Aamanns 1921
Aamanns 1921 i Indre By
Michelin-anbefalet smørrebrød med afsæt i økologi og sæsonens bedste råvarer.


Menukort
-
Frokost
1921 FROKOST MENU
Vores menu med 7 retter, i tre serveringer.
Nogle til deling ‘Family Style’ bestilles af hele bordet.
Menuen kan ikke kombineres med retter fra a la carte.
Fem mindre retter på fad
Gammeldags modnede sild
creme fraiche, syltede hyldeblomst
Små kartofler
løvstikke, stikkelsbær, karseIslandsk koldrøget laks
med fennikel, mandler, dild
Håndpillede rejer
æg, syltede grønne tomater, purløg
Smørstegt og paneret rødspætte
med kål- og rodfrugtremoulade, syltede løg, citron
–
Frikadeller
grillede asparges, ærter
–
Rabarbertrifli
knas, mælkeis
550,-
–SMØRREBRØDSMENU
Menu med tre smørrebrød i én servering,
bestilles af hele bordet. Menuen kan ikke
kombineres med retter fra a la carte menuen.Gammeldags modnede sild
creme fraiche, syltede hyldeblomst
Små kartofler
løvstikke, stikkelsbær, karseHønsesalat
ærter, syltede squash, bacon
410,-
–SMØRREBRØD
Vi foreslår 2-3 retter eller smørrebrød per person
Små kartofler
løvstikke, stikkelsbær, karse
135,-Grillet asparges
æg, kørvel, hollandaise
serveret på surdejsbrød
165,-Svampetoast
hasselnødder, purløg, syltede løg,
serveret på surdejsbrød
155, –
Gammeldags modnede sild
creme fraiche, syltede hyldeblomst
135,-Sildetallerken ”Aamanns’ tre bedste”
serveret med sprøde løg, créme fraiche,
smør og fedtegrever samt rugbrød (kan deles)
285, –Islandsk koldrøget laks
fennikel, mandler, dild
150,-Håndpillede rejer
æg,syltede grønne tomater,
purløg, serveret på surdejsbrød
185,-
Hummersalat
med citronmayonnaise, piment
d’espelette serveret på brioche
275,-Smørstegt og paneret rødspætte
kål- og rodfrugtremoulade,
syltede løg og citron
155,-Smørstegt og paneret rødspætte
rejesalat og citron
175,-Hønsesalat
ærter, syltede squash, bacon
150,-Krogmodnet oksetatar
ramsløg, ost, peberrod
150,-Tartelet
kylling, ærter, asparges
165,-
–OST OG DESSERT
Tre danske oste
serveret med knækbrød
og hjemmelavet marmelade
150,-Rabarbertrifli
kans, mælkeis
120,-Jordbær
vanilje, fløde, citronverbena
130,-Petit fours
fem søde fristelser
105,- -
Aften
Selskaber 7+ personer bedes kontakte os på: [email protected]
1921 FULD OPLEVELSE
Bobler
Tasting menu
Vinmenu á 4 glas
Kaffe og petit fours
Vand
1350,-TASTING MENU
Vores menu af 10 retter, i fem serveringer.
Dertil brioche brød og hjemmelavet smør.
Nogle til deling ‘Family Style’ Bestilles af hele bordet.
Menuen kan ikke kombineres med retter fra a la carte.Solsikkekernehummus med rugbrødschips
Brioche brød og hjemmelavet smør
Sprødt, urteemulsion, piment d’espelette
–
Snackbræt
Vandbakkelse med svampe
Løg, ost, ramsløg
Krustade med hummer
Croquette af danske frilandsgrise
Vaffel med oksetatar og peberrod
–
Havtaske ærter og grillede agurker
–
Grillet frilandskylling med asparges
–
Rabarbertrifli, knas, mælkeis
695,-VEGETARISKE MENU
Vores menu af 10 vegetariske retter.
Dertil brioche brød og hjemmelavet smør.
Nogle til deling ‘Family Style’ Bestilles af hele bordet.
Menuen kan ikke kombineres med retter fra a la carte.Solsikkekernehummus med rugbrødschips
Brioche brød og hjemmelavet smør
Sprødt, urteemulsion, piment d’espelette
–
Snackbræt
Vandbakkelse med svampe
Løg, ost, ramsløg
Krustade med kartofler og løvstikke
Vaffel med rødbeder
Små tærter med porrer
–
Ærter, løvstikke og grillede agurker
–
Grillede asparges og spinat
–
Rabarbertrifli, knas, mælkeis
695,-3-RETTERS MENU
Vores menu i 3 serveringer.
Menu kan bestilles uden dessert til kr. 370, –
450,-FORRETTER
Vælg mellemHvedekerne-risotto
svampe, ostHavtaske
ærter, grillede agurkSmørrebrød
Islandsk koldrøget laks, dild, fennikel, mandlerKrogmodnet tatar
radiser, vaffel, peberrod
–HOVEDRETTER
Vælg mellem
Grillede asparges
spinat, hollandaiseDagens fisk
sæsonens grøntsager,
hyldeblomst beurre blanc-sauceSmørrebrød
smørstegt og paneret rødspætte
kål- og rodfrugtremoulade, citron
Grillet frilandskylling
asparges, sauce blanquetteAlle vores hovedretter serveres med en side
af kartofler og en sprød salat til at dele.
–DESSERT & OST
Vælg mellem
Rabarbertrifli
knas, mælkeisTre danske oste
serveret med ristet rugbrød
og hjemmelavet marmelade + 30kr
Petit fours
fem søde fristelser
105,- -
Lunch
1921 LUNCH MENU
Our menu of 7 dishes served in three servings,
some are shared “Family Style” served for the entire table,
set menus cannot be combined with a la carte menu.
Selection of five courses served on a platter
Marinated herring served
crème fraiche, pickled elderflower
Small potatoes
lovage, gooseberries, cressIcelandic cold smoked salmon
fennel, almonds, dillHand peeled shrimps
egg, pickled green tomatoes, chivesButter fried breaded plaice
with remoulade, pickled
onions, herb salad and lemon
–
Pork ‘Frikadeller’
grilled asparagus and peas
–
Rhubarb trifle
rumble and gelato
550,-
–’SMØRREBRØD’ MENU
Served for the entire table
Set menu of three “smørrebrød” served in one serving
Marinated herring
Small potatoes
Chicken salad
410,-
–SMØRREBRØD
Small potatoes
lovage, gooseberries, cress
135,-Grilled asparagus
egg, chervil, hollandaise
served on sourdough bread
165,-Mushroom toast
with celeriac, hazelnut and watercress
served on sourdough bread
155,-Marinated herring
hazelnut, chives, pickled onions
served on sourdough bread
135,-Herring platter “Best of Aamanns”
three of our authentic herring
accompanied with crispy onions, crème fraiche,
pork fat and roasted seeds (can be shared)
285,-Icelandic cold smoked salmon
fennel, almonds, dill
150,-Hand peeled shrimps
egg, pickled green tomatoes, chives
served on sourdough bread
185,-
Lobster salad
with lemon mayonnaise, piment d’espelette
and chives served on brioche bread
275,-Butter fried breaded plaice
with remoulade, pickled onions,
herb salad and lemon
155,-Butter fried breaded plaice
with shrimp salad and lemon
175,-
Chicken salad
peas, pickled squash, bacon
150,-Dry-aged beef tartare
ramson, cheese, horseradish
150,-Tartlet
peas, asparagus, thyme
165,-
–CHEESE & DESSERT
Three pieces of Danish cheese
served with ‘knækbrød’ and homemade marmalade
150,-Rhubarb trifli
crumble and gelato
120,-Strawberry
vanilla, cream, lemon verbena
130,-Petit fours
five small sweets
105,- -
Evening
Groups of 7+ people – please contact us at: [email protected]
1921 FULL EXPERIENCE
Bobler
Sparkling wine
Tasting menu
Wine menu – 4 glasses
Coffee and Petit fours
Water
1350,-TASTING MENU
Sunflower seed hummus, rye bread chips
Brioche bread, homemade butter
Crisps, herb emulsion, piment d’espelette
–
Snack-platter
Choux with mushrooms
Onion, cheese, ramsons
Croustade with lobster
Croquette with free-range pork
Waffle with dry-aged beef tartar
–
Monkfish, peas, grilled cucumber
–
Grilled free-range chicken, asparagus, sauce blanquette
–
Rhubarb trifle, crumble, gelato
695,-VEGETARIAN MENU
Sunflower seed hummus, rye bread chips
Brioche bread, homemade butter
Crisps, herb emulsion, piment d’espelette
–
Snack-platter
Choux with mushrooms
Onion, cheese, ramsons
Croustade with potato and lovage
Small tart with leeks
Waffle with beetroot
–
Peas, lovage, grilled cucumber
–
Grilled asparagus, spinach, hollandaise
–
Rhubarb trifle, crumble, gelato
695,-3-COURSE MENU
Menu can be ordered without dessert for 370,-
450,-STARTERS
Choose from:
Wheat risotto
mushroom, cheese
Monkfish
peas, grilled cucumberSmørrebrød
Icelandic cold smoked salmon, dill, fennel, almondsDry-aged beef tartar
radish, waffle, horseradish
–MAIN COOURSES
Choose from:
Grilled asparagus
spinach, hollandaiseSmørrebrød
Butter fried breaded plaice
‘remoulade’, lemonFish of the day
seasonal vegetables,
elderflower beurre blanc sauceGrilled free-range chicken
asparagus, blanquette sauceAll our main courses come with a side
of potatoes and a crispy salad to share.
–DESSERT AND CHEESE
Choose from:Rhubarb trifle
crumble, milk ice creamThree pieces of Danish cheese
‘knækbrød’, homemade marmalade + 30krPetit fours
five small sweets
105, – -
Vinkort
By the glass Sparkling Wine Cremant d´Alsace, Brut, Fernand Engel NV 110 Champagne, “l’Universelle”, Brut, Baron Albert NV 135 White Riesling, St. Antony, “Aamanns Selection”, Rheinhessen 2021 105 Grüner Veltliner , Fritsch, Wagram 2021 95 Sauvignon Blanc, J. de Villebois, Loire 2021 105 Sancerre, Lucien Rochet, Loire 2020 145 Riné, Cantrina, Lombardia 2019 115 Chardonnay, Michel Magnien, Bourgogne 2020 140 Rosé Rosé d’Anjou, Remy Pannier, Loire 2020 105 Pinot Nero, Cantrina, Lombardia 2021 110 Red Pinot Noir, Markus Molitor, Mosel 2017 125 Montefalco Rosso, Filippo, Umbria 2019 105 Barbera d’ Asti, “ T asmorcan”, Elio Perrone, Piemonte 2020 125 Gamay, Château de Pierreux, Brouilly, Beaujolais 2017 110 Brunello di Montalcino, Val di Suga, Toscana 2016 165 Sweet Riesling Spätlese, Meierer, Paulinsberg 2020 95 Coteaux du Layon Saint Lambert, Ogereau, Loire 2018 125 Sauternes, Château Grillon, Bordeaux 2019 100 Port, 10 Year