Vaniljeis med solbær og chokolade

Del opskrift

Ingredienser

Chokolade
250 g mørk chokolade 65-70 %
Solbærsyltetøj
200 g solbær (friske eller frosne)
25 g sukker
Parfait
6 æggeblommer
100 g flormelis
6 dl piskefløde
Korn af 1 stang vanilje
Pynt
Evt. spiselige blomster, fx violer, stedmoderblomster

Fremgangsmåde

Chokolade

Smelt chokoladen i en skål over et vandbad.
Når chokoladen er smeltet, smør den i et tyndt lag udover en bage- plade beklædt med bagepapir. Stil bagepladen et køligt sted, imens du gør resten klar.

Solbærsyltetøj

Kog solbær op med sukker og lad det koge i 4-5 minutter. Blend det med en stavblender, lad det køle ned og kom det i en lille sprøjtepose.

Parfait

Pisk æggeblommerne med vaniljekorn og flormelis i en skål med elpiskeren i ca. 8-10 minut- ter, til det er hvidt og meget skum- mende. Pisk fløden til flødeskum i en anden skål. Vend indholdet fra de to skåle forsigtigt sammen og kom det i en form i fryseren i min. 4 timer.

Servering

Kom lidt solbærsyltetøj på en kold tallerken. Læg parfaiten ovenpå og top med lidt syltetøj.
Fordel chokoladen henover og drys til sidst med blomster.

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps