Smørstegt spidskål med hasselnødder

Del opskrift

Ingredienser

Ingredienser
2 små spidskål
1 stort æble
1 bundt dild
1-2 skalotteløg
Skal af 1 øko-citron
4 spsk ristede hasselnøddekerner
75 g smør til stegning
Havsalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Spidskålene

Hak skalotteløget fint, skær æblet i små tern på 1⁄2 x 1⁄2 cm, hak dilden groft og kom det hele i en skål.

Skær spidskålene i halve, smelt 2/3 af smørret i en stor tykbundet gryde og lad det bruse af. Læg spidskålene i gryden med skærefladen nedad og steg dem i ca. 10-15 minutter, til de har fået godt med farve og er næsten møre. Vend dem og steg videre i ca. 3-4 minutter. Krydr med salt og frisk- kværnet peber undervejs.

Læg spidskålene på et fad med skærefladen opad. Kom resten af smørret i gryden, lad det brune, tag gryden af blusset og vend hurtigt æbler, skalotteløg, dild og hasselnødder rundt i det brunede smør og fordel det henover spidskålene.

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps