Adams æbleskiver

Del opskrift

Ingredienser

Æbleskiver
4,5 dl sødmælk
340g hvedemel
5 æg
225g meget blødt smør(evt halvsmeltet)
30g sukker
5g salt
1/2 tsk frisk stødt kardemomme pulver
Evt. revet skal af en øko-appelsin

Fremgangsmåde

Æbleskiver

Begynd med at adskille æggeblommer og -hvider. Fordel æggeblommerne i en skål og æggehviderne i en anden. I en separat skål skal du blande mel, salt og kardemomme sammen. Dette udgør din tørre ingrediensblanding. Varm mælken op, og mens den stadig er varm, pisk den sammen med æggeblommerne, smørret og melblandingen. Gør dette lidt ad gangen for at sikre en jævn og ensartet dej.

Pisk æggehviderne stive med sukkeret, indtil de er pisket stift. Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i dejen, og sørg for at kombinere ingredienserne omhyggeligt for at bevare luftigheden. Lad dejen hvile i 15-20 minutter for at give den tid til at sætte sig.

Varm dit æbleskivejern op. Du kan anvende en lille klat smør til det første hold æbleskiver, men der er så meget smør i dejen, at det ikke er nødvendigt til resten. Fyld dejen på løbende, og sørg for at vende æbleskiverne mange gange med påfyld, så du ikke ender ud med trekantede æbleskiver.

Se hvordan Adam laver kuglerunde æbleskiver her

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps