Tærte med savojkål

Del opskrift

Ingredienser

Tærtebund
Ca. 400 g butterdej lavet med smør
Fyld
1⁄2 savojkål
2 spsk olivenolie
2 skalotteløg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
3 stængler rosmarin
3 æg
2 dl piskefløde
200 g gedeost
4 spsk hasselnøddekerner, hakket
Havsalt og friskværnet peber
Tørrede bønner til forbagning af tærtebundene

Fremgangsmåde

Tærtebund

Varm ovnen op til 180 grader.
Rul butterdejen ud på et mel- drysset bord i 5 mm’s tykkelse og beklæd otte små tærteforme eller 1 stor med butterdejen. Kom et stykke bagepapir over hver tærtebund og fyld op med tør- rede bønner. Forbag bundene i 12 minutter ved 180 grader, til dejen er gennembagt og kun let gylden. Fjern bønner og bagepapir og gem bønnerne
til næste gang. Sæt tærterne tilbage i ovnen og bag dem i yderligere 5 minutter. Tag tærterne ud af ovnen.

Fyld

Snit savojkålen i grove stykker på ca. 3 x 3 cm, sauter dem
i olivenolie i en gryde i ca. 3-4 minutter, til de falder lidt sammen og krydr med salt og peber. Tilsæt de hakkede løg, hvidløg og 2 spsk hakket rosmarin og lad det sautere med i 2 minutter. Kom fyldet over i en skål og lad det køle lidt af.
Pisk æg og fløde sammen med salt, peber og 2 spsk hakket rosmarin.

Tærter

Varm ovnen op til 180 grader.
Fordel kålen i de forbagte tærte- bunde og hæld ægefløden over. Skær skiver af gedeosten i 11⁄2 cm tykke skiver og læg dem ovenpå tærtefyldet. Fordel til sidst lidt rosmarinblade og hakkede hasselnødder udover.

Bag tærterne færdig i ovnen i ca.15-20 minutter, til ægemassen er stivnet, og gedeosten er gylden. Har du en stor tærte i ovnen, skal den bage i ca. 30-40 minutter. Lad tærterne køle lidt af.

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps