Polenta med kantareller

Del opskrift

Ingredienser

Polenta
1 l vand
225g polentamel (bramata)
100g revet parmesan
5g smør
Havsalt og friskkværnet peber
Salviesmør
50g smør
20 salvieblade
Ristede kantareller og majskerner
2 majskolber
400g rensede kantareller
3 fed hvidløg
50g friskrevet parmesan
2 spsk olivenolie
Havsalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Polenta

Kog en gryde op med letsaltet vand. Kom polentamelet i et litermål og hæld det langsomt i vandet. Pisk hårdt, så det ikke klumper. Kog det ved lav varme i 5 minutter, imens du rører rundt med en træske.

Sluk for blusset, sæt låg på gryden og lad grøden trække i 10 minutter. Kog derefter grøden op igen i 5 minutter og rør rundt imens. Læg låg på og lad grøden hvile igen i 10 minutter. Gentag dette 4-5 gange, indtil majskornene er møre, og grøden er blevet lind og lækker.

Tilsæt revet parmesan og smør efter den sidste opkogning, rør godt rundt og smag grøden til med salt og lidt friskkværnet peber.
Grøden skal være flydende som en våd risengrød. Er den for fast, så tilsæt lidt kogende vand. Dette kan blive aktuelt, hvis grøden har stået og hvilet i god tid inden servering.

Salviesmør

Kom smør i en lille gryde og varm det godt igennem, til det bruser op og derefter bruser af og dufter af hasselnødder. Tilsæt nu salviebladene, som igen vil få det til at bruse lidt op. Skru ned for blusset og lad bladene blive sprøde. Tag gryden af blusset.

Ristede kantareller og majskerner

Pil majskolberne fri for blade og skær majskornene af. Varm en tung stegepande op, til den er godt varm og rist kantarellerne i olivenolien, til de har fået godt med farve og ristet smag. Tilsæt majskornene og rist dem møre i ca. 3-4 minutter. Tilsæt hvidløg og rist yderligere i ca. 1-2 minutter. Smag til sidst til med salt og peber.

Servering

Fordel den flydende polenta på varme tallerkener, kom derefter majs-kantarelblandingen på, kom til sidst det brunede smør og de sprøde salvieblade over retten og drys revet parmesan over.

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Aamanns Grønne Køkken
  • Smørrebrød
  • Sødt
  • Tilbehør
  • Snaps