Hønsesalat med bagt selleri og sprødt kyllingeskind

Del opskrift

Ingredienser

Kylling og knoldselleri
1 øko- eller frilandskylling, ca. 1,6 kg
2 spsk olivenolie
Ca. 300 g knoldselleri
2 spsk olivenolie
1 1/2 spsk æbleeddike
Havsalt
Creme til hønsesalat
2 1/2 dl cremefraiche 38 %
2 dl yoghurt 10 %
3 1/2 dl mayonnaise
3 spsk grov sennep
1 1/2 spsk honning
1/2 dl citronsaft
Havsalt og friskkværnet peber
Sprødt kyllingeskind
Skindet fra kyllingen
2 spsk olie
Til anretning
2-3 hoveder hjertesalat
2-3 sprøde æbler
3 stængler bladselleri
1 bundt purløg
1 bundt kørvel
Evt. lidt krydderurter
Evt. spiselige blomster – blomsterkarse, kålblomster
Rugbrød

Fremgangsmåde

Kylling og knoldselleri

Varm ovnen op til 200 grader. Skær kyllingen ud i bryster og lår, smør dem med olie og salt, og læg dem i en bradepande. Steg brysterne i ca. 30 minutter og lårene i ca. 50 minutter i den varme ovn. Køl kyllingen ned, pil skindet af og gem det og pluk kødet fint. Sænk ovnens temperatur til 150 grader. Skræl knoldsellerien og skær den i tern på 1/2 x 1/2 cm. Vend ternene med olie, salt og eddike. Kom dem i et fad og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er møre, og køl dem af.

Creme til hønsesalat

Rør alle ingredienserne til cremen godt sammen og vend kyllingekødet og de bagte selleritern i. Smag til med havsalt, friskkværnet peber og evt. lidt ekstra citronsaft. Sæt hønsesalaten på køl og lad den trække i min. et par timer og gerne natten over. Rør rundt i den inden anretning.

Sprødt kyllingeskind

Skær kyllingeskindet i strimler og derefter i bittesmå tern og steg dem sprøde og gyldne i en kasserolle i olien, med et låg lagt skævt på så dampen kan slippe væk, rør rundt i fedtegreverne undervejs, men pas på for det sprutter en del.

Anretning

Del hjertesalaten i blade, skyl bladene og læg dem i iskoldt vand i 10 minutter. Kom dem derefter i en salatslynge og slyng dem tørre. Skær æbler og bladselleri i fine tern på 1/2 x 1/2 cm. Snit purløget fint og vend æbler, bladselleri og purløg sammen. Kom hønsesalaten på rugbrød, læg hjerte- salatblade ovenpå sammen med æbleblandingen og slut af med at drysse det sprøde kyllingeskind ud over, sammen med urter og blomster.

Se med i videoen her, hvor Adam gennemgår hvordan du kan lave retten derhjemme.

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps