Brunkager

Del opskrift

Ingredienser

Småkagedej
7,5 g potaske
2 tsk citronsaft
2 spsk rom
250 g smør
250 g sukker
125 g mørk sirup
500 g hvedemel
3 tsk kanel
2 tsk stødt ingefær
1/2 tsk knust nelliker
3 cm friskrevet ingefær
Lidt sort peber og salt
Skræl af 1,5 appelsiner
75 g grofthakkede og smuttede mandler
75 g finthakket pomerans

Fremgangsmåde

Rør potaske med rom og citron og stil til side.
Varm smør, sukker og sirup op til en blank masse: det må IKKE koge eller overophede. Men derimod smelte meget langsomt under omrøring.

Når alt er smeltet afkøles gryden i vandbad under omrøring. Riv ingefær i sirupsmassen og tilsæt mandler og appelsiner. Sigt mel og krydderier sammen og rør det forsigtigt i den håndvarme masse.
Afslut æltning på bordet, eventuelt med lidt ekstra mel.
Rul til pølser (5 cm i diameter) og stil på køl.

Skær i 2 mm tynde skiver med en skarp kniv og bag på bageplader ved 180 grader varmluft i 8-12min.

Foto – © Claes Bech Thomsen

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Smørrebrød
  • Sødt
  • Tilbehør
  • Snaps
  • Jul