Syltet squash med timian

Del opskrift

Ingredienser

Squash
2 store danske sommersquash
70 g havsalt
Syltelage
4 dl eddike
3 dl sukker
1 dl vand
1 spsk hel sort peber
1 bundt timian
2 grønne chili
4 friske laurbærblade
2 skalotteløg

Fremgangsmåde

Squash

Skær squashene midtover på langs, skrab den bløde midte med kerner ud og skær derefter squashene i skiver på ca. 3-4 mm på et mandolinjern. Vend dem i en skål med havsalt og lad dem trække i ca. 1 time – vend rundt i det et par gange undervejs.

Kom squashskiverne i en sigte og skyl dem hurtigt i lidt koldt vand – der skal stadig sidde lidt saltvæde på dem. Lad dem dryppe af og kom dem i skoldede sylteglas.

Syltelage

Kom alle ingredienserne til lagen i en gryde og lad det koge i 5 minutter. Hæld det gennem en si over i sylteglasset helt op til kanten og luk låget. Sæt de syltede squash på køl. De kan holde sig i køleskabet i 3-4 måneder.

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps