Ribssaft

Del opskrift

Ingredienser

Saft
2 røde ribs med stilke
2 1⁄2 L vand
500 lyst rørsukker
evt. citronverbenablade ved servering

Fremgangsmåde

Saft

Kom ribsene i en gryde med vand og kog op.
Lad vand og bær småkoge under låg i ca. 10-12 minut- ter. Sigt ribssaften igennem et bomuldsklæde, placeret i en sigte i en gryde eller i en skål.
Lad de udkogte bær ligge og dryppe væden af i klæ- det. Kom den nu sigtede ribssaft over i en ren gryde og tilsæt sukker. Kog op og lad saften koge i ca. 5 minut- ter, til sukkeret er helt opløst.
Hvis der danner sig skum på toppen, så fjern det med en ske.

Hæld saften på skoldede flasker eller glas og opbevar saften i køleskabet, hvor den kan holde sig uåbnet i op til 3 måneder. Efter åbning er holdbarheden ca. 10 dage på køl. Blandingsforhold: 1:5. Kom evt. lidt frisk citronverbena i saften ved servering.

2 kg røde ribs med stilke
2 1⁄2 l vand
500 g lyst rørsukker
Evt. citronverbenablade ved servering

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps