Tarteletter med porre, ost og tyttebær

Del opskrift

Ingredienser

Råsyltede tyttebær
150 g tyttebær (frosne er o.k.)
2 spsk sukker
Ostesovs
3 spsk smør
1 skalotteløg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
2 spsk mel
1 dl hvidvin
3 dl grøntfond
1 laurbærblad
1 1⁄2 dl piskefløde
150 g revet fast fåreost, fx stenhøjmark, manchego eller lignende
1-2 spsk citronsaft
Havsalt og friskkværnet peber
Porre og kartoffel
4-5 porre
250 g små faste kartofler
Servering
8 stk. tarteletter
1 bakke karse
50 g fast tør ost, fx vesterhavsost

Fremgangsmåde

Råsyltede tyttebær

Vend de rå tyttebær med sukker og lad dem stå og sætte sig i min. 1 time. Dette kan også gøres dagen før og sættes på køl.

Ostesovs

Varm smørret op i en gryde og sauter de finthakkede skalotteløg sammen med hvidløget heri, kom mel på og bag godt igennem. Hæld vinen på og kog igennem, imens du pisker. Hæld derefter fonden på, tilsæt laurbærbladet og lad det koge igennem i 10 minutter. Tilsæt fløde og lad det koge op. Tilsæt revet ost og smag til med citronsaft, salt og peber.

Porre og kartoffel

Kog kartoflerne møre i vand med salt, pil dem og skær dem i mundrette bidder. Skær den øverste mørkegrønne tredjedel af porrernes top og rens porrerne grundigt. Skær dem i skiver a 2 cm og kom dem i en gryde med 3 spsk vand og 1 spsk smør og lidt salt, Damp dem m re under l g i ca. 8-10 minutter.

Servering

Lun tarteletterne i ovnen.
Hæld porrerne i en sigte og vend dem sammen med kartof- lerne i ostesovsen. Fordel porre- kartoffelblandingen i de lune tarteletter, kom lidt tyttebær over, derefter karse og riv til sidst lidt ost over og server straks.

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps