Rødkålssalat med appelsin og mynte

Del opskrift

Ingredienser

Ingredienser
1/4 øko rødkål
1 stor appelsin
1 håndfuld mynteblade
3 spsk ristede solsikkekerner
1 tsk korianderfrø knust i morter
1 tsk honning
2 spsk kirsebæreeddike eller balsamico
3 spsk koldpresset olivenolie
Havsalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde

Rist solsikkekernerne af på en tør pande.

Fjern de groveste blade fra rødkålet og skyl det grundigt. Rødkålen skæres papirtyndt på et mandolinjern eller med en skarp kniv – kom det fintsnittede kål i en skål. Skær skallen af appelsinen med en skarp kniv og skær det rene appelsin kød i tern, som vendes sammen med rødkålen. Gem evt. overskydende appelsinsaft til vinaigretten.
Hak mynten og bland det, og de ristede solsikkeker i skålen med rødkål og appelsin.

I en skål røres honning, eddike, olivenolie og korianderfrø sammen med en ske til en vinaigrette – smag det hele til med med salt og peber, evt lidt mere eddike.

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Aamanns Grønne Køkken
  • Smørrebrød
  • Sødt
  • Tilbehør
  • Snaps
  • Jul