Tawny, Taylor’s NV 110 Port, Late Bottled Vintage, Quinta Santa Eufêmia 2013 100 By the bottle Sparkling Cremant d’Alsace, Brut, Fernand Engel NV 585 Champagne, “l’Universelle”, Brut, Baron Albert NV 750 Champagne Rosé, Doyard-Mahé NV 750 Blanc de Blanc 1er Cru Champagne, De Saint-Gall NV 800 Extra-Brut Champagne, ”Bullede Comptoir#10”, Charles Dufour NV 900 Blanc de Blancs Champagne, “Latitude”, Extra-Brut, Larmandier-Bernier NV 950 White wine Riesling, Domaine Rieflé, Alsace 2021 525 Sauvignon Blanc, Sancerre, Lucien Rochet, Loire 2020 650 Chenin Blanc, “Fief Boire”,Saint Nicolas, Loire 2020 800 Savagnin, “Traminer”, Domaine Tissot,Arbois,Jura 2018 750 Petit Chablis, Domaine Passy Le Clou, Bourgogne 2021 550 Aligoté, Nicolas Potel, Bourgogne 2020 595 Chablis, Jean Dauvissat Père & Fils, Bourgogne 2019 700 Saint-Aubin, Roux Père & Fils, Bourgogne 2019 800 Macon Milly-Lamartine Les Collonges, Louis Dorry, Bourgogne 2016 900 Chablis 1er Cru, Fourchaume, Jean Dauvissat Père & Fils, Bourgogne 2019 850 Rully 1er Cru, Montpalais, Nicolas Potel 2017 800 Puligny-Montrachet Blanc, Olivier Leflaive 2018 1400 Meursault, Nicolas Potel 2019 995 Scheurebe, Bruder Dr. Becker, Rhein 2020 525 Cortese”Filagnotti”,Stefano Bellotti, Cascina degli Ulivi, Piemonte 2012/13 850 White Bessi No. 3, Michael Gindl, Niederösterreich, Austria NV 650 Segelfalter, Andreas Tscheppe, Austria 2018 850 Albariño, Immortalis, Galicia 2019 495 Chardonnay, La Crema, California 2019 650 Skin Contact Wine Marto Weiss, Wörner, Rhein 2018 500 Perfect Day, Pittnauer, Austria 2021 650 Graf Morillon, Maria & Sepp Muster, Austria 2020 750 Red wine Pinot Noir, La Clé Saint-Pierre, Mommessin, Bourgogne 2020 625 Chambolle-Musigny Les Cras, Antonin Guyon, Bourgogne 2018 1250 Gevrey-Chambertin 1er Cru “Craipillot”, Nicolas Potel, Bourgogne 2014 1400 Gigondas“Les Calabrun”, Le Plan des Moines 2019 650 Chateauneuf-du-Pape, Le Grand Pontal, Le Plan des Moines 2018 700 Cabernet Franc, Chateau de Coulaine, Chinon, Loire 2020 500 Grolleau Noir, Les Gélinettes, Mark Angeli, Loire 2019 800 Lalande de Pomerol, Château Les Hauts-Conseillants, Bordeaux 2014 750 Barbera d’Alba, “La Gemella”, Viberti, Piemonte 2020 600 Barbera d’Asti, ”Ronco Malo”, Bera Vittorio E Figli, Piemonte 2018 650 Barbera d’Asti, ”Tasmorcan”, Elio Perrone, Piemonte MG 2019 1100 Barolo, “Buon Padre”, Viberti, Piemonte 2017 850 Amarone della Valpolicella, Villa Molino, Veneto 2018 700 Groppello, Cantrina, Veneto 2018 475 Brunello di Montalcino, Val di Suga, Toscana 2016 800 Rosso di Montepulciano, Avignonesi, Toscana 2019 600 Chianti Classico “Gran Selezione”, San Leonino, Toscana 2016 650 Rebo, Zerdí, Cantrina, Lomardia 2018 550 Spätburgunder, Martin Korrell, Nahe 2018 525 Blaufränkisch, Moric, Burgenland, Austria 2020 650 Garnacha, Immortalis, Galicia 2019 595 Zinfandel, Kendall-Jackson, California2019 495 Pinot Noir, Kendall-Jackson, California 2019 650 Pinot Noir, Gran Moraine, Oregon 2018 850 Sweet