Skrubbe med kaperssmør

Del opskrift

Ingredienser

Ingredienser
4 stk. friske flåede skrubber (á ca. 400 g)
200 g smør
4 spsk. små kapers
1 stk. blomkål
1 bakke friske ribs (stikkelsbær eller brombær kan også bruges)
1 spsk. sukker
50 g smuttede mandler
1 stk. skalotteløg
0,5 dl friskpresset citronsaft
1 bundt persille
Tilbehør
800 g nye kartofler

Fremgangsmåde

Skrubbe med kaperssmør

Smelt smørret i en lille gryde ved medium varme og pisk af og til. Smørret skal bruse op og bruse ned igen. Når små mørkebrune nister kigger op igennem det fine skum, og duften er umiskendelig nøddeagtig, tages gryden af varmen og køler let af.

Hæld det klare, gyldne smørfedt fra den mørke, faste valle i bunden af gryden og hold det lunt.
Skær blomkål ud i bittesmå fine buketter og vask og slyng dem grundigt.
Rib ribsene af stilkene. Vask dem og vend dem med en spsk. sukker. Lad dem stå og trække i ca. 15 minutter. Vask, slyng og hak persillen – gerne så fint, at det støver. Rist de smuttede mandler og hak dem groft.

Varm en eller to pander op til at stege skrubberne på. Dæk bunden i hver pande med det brunede smør og steg skrubberne ved jævn, men ikke for høj varme i ca. 5 minutter på hver side. Løft dem af panden og hold dem lune, evt. i en varm ovn.
Tilsæt lidt mere brunet smør til panden og steg først blomkål og mandler i 1 minut, før kapers med lidt af deres væde og citronsaften steges kort med i panden. Til sidst svinges ribs, skalotteløg og persillen med i varmen ultrakort.

Anret skrubberne på tallerkener med pandeskyen af smør, ribs og grøntsagerne over. Server nye små kogte kartofler til.

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps