Penne arrabiata

Del opskrift

Ingredienser

Ingredienser
800 g fuldmodne tomater eller gode flåede tomater fra dåse (gerne San Marzano)
4-5 spsk ekstra jomfruolivenolie, plus lidt ekstra til slut
1 rød serrano chili med kerner skåret i fine skiver eller 2-3 tsk tørrede chiliflager
4 fed hvidløg, skåret i fine skiver
400 g penne eller rigatoni pasta
Ca. 1 tsk rødvineddike
1 dl friskrevet parmesan
1 håndfuld basilikumblade
Havsalt og lidt friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde

Saucen

Fjern stilkene på tomaterne og skær et lille kryds i modsatte ende. Kog vand op i en gryde, kom tomaterne i gryden i 2 minutter og kom dem derefter i en skål med iskoldt vand. Flå skindet af og hak dem.

Varm olien i en stegepande over medium varme, tilsæt chili og hvidløg og steg, til det dufter og hvidløget kun lige bliver en anelse lysebrunt i kanten. Tilsæt hurtigt de flåede og hakkede tomater og krydr med salt. Lad det simre i ca. 15 minutter. Kog imens pastaen i masser af kogende letsaltet vand, til den er al dente.

Saucen skal gerne være tyk på dette tidspunkt. Hvis den ser for tør ud, så tilsæt lidt af pastaens kogevand. Rør eddiken i saucen og krydr efter smag. Hæld vandet fra pastaen og vend pastaen rundt i saucen. Kog, indtil saucen overtrækker hvert stykke pasta. Fordel derefter retten i skåle, dryp lidt olie og riv parmesan over og top til sidst med basilikumbladene.

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps