Æblekage

Del opskrift

Ingredienser

Dej
200g smør (blødt/stuetemperatur)
175g lyst rørsukker
175g æg
165g hvedemel
1,5 tsk bagepulver
90g hasselnødder el evt mandler
1/2 tsk salt
Frø af 10 morter knuste-kardemommekapsler / frøene knuses i morter / alternativt 1/2 tsk kardemommeplv
Æbletop
300g syrlige æbler - evt. Elstar
3 spsk rørsukker
1/2 tsk kanel
Evt. 5 spsk hjemmelavet blommesyltetøj

Fremgangsmåde

Bagning

1 springform ca. 28-30cm

Dej

Mix sukker, smør, kardemomme og salt grundigt med en elpisker.
Tilsæt æg et ad gangen og pisk grundig imellem hvert æg – pisk det hele luftigt.
Blend nødderne til grov mel.
Rør mel og bagepulver sammen og rør det tilsidst sammen med nøddemelet i æggeblandingen.
Kom dejen i en smørsmurt springform, drysset med en smule sukker.
Fordel æblerne over dejen med skrællen opad, og fordel saften fra bunden af skålen over æblerne.

Æbletop

Udkern æblerne og sær dem i både.
Vend grundigt med sukker og kanel (evt. også i blommemarmelade), og lad det trække imens du laver dejen.

Bagning

Bag ved 175 grader i en forvarmet ovn.
I ca. 50-60min. – evt. de sidste 10min. ved 150grader hvis den er ved at være lidt mørk i toppen.
Tag ud af ovnen og fjern ringen af spring formen og lad kagen trække i min 60min inden der skæres af den.

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Aamanns Grønne Køkken
  • Smørrebrød
  • Sødt
  • Tilbehør
  • Snaps