Risotto med spinat og ærter

Del opskrift

Ingredienser

Risotto
Ca. 1,1 l grøntsagsfond
1 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 stængel blegselleri
1 spsk olivenolie
1 spsk smør
250 g risottoris
1 dl tør hvidvin
80 g smør
120 g fintrevet parmesan
50 g frisk spinat
1 dl kold grøntsagsfond
3 dl friskbælgede ærter
Havsalt og friskkværnet peber
Servering
Revet parmesan
2 dl blade af grøn mynte

Fremgangsmåde

Risotto

Tag ca. 1,1 liter fond og hold den varm i en lille gryde. Hak skalotteløg, hvidløg og blegselleri fint. Varm olie og smør i en tykbundet gryde og sauter grøntsagerne i ca. 5 minutter, til de er klare, men ikke har taget farve.

Skru op for varmen, tilsæt risene og sauter dem i ca. 1-2 minutter. Hæld hvidvinen på, rør godt rundt og drys med salt. Skru ned for varmen og kom den varme fond på lidt ad gangen, mens du fortsat rører. Lad risene absorbere det meste af fonden, før der tilsættes mere. Forsæt med at spæde op med grøntsagsfond, til risene er møre, men stadig har en lille smule bid. Det tager ca. 18-22 minutter.

Tag gryden af varmen og rør smør og fintrevet parmesan i. Læg låg på gryden og lad risene trække i et par minutter.

Blend den friske spinat med 1 dl kold grøntsagsfond, varm spinatfonden op, vend den i risottoen sammen med ærterne og smag risottoen til med salt og peber. Konsistensen skal være let flydende som en tynd risengrød – tilsæt evt. mere varm fond, hvis den er blevet for tyk.

Servering

Kom risottoen på varme tallerkener og høvl rigeligt med parmesan over, drys til sidst med mynteblade og server straks.

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps