Hvide asparges med salviesmør

Del opskrift

Ingredienser

Ingredienser
1 kg. hvide asparges
80g parmigiano reggiano
100g smør
1 stor håndfuld friske salvieblade
friskkværnet peber
Evt. olivenolie til stegning

Fremgangsmåde

Asparges

Skær 0,5cm af enderne af og skræl de hvide asparges grundigt. Kog en gryde(der kan rumme de hele asparges) med vand op og kom godt med salt i. Kog aspargesene hele i 3-7min. alt efter tykkelse, stik en kniv i eller skær et stykke af – de skal være akkurat møre. Aspagesene kan istedet for kogning, også steges på en stor solid pande i olivenolie, til de er gyldne og møre på alle sider, stegningen giver en ekstra intens smag.

Salviesmør

Kom smør i en kasserolle og varm det igennem til smørret bruser op og dufter svagt af nødder, kom salvieblade i og skru ned for blusset, steg salviebladene til de lige præcis er sprøde og træk kasserollen af blusset.

Servering

Riv Parmigiano helt fint og vend trefjerdedele af osten i de varme asparges på et fad, fordel den meget varme salviesmør over og drys med den sidste Parmigiano og friskkværnet peber. Server straks.

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps