Kirsebærsorbet og mazarin

Del opskrift

Ingredienser

Mazarin
250 g smør
250 g marcipan
250 g sukker
4 æg
75 g hvedemel
75 g finthakkede mandler
Kirsebærsorbet
450 g frosne kirsebær
75 g sukker
1 spsk citronsaft
11⁄2 blad husblas
Marinerede kirsebær
Ca. 400 g friske kirsebær
1 dl af kirsebærsorbet-lagen
2 spsk amaretto, kirsebærbrændevin eller rom
Lidt friske mynteblade
Servering
2 dl piskefløde pisket til flødeskum
Evt. lidt geraniumblomster, tagetes eller stedmoderblomster

Fremgangsmåde

Mazarin

Lad smørret smelte ved medium varme og pisk af og til. Lad det bruse op, til duften er nøddeagtig. Afkøl smørret let, hæld det klare smørfedt fra den mørke, faste valle og afkøl det let, inden kagen røres sammen.

Rør marcipan og sukker sammen på en røremaskine. Tilsæt det lune smør og rør det jævnt. Pisk æggene i et ad gangen, tilsæt mel og rør det sammen. Varm ovnen op til 175 grader. Beklæd en bradepande med bagepapir. Skrab dejen jævnt ud i bradepanden og drys med de hakkede mandler.

Bag kagen i ca. 45-50 minutter. Tjek, at midten er fast og bagt, men ikke gennembagt. Køl mazarinen helt ned.

Kirsebærsorbet

Bland kirsebær, sukker og citron- saft i en gryde og lad det koge i 5 minutter. Lad det køle af , til det er lunt (ca. 45 grader). Tag 1 dl fra til de marinerede kirsebær. Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter. Vrid vandet af husblassen, kom den i en blender sammen med kirsebærmassen og blend kort, til konsistensen er glat.

Kør kirsebærmassen på en ismaskine, eller frys den til en hård blok. Bryd blokken i mindre stykker og blend til en frossen masse, som fryses i 1 time og omrøres.

Marinerede kirsebær

Udsten kirsebærrene og vend dem med kirsebærsorbet-lagen og smag til med amaretto eller kirsebærbrændevin. Vend mynteblade i kirsebærrene.

Servering

Skær kagen i firkanter og læg dem på halvdybe skåle, kom de marinerede kirsebær og deres væde rundt om kagen, kom en god klat flødeskum på hver kage og slut af med en kugle kirsebærsorbet, drys evt. med geraniumblomster, tagetes eller stedmoderblomster.

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps