Smørrebrød med stegte kålskud og spejlæg

Del opskrift

Ingredienser

Ingredienser
Rugbrød
Smør
Kålskud
Olivenolie
Æg til spejleæg
Syltede løg
Vesterhavsost eller Gruyère

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde

Smørstegt rugbrød
Skær skiver af rugbrød, og smelt smørret på en pande. Steg rugbrødet i smørret på panden, indtil det er let sprødt og gyldent på begge sider. Læg dem til side, når de er færdige.

Lynstegte kålskud
Varm lidt olivenolie op i en pande. Tilsæt kålskuddene og steg dem hurtigt på høj varme, indtil de er let blødgjorte, men stadig har lidt bid – det tager cirka 2-3 minutter. Krydr med lidt salt og peber efter smag, og læg dem til side.

Spejlæg
Varm olivenolie på en pande, og steg spejlægene et ad gangen. Læg ægget forsigtigt på panden, og steg det, indtil hviden er fast, men blommen stadig er lidt flydende, eller steg det længere, hvis du ønsker en mere gennemstegt æg. Krydr med lidt salt og peber.

Anretning
Læg et stykke smørstegt rugbrød på en tallerken. Top med de lynstegte kålskud. Placer et spejlæg ovenpå kålskuddene og herefter de syltede løg (find opskriften her) på toppen. Afslut med revet Vesterhavsost eller Gruyère på toppen. Server smørrebrødet straks.

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps