem på midten og fold dem, så de er dobbelt tykkelse. Krydder med salt og peber.

Pisk vand og mel sammen til en tynd glat dej, vend fileterne i dejen så der kun hænger et tyndt lag på og vend dem derefter i pankoraspen.

Varm en stor pande op og steg fileterne i smør og olie – evt. af to omgange, ca 2 minutter på hver side, til de er sprøde og gyldne. Lad dem dryppe kort af på køkkenrulle.

Remoulade

Hak pickles fint på et spækbræt med kniv eller kør kort i en foodprocessor.
Rør Pickles og mayonnaise sammen og smag til med salt og peber.

Krydderurtesalat

Skyl blade og kviste og vend dem forsigtigt med olie og citronsaft.

Anretning:

Smør rugbrødet med smør, læg to lune fiskefileter oven- på, kom derefter en god skefuld remoulade på og top til sidst med krydder-urtesalaten samt lidt syltede løg.

Server med citronbåde til at presse over.

Ekstra

2 dl karrypickles – se opskriften her
2 dl hjemmerørt mayonnaise – se opskriften her
Evt. lidt syltede løg – se opskriften her

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Aamanns Grønne Køkken
  • Smørrebrød
  • Sødt
  • Tilbehør
  • Snaps