Mød adam aamann

- Kærligheden til den danske frokost

"Jeg er vokset op i en selvforsynende familie på Djursland, så kærligheden til ordentlige råvarer og ærligt håndværk er kommet ind fra barnsben. Jeg elsker smørrebrød, men mest af alt elsker jeg den skattekiste af gode råvarer og tilberedningsmetoder, som den klassiske danske frokost udspringer af. Netop frokosten - og særligt smørrebrødet - er det sted, hvor det danske køkken virkelig har manifesteret sig.

For mig er frokostbordet en værdifuld tradition, hvor familien samles for at give sig tid til hinanden og maden. Derfor er det frokosten, som udgør omdrejningspunktet hos Aamanns”.

Adam_Aamann
anretnings bakke tartar - Kopi

Tidsløst smørrebrød

Hos Aamanns giver vi traditionelle danske retter en moderne og smagsmæssig overhaling. Respekten for den gode smag og kokkehåndværket er en drivende kraft i alt, hvad vi laver. Det indebærer, at vi laver tingene fra bunden, og af ordentlige råvarer. Vi prioriterer, at frugt og grønt er i sæson, og har udvalgt vores leverandører med udgangspunkt i klare standpunkter på områder som bæredygtighed og dyrevelfærd. Det er vigtigt for os, at kødet kommer fra dyr, der har levet et anstændigt liv på friland, ligesom korn og mejeriprodukter er økologiske.

Vi er særligt anerkendt for at have revitaliseret det klassiske danske smørrebrød. Det har vi gjort ved altid at sætte den gode smag og høje kvalitet først og samtidig tilføre overraskende elementer og skabe nye smagsmæssige kombinationer. Vi insisterer på at være i konstant bevægelse.

Fundamentet for vores smørrebrød er det økologiske surdejsrugbrød. Det bidrager med tekstur, sødme og bitterhed, og udgør et vindunderligt både smags- og konsistensmæssigt modstykke til pålægget. Brød, pålæg, grøntsager, urter, emulsioner og sprøde elementer er omhyggeligt doseret, og udgør tilsammen en gennemført æstetisk helhed med fokus på det samlede smagsindtryk.

Smørrebrødet fra Aamanns er altid genkendeligt og altid tilført nye idéer og skarpe smagssammensætninger, der vækker sanserne.

Mere end et årti med Aamanns

Adam Aamann åbnede sit første spisested, Aamanns Deli & Take Away, i december 2006 på Øster Farimagsgade 10. Ønsket var at modernisere og revitalisere det danske smørrebrød og samtidig skabe en uformel spiseoplevelse kombineret med Take Away.
I 2009 åbnede restauranten Aamanns Etablissement ved siden af Aamanns Deli & Take Away. Aamanns Etablissement er en hyggelig lille restaurant med plads til 35 gæster og en del lokale stamkunder. Her får du smørrebrød til frokost alle ugens dage, mens aftenerne er dedikeret til danske kroklassiskere som biksemad, ribbenstegssandwich, torskesalat og øllebrød og citronfromage til dessert.
Siden 2013 har Aamanns desuden drevet en smørrrebrødsbistro i Københavns Lufthavn og således serveret smørrebrød 'to fly'.
I 2015 åbnede Aamanns Køkken i B&W's tidligere hovedmagasin på Refshaleøen i København. Aamanns Køkken driver både en frokostordning ud af huset til firmaer og en kantine for virksomheder, der har til huse på Refshaleøen. I de højloftede og rustikke lokaler på Refshalevej 163 A, arrangere Aamanns Køkken desuden store events og private selskaber med plads til over 200 spisende gæster.
I august 2017 åbnede restauranten Aamanns 1921 i Niels Hemmingsens Gade 19-21 i Indre By. I den store og lyse restaurant får du smørrebrød udsprunget af den klassiske tradition til frokost, og klassiske danske retter med international kant til aften.
sild