Sauternes, Château Grillon, Bordeaux 2018 700 Riesling Spätlese, Meierer, Paulinsberg 2020 575 Viura, Orange, 60Elemento, Vento del Moro 2019 650 Port, 10 year Tawny, Taylor’s NV 750 Coteaux du Layon Saint Lambert, Ogereau, Loire 2018 750 Avec Linie Akvavit 75 OP Anderson 75 Gilde Taffel Akvavit 75 Aalborg Jubilæum Akvavit 75 Marc, Elg, Stone Grange 85 Brandy, Elg, Stone Grange 85 Apple Brandy, Copenhagen Winery 95 Grappa, Distilleria Gualco 95 Gabriel Cognac X.O. 115 Rhum J.M. V.S.O.P., Martinique 85 Plantation Rum, Panama 95 Great Dane White Rum 85 Mount Gay X.O. Rum, Barbados 95 Ron Zacapa 23 Solera Rum, Guatemala 95 Braunstein 20:1 Single Malt 150 Caol Ila 13 Years Old Single Malt 150 Macallan 12 Years Old Triple Cask Single Malt 115 Stauning “Kaos” Single Malt 115 Stauning “Smoke” Single Malt 115 Vida Mezcal 100 Bailey’s 60 -
Drikkekort
AAMANNS HJEMMELAVEDE SNAPS Vi laver vores egne snaps-infusioner med økologisk snaps og sæsonens råvarer. Vi kan vejlede om et smagsmæssigt match mellem kryddersnapsene og din menu. Vores udvalg af snaps kan variere, spørg din tjener om ændringer. We make our own schnapps infusions with an organic schnapps and seasonal ingredients. Let us guide you to the best schnapps match for your menu. Our selection varies throughout the year. Please ask your waiter. 3cl / 60,- Rugbrød – Rye bread Dild – Dill Skovmærke – Woodruff Porse – Myrtlle leaf Æble-peberrod-citron – Apple-horseradish-lemon Løvstikke – Lovage Grillet citron – Grilled lemon Aamanns Julesnaps – Christmas Schnapps 80,- Smag fire varianter af Aamanns snaps A tasting of four different Aamann´s schnapps. 220,- DRINKS Cocktails er lavet på vores snaps Cocktails based on our home-made schnapps Aamanns’ “Spritz” 135,- Aamanns’ “Bramble” 120,- Ananas “Stormy” 120,- Jordbær “Daiquiri” 120,- Skovmærke “Negroni” 120,- Aamanns Gin & Tonic 100,- (Alkoholfri/non-alcoholic) Anaperitivo Tonic 75,- Mojito Mocktail, Sir. James 101 75,- Gin & Tonic Mocktail, Sir. James 101 75,- AAMANNS SOFT DRINKS Med eller uden brus – Still or Sparkling Spørg din tjener for dagens udvalg af lemonader Glas 55,- // Karaffel 125,- Muri “Passing Clouds”, Gooseberry –Quince –Jasmine (0.4%) 75cl 185,- Muri “Yamilé”, Raspberry –Gooseberry –Rhubarb (0.4%) 75cl 185,- Coca Cola, Coca Cola Zero, Ginger Beer 45,- Vand med eller uden brus, ad libitum Still or sparkling water ad libitum 30,- ( per person) ØL/BEER Økologisk Fadøl Aamanns IPA 40cl/60cl 75,- / 95,- Aamanns Juleøl (4,5%) 80,- / 100,- Herslev Bryghus Sæson øl 40cl/60cl 75,- / 99,- Herslev Bryghus 40cl/60cl Pilsner (5,5%) Wiener Klassik (4.4%) Wheat (5%) Høst (4,6%) Kastanje Brown Ale (5,6%) 75,- / 95,- Valgfri øl og to hjemmelavede snaps Beer and schnapps menu 220,- Flaske/Bottle Herslev Bryghus Rugøl 50cl 75,- Herslev Bryghus Mark Æble 33 cl 75,- Birra Baladin Nazionale Glutenfree(6.5%) 33 cl 70,- Low alcohol Herslev Bryghus “Under Solen”, Pale Ale, 33cl (0.5%) 55,- Mikkeller “Drink’in the Sun”, Wheat Ale, 33cl (0.3%) 65,- Mikkeller “Weird Weather”, Hazy IPA, 33cl (0.3%) 65,- Mikkeller Limbo Series, ”Raspberry”, 33cl (0.3%) 65,- -
