Chokolademad som hos Aamanns 1921

Del opskrift

Ingredienser

Miso-karamelsauce:
100g sukker
30g smør
75g piskefløde
25g hvid miso
Syltede blåbær:
250g svenske vilde blåbær
120g sukker
3 spsk citronsaft
½ stang vanilje
Chokolademad:
4 skiver briochebrød a ca 2,5cm tykkelse
50g smør
8 stykker pålægschokolade fra Mikkel Friis Holm

Fremgangsmåde

Miso-karamelsauce:

Smelt sukker i en gryde over medium varme, indtil det bliver gyldenbrunt. Hold øje med sukkeret for at undgå, at det brænder på. Rør forsigtigt undervejs for at sikre en jævn smeltning. Tilføj smør til det smeltede sukker og rør indtil smeltet. Pas på, da blandingen kan boble op. Tilsæt piskefløden gradvist, mens du konstant rører for at undgå klumper. Fortsæt med at røre, indtil blandingen er glat og ensartet. Bland hvid miso i saucen, og sørg for at røre det godt ind, så det bliver fuldstændigt integreret. Lad blandingen simre i et par minutter, indtil den bliver lidt tykkere. Hold øje med konsistensen og tilpas simretiden efter ønsket tykkelse. Fjern gryden fra varmen og lad misokaramellen køle af i et par minutter. Kom misokaramellen i en sprøjtepose for nem håndtering og opbevaring.

Syltede blåbær:

Skyl de (gerne svenske vilde) blåbær grundigt og fjern eventuelle urenheder. Klargør vaniljestangen ved at skære den i halvdelen på langs og skrab frøene ud med en kniv. I en gryde kombineres de skyllede blåbær, sukker, citronsaft og vaniljefrøene fra den halve vaniljestang. Kog blandingen ved medium varme i cirka 2 minutter. Rør forsigtigt undervejs for at sikre, at sukkeret opløses og blåbærrene bliver saftige. Tilsæt citronsaft og rør forsigtigt. Lad blandingen simre yderligere i et minut eller indtil den tykner lidt. Tag gryden af varmen og fjern den halve vaniljestang. Skold et sylteglas og dets låg med kogende vand for at sterilisere dem. Hæld de syltede blåbær forsigtigt i det skoldede sylteglas. Lad blåbærrene køle af ved stuetemperatur, og sæt derefter låget på glasset. Opbevar de syltede blåbær i køleskabet i op til flere uger.

Chokolademad:

Forbered syltede blåbær og karamelsauce ved at følge de angivne opskrifter. Sørg for, at de er klar til brug, når du laver chokolademaden.

Steg briocheskiverne i smør på en pande over medium varme, indtil de er flot brune og sprøde på begge sider. Pas på, så de ikke brænder på. Tag briocheskiverne af panden og placer dem på serveringsfade eller tallerkener.

Fordel cirka 2 spiseskefulde syltede blåbær ovenpå hver skive briochebrod. Klip den yderste spids af en sprøjtepose med karamelsaucen og fordel et lag af karamelsaucen ovenpå blåbærene. Placer nu 2 skiver pålægschokolade på hver skive brioche. Ønsker du en let smeltning af chokoladen, kan du kort give den et blæs med en brænder. Vær forsigtig for kun at opnå en blank overflade uden at smelte chokoladen helt. Server chokolademaden straks, mens den er varm og lækker.

P.S. Hvis du ikke har lyst til at stå i køkkenet, er du altid velkommen til at besøge os hos Aamanns 1921 og nyde vores lækre chokolademad. Book dit bord her!

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

 • Alle opskrifter
 • Smørrebrød
 • Hovedretter
 • Grønne opskrifter
 • Fisk og skaldyr
 • Salat
 • Tilbehør
 • Sylt
 • Sødt
 • Jul
 • Snaps