En hel kylling sættes over i koldt vand i en suppegryde med vand til kyllingen er lidt mere end dækket. Kog op skum af. Hak grøntsagerne groft og tilsæt til suppen sammen med krydderierne. Lad suppen simre i 1,5-2 timer til kyllingen er mør. Tag kyllingen op og lad den køle af. Si grøntsagerne i suppen fra, og skru op for varmen og lad suppen koge ind til ca 2/3. Smag suppen til med fishsauce, limesaft og ingefærsaft efter behov.
Pluk kødet af kyllingen.
Snit shiitakesvampe, grønkål, blegselleri, gulerødder og koriander. Finsnit også gerne stilkene fra koriander, da de har en dejlig kraftig smag. Brun shiitakesvampene i sesamolie på en brandvarm pande, og resten af de snittede grøntsager i en smule fishsauce. Vend rundt i ca. 20 sekunder.
Kog risnudlerne efter anvisningerne på pakken. Kom de kogte varme nudler i en suppetallerken, fordel lidt kyllingekød og de stegte grøntsager over og hæld så suppen over. Drys med frisk koriander og purløg. Server straks.
Få lækre opskrifter, seneste nyt fra restauranterne, updates fra Adams køkken, gode tilbud og konkurrencer 🌾
Med et ønske om at tage sin virksomhed i en endnu mere bæredygtig retning har Adam Aamann fået økologicertificeret store dele af sine forretninger med en økologiprocent på 60-90 %. Dermed skærper Adam Aamann den kurs, han har navigeret efter siden åbningen af Aamanns Deli & Takeaway i 2006.