Selskaber
Vi byder glædeligt, både store og små selskaber indenfor. Vores nyrenoverede underetage kan bookes eksklusivt til private dining. Her kan man i private rammer, nyde en Michelin-anbefalet middag ved det åbne køkken. Lokalet er velegnet til alt imellem 15 – 32 personer. Kontakt os endelig. Vores event-team står klar til at rådgive og følge jeres arrangement helt til dørs. Læs mere under selskaber
Adresse
Niels Hemmingsens Gade 19-21
1153 København K
Åbningstider
Frokost
Søndag – mandag
11:30 – 17.15
(Sidste bestilling 15.30)
Tirsdag-lørdag
11:30 – 17.00
(Sidste bestilling 15.15)
Aften
Tirsdag – torsdag
18.30-23.00
(Sidste bestilling 20.15)
Fredag – lørdag
18.30-23.00
(Sidste bestilling 20.45)
Book bord
Reserver bord på 1921
Om AAMANNS 1921
“Det, der altid har været vigtigt for mig, er at servere genkendelige råvarer og tilberedningsmetoder – men med et overraskende tvist, der løfter smagen et helt andet sted hen, end man umiddelbart forventer”
– Adam Aamann
Til frokost på Aamanns 1921 tilbyder vi vores velkendte smørrebrød, hvor vi laver alt fra bunden med rigtigt kokkehåndværk, sæsonens kvalitetsråvarer, masser af grøntsager og tilførsel af nye idéer og ofte overraskende smagssammensætninger, som tager afsæt i respekten for den klassiske tradition. Vi er certificeret med Det økologiske Spisemærke i sølv, hvilket betyder at 60-90% af vores råvarer og drikkevarer økologiske råvarer, hvilket blot er en af de måder hvorpå vi vægter bæredygtighed.
Menukortet er fokuseret og skiftende i takt med sæsonerne og afstemt således, at hver servering udgør en helhedsoplevelse
Om aftenen serverer vi et udvalg af klassiske danske retter i ny fortolkning som f.eks. vores anmelderroste krebinet med kantareller, tyttebær og klassisk velouté sauce.
I baren har vi et stort udvalg af hjemmelavede snapse, gode håndværksøl fra mindre lokale bryghuse som Herslev, Mikkeller og ToØl, hjemmelavede cocktails og saft. Vinkortet byder både på traditionelle producenter og et udvalg af usvovlede og økologiske vine.
Aamanns 1921 er inspireret af det moderne kirkerums fokus på gedigne materialer og æstetik. Der er højt til loftet og håndlavede messinglysekroner oplyser lokalet. Man sidder rart i de lyse moderne træmøbler med hynder af kernelæder.



ER I EN STØRRE GRUPPE?
For grupper over 10 personer tilbyder
vi vores selskabspakker.
Vi har in vores indrettet vores underetage i samme smukke stil som i overetagen og skabt en unik stemning med kunst på væggene og et åbent køkken. Lokalet er meget indbydende til afholdelse af lukkede selskaber for både private og forretningsfrokoster og middage, og har i øvrigt en fantastisk akustik. Vi kan have op til 35 gæster i vores private dining room.
Send os en mail på [email protected] eller ring 20805200, og lad os tage en snak om hvordan, vi imødekommer lige præcis jeres behov.