Aubergineburger med chili-mayo

Del opskrift

Ingredienser

Aubergine
1 aubergine
Røgsalt
4 skiver lagret cheddar, Comté eller Vesterhavsost
Panering
2 æg
3 spsk friskhakket oregano
4 spsk hvedemel
4-5 dl pankorasp
5-6 spsk olivenolie
Chili-mayo
2 syltede chipotle chilier
1 fed hvidløg
2 æggeblommer
1 spsk dijonsennep
1 1⁄2 spsk sherry- eller hvidvinseddike
3 1⁄2 dl majs- eller solsikkeolie
1 tsk havsalt
Friskkværnet peber
Fyld til burgeren
4 briocheburgerboller
1 frillicesalat
2 modne tomater
1 rødløg
2 syltede drueagurker

Fremgangsmåde

Aubergine

Skær auberginen i skiver a 1 cm, drys dem med røgsalt og lad dem hvile i 30-60 minutter.
Slå æggene ud i en skål og rør dem sammen med den hakkede oregano. Kom mel og pankorasp i hver sin skål. Panér aubergineskiverne først i mel, så i de sammenpiskede æg og til sidst i rasp.
Steg de panerede aubergineskiver på en pande i olie, til de er gyldne og sprøde, og kom dem på fedtsugende papir. Kom en skive ost på hver anden skive lun aubergine.

Chili-mayo

Kom chilierne i et blenderglas sammen med hvidløg og 1/2 dl af olien og blend det med stavblenderen.

Kom æggeblommerne i en stor skål sammen med sennep, 1 spsk eddike, lidt salt og peber og pisk det godt sammen med et piskeris eller med en elpisker.
Pisk nu olien i æggeblommerne lidt ad gangen i en tynd stråle. Hæld så langsomt, at olien hele tiden når at blive pisket ind i æggeblommerne. Hold af og til en pause med olien og pisk mayonnaisen godt igennem. Fortsæt til al olien er tilsat og pisk derefter lidt vand i. Pisk igen godt igennem – dette er med til at sikre, at mayonnaisen ikke skiller, og at den får en flot og homogen konsistens.

Smag til sidst til med salt og evt. ekstra eddike.

Fyld til burgeren

Skær bollerne over og rist dem i ovnen eller på en brødrister. Skyl imens salaten og skær tomater, løg og drueagurker i skiver og sæt til side. Læg de fire underdele på hver sin tallerken og fordel chilimayonnaisen på – her skal man ikke være fedtet, så kom gerne rigeligt på. Kom derefter skiver af drueagurk, løg og tomater på og læg salatblade øverst. Kom to skiver stegt aubergine i hver burger og slut til sidst af med at smøre hver overdel med chilimayonnaise og læg den på.

Servering

Spis burgerne, som de er, eller server dem med små stegte pommes frites eller anden god stegt kartoffel og server ekstra chilimayonnaise til at dyppe i.

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps