Aamanns 1921
Aamanns 1921 i Indre By
Michelin-anbefalet smørrebrød med afsæt i økologi og sæsonens bedste råvarer.
Menukort
Menuen er gældende fra d. 03.09.24 – 11.11.24
Vi anbefaler to-tre stykker smørrebrød og retter pr. person.
Små kartofler, fermenterede stikkelsbær, syltede rødløg, løvstikke (V) – 125,-
Rødbede, ost, boghvede, skovsyre (V) – 135,-
Kantareltoast, hasselnødder, purløg, surdejsbrød (V) – 225,-
Gammeldags modnede sild, græskar, laurbærblad, crème fraiche – 135,-
Sildetallerken- Fire slags sild, creme fraiche, fedtegrever- 285,-
Koldrøget laks fra Hiddenfjord, dild, agurk, mandler, peberrod – 160,-
Håndpillede rejer, æg, tomatemulsion, kaffir lime, surdejsbrød – 185,-
Smørstegt og paneret rødspætte, rodfrugtemayo, citron – 155,-
Smørstegt og paneret rødspætte, rejesalat, purløg, citron – 175,-
Hønsesalat, knoldselleri, æble, bacon – 150,-
Oksetatar, cornichoner, sennepsemulsion, krokette – 150,-
Vildtfrikadeller, svampe, kål, tyttebær, brunet smørsauce – 175,-
Børnenes favorit – Frikadeller og kartofler, smørstegt rødspætte
med remoulade og grøntsagsstave. Kun tilgængelig for børn under 12 år – 125,-
Ost og Dessert
Tre danske oste, knækbrød, marmelade – 150,-
Pålægschokolademad, blommer, madeira, misokaramel, brioche – 95,-
Æbletrifli, flødeskum, vanilje, karamel – 120,-
Petit fours, fem stykker sødt – 105,-
3-Retters Frokostmenu – 390,-
Første ret – Vælg mellem
Smørrebrød – Små kartofler, fermenterede stikkelsbær, syltede rødløg, løvstikke (V)
Smørrebrød – Gammeldags modnede sild, græskar, laurbærblad, crème fraiche
Smørrebrød – Koldrøget laks fra Hiddenfjord, dild, agurk, mandler, peberrod
Anden ret – Vælg mellem
Smørrebrød – Rødbede, ost, boghvede, skovsyre (V)
Smørrebrød – Hønsesalat, knoldselleri, æble, bacon
Smørrebrød – Oksetatar, cornichoner, sennepsemulsion, krokette
Dagens frokostret – Minimumsbestilling to personer (+50kr)
Ost og Dessert – Vælg mellem
To danske oste, knækbrød, marmelade
Æbletrifli, flødeskum, vanilje, karamel
AFTEN Menuen er gældende fra d. 03.09.24 – 11.11.24 Brød og Snacks À la Carte
|
Vin på Glas Hvid Orange Rosé Rød Sød Alkoholfri Vin på Flaske Orange Rosé Hvid Rød Sød Øl Flaskeøl Alkoholfri Snaps og Akvavit Cocktails & Longdrinks Mocktails Soft Drinks Aamanns Hjemmelavet Lemonade – 55,- / 125,- Muri Passing Clouds – 235,- Varme drikke Te fra A. C Perch’s |
Grupper
Menuen er gældende fra d. 03.09.24 – 11.11.24
Frokost
3-Retters Frokostmenu – 390,-
Første ret – Vælg mellem
Smørrebrød – Små kartofler, fermenterede stikkelsbær, syltede rødløg, løvstikke (V)
Smørrebrød – Gammeldags modnede sild, græskar, laurbærblad, crème fraiche
Smørrebrød – Koldrøget laks fra Hiddenfjord, dild, agurk, mandler, peberrod
Anden ret – Vælg mellem
Smørrebrød – Rødbede, ost, boghvede, skovsyre (V)
Smørrebrød – Hønsesalat, knoldselleri, æble, bacon
Smørrebrød – Oksetatar, cornichoner, sennepsemulsion, krokette
Dagens frokostret – Minimumsbestilling to personer (+50kr)
Ost og Dessert – Vælg mellem
To danske oste, knækbrød, marmelade
Æbletrifli, flødeskum, vanilje, karamel
Aften
Brød og Snacks
Surdejsbrød og smør – 35,-
Oliven, hvidløg, persille, chili (V) – 45,-
Focaccia, solsikkekernehummus, rugbrødschips (V) – 70,-
Gougères, svampe, timian (V) – 90,-
Kroketter, skinke, ost, 3 stk – 90,-
Croustade, hummer, purløg, piment d’espelette, 3 stk – 120,-
3-Retters Menu – 450,-
Rimmet laks, fermenterede mirabelleblommer, syltet græskar
Grillet vildt, kantareller, majs, pebersauce
Æbletrifli, flødeskum, vanilje, karamel
3-Retters Grøn Menu – 450,-
Stegt grønkål, fermenterede mirabelleblommer, beurre blanc
Risotto, kantareller, majs
Æbletrifli, flødeskum, vanilje, karamel
Smørrebrødsmenu – 440,-
Koldrøget laks fra Hiddenfjord, dild, agurk, mandler, peberrod
Smørstegt og paneret rødspætte, kål- og rodfrugtremoulade, citron
Pålægschokolademad, blommer, madeira, misokaramel, brioche
Tasting Menu – 695,-
Inkl. brød og smør. Består af ti retter i fem serveringer, heraf nogle til deling ’family style’.
Menuen skal bestilles af hele bordet og kan ikke kombineres med andre menuer.
Grillet focaccia, karamelliseret løgsmør
Rugbrødschips, solsikkekernehummus
Rødbede, ost, brioche
Kroustade, krabbe, purløg
Kroketter, skinke, ost
Gougères, kaffir lime, rejer
Oksetatar, sennep, cornichoner
Rimmet laks, fermenterede mirabelleblommer, syltet græskar
Grillet vildt, kantareller, majs, pebersauce
Æbletrifli, flødeskum, vanilje, karamel
Grøn Tasting Menu (V) – 695,-
Inkl. brød og smør, Består af ti retter i fem serveringer, heraf nogle til deling ’family style’.
Menuen skal bestilles af hele bordet og kan ikke kombineres med andre menuer.
Grillet focaccia, karamelliseret løgsmør
Rugbrødschips, solsikkekernehummus
Rødbede, ost, brioche
Kroustade, jordskokker
Kroketter, kartoffel, røget emulsion
Gougères, trøfler
Græskar, blåskimmelostemulsion
Stegt grønkål, fermenterede mirabelleblommer, beurre blanc
Risotto, kantareller, majs
Æbletrifli, flødeskum, vanilje, karamel
1921 Fuld Oplevelse – 1250,-
Bobler
Tasting menu
Vinmenu á fire glas
Vand
Jul 2024
Menuen gælder fra d. 12.11.24 til d. 31.12.24.
Selskaber – frokost
Julefrokostmenu – 625,-
Første ret – Vælg mellem
Smørrebrød – Svampesalat, stikkelsbær, estragon, syltede løg, brioche (V)
Smørrebrød – Gammeldags modnede sild, karry, æg, æbler, crème fraiche, løg
Smørrebrød – Islandsk gravad laks, appelsin, dild, sennepssauce
Anden ret – Traditionelle juleretter serveres som deleretter til hele bordet
Flæskesteg, julekrydderier
Confit de canard, rødkål
Brunede kartofler
Julesalat med endivie, granatæble, appelsiner og mandler
Ost og Dessert – Vælg mellem
To danske oste, knækbrød, marmelade (+20kr)
Risalamande, mandler, vanilje, kirsebærsauce
Smørrebrødsmenu – 445,-
Islandsk gravad laks, appelsin, dild, sennepssauce
Smørstegt og paneret rødspætte, kål- og rodfrugtremoulade, citron
Risalamande, mandler, vanilje, kirsebærsauce
Selskaber – aften
3-Retters Menu – 525,-
Inkluderer brød og smør + appetizer
Solsikkehummus, rugbrødschips
Oksetatar, cornichoner, hellefisk, østers, dild
Grillet and, glaserede æbler, rødkål, sort pebersauce
Parfait, appelsiner, karamel, brunkage-crunch
3-Retters Grøn Menu (V) – 525,-
Inkluderer brød og smør + appetizer
Solsikkehummus, rugbrødschips
Rødbede, ost, boghvede, skovsyre
Knoldselleri, svampe, trøffel
Parfait, appelsiner, karamel, brunkage-crunch
Tasting Menu – 750,-
Inkl. brød og smør. Består af ti retter i fem serveringer, heraf nogle til deling ’family style’.
Menuen skal bestilles af hele bordet og kan ikke kombineres med andre menuer.
Grillet focaccia, rugbrødschips, smør, solsikkehummus
Endivie, grønkål, appelsiner
Æbleskiver, peberrodscreme
Gravad laks, friskost, dild
Croquetter, skinke, ost
Gougères, rejer, citron
Oksetatar, cornichoner
Hellefisk, østers, dild
Grillet and, glaserede æbler, rødkål, sort pebersauce
Parfait, appelsiner, karamel, brunkage-crunch
Grøn Tasting Menu (V) – 750,-
Inkl. brød og smør, Består af ti retter i fem serveringer, heraf nogle til deling ’family style’.
Menuen skal bestilles af hele bordet og kan ikke kombineres med andre menuer.
Grillet focaccia, rugbrødschips, smør, solsikkehummus
Endivie, grønkål, appelsiner
Æbleskiver, peberrodscreme
Croustade, jordskokker
Croquetter, svampe, ost
Gougères, svampe, timian
Vaffel, kartoffel, laurbærblad, ramsløgkapers
Rødbede, ost, boghvede, skovsyre
Knoldselleri, svampe, trøffel
Parfait, appelsiner, karamel, brunkage-crunch
1921 Fuld Oplevelse – 1450,-
Bobler
Tasting menu
Vinmenu á fire glas
Vand
Kaffe og petit fours
Adresse
Niels Hemmingsens Gade 19-21
1153 København K
Åbningstider
Frokost
Mandag – lørdag
11.30-17.00
(Sidste bestilling 15.00)
Søndag
11.30-17.30
(Sidste bestilling 15.30)
Aften
Mandag – torsdag
18.00-22.00
(Sidste bestilling 20.15)
Fredag – lørdag
18.00-23.00
(Sidste bestilling 21.00)
Søndag
Lukket
Book bord
Reserver bord på 1921
Om AAMANNS 1921
“Det, der altid har været vigtigt for mig, er at servere genkendelige råvarer og tilberedningsmetoder – men med et overraskende tvist, der løfter smagen et helt andet sted hen, end man umiddelbart forventer”
– Adam Aamann
Til frokost på Aamanns 1921 tilbyder vi vores velkendte smørrebrød, hvor vi laver alt fra bunden med rigtigt kokkehåndværk, sæsonens kvalitetsråvarer, masser af grøntsager og tilførsel af nye idéer og ofte overraskende smagssammensætninger, som tager afsæt i respekten for den klassiske tradition. Vi er certificeret med Det økologiske Spisemærke i sølv, hvilket betyder at 60-90% af vores råvarer og drikkevarer økologiske råvarer, hvilket blot er en af de måder hvorpå vi vægter bæredygtighed.
Menukortet er fokuseret og skiftende i takt med sæsonerne og afstemt således, at hver servering udgør en helhedsoplevelse
Om aftenen serverer vi et udvalg af klassiske danske retter i ny fortolkning som f.eks. vores anmelderroste krebinet med kantareller, tyttebær og klassisk velouté sauce.
I baren har vi et stort udvalg af hjemmelavede snapse, gode håndværksøl fra mindre lokale bryghuse som Herslev og Mikkeller, hjemmelavede cocktails og saft. Vinkortet byder både på traditionelle producenter og et udvalg af usvovlede og økologiske vine.
Aamanns 1921 er inspireret af det moderne kirkerums fokus på gedigne materialer og æstetik. Der er højt til loftet og håndlavede messinglysekroner oplyser lokalet. Man sidder rart i de lyse moderne træmøbler med hynder af kernelæder.
ER I EN STØRRE GRUPPE?
For grupper over 10 personer tilbyder
vi vores selskabspakker.
Vi har indrettet vores underetage i samme smukke stil som i overetagen og skabt en unik stemning med kunst på væggene og et åbent køkken. Lokalet er meget indbydende til afholdelse af lukkede selskaber for både private og forretningsfrokoster og middage, og har i øvrigt en fantastisk akustik. Vi kan have op til 35 gæster i vores private dining room.
Send os en mail på [email protected] eller ring 20805200, og lad os tage en snak om hvordan, vi imødekommer lige præcis jeres behov.