Varm ovnen op til 70 grader og sæt fire dybe tallerkener i ovnen, så de er varme til anretning.
Skræl de hvide asparges grundigt fra top til bund med en tyndskræller. Skær aspargesene i mundrette bidder.
Varm en gryde op med vand, salt og smør og kom de hvide asparges i. Læg låg på og damp aspargesene møre i ca. 4 minutter. Tag låget af og vend purløg og kørvel rundt i aspargesene og vend dem derefter ud i en sigte, så væden løber af.
Snit skalotteløget og sauter det i ca. 4-5 minutter i olien i en kasserolle ved lav varme, uden at det tager farve. Tilsæt eddiken og kog det ind, til der kun er 2 spsk væske tilbage. Kom hvidvin på og kog den ind, til der er ca. 1 dl væske tilbage i kasserollen.
Varm nu forsigtigt væsken op, uden at den koger, og tilsæt de kolde smørtern lidt ad gangen, imens du pisker dem ud i saucen. Der må godt være varme på blusset, imens smørret piskes i saucen, men når alt smørret er pisket ud, skal blusset skrues ned på laveste blus. Herefter må saucen endelig ikke koge, da den ellers vil skille.
Tag en stavblender og blend saucen grundigt igennem, så den samler sig endnu mere og bliver luftig, og smag til med citronsaft, salt og peber. Sæt saucen til side og varm den forsigtigt op lige før anretning og blend den igennem igen.
Fordel aspargesene på de varme tallerkener, kom nogle skefulde af den lune beurre blanc over aspargesene, drys med spiselige blomster og fintsnittet purløg. Server med det samme og gerne med godt surdejsbrød til som tilbehør.
Få lækre opskrifter, seneste nyt fra restauranterne, updates fra Adams køkken, gode tilbud og konkurrencer 🌾
Med et ønske om at tage sin virksomhed i en endnu mere bæredygtig retning har Adam Aamann fået økologicertificeret store dele af sine forretninger med en økologiprocent på 60-90 %. Dermed skærper Adam Aamann den kurs, han har navigeret efter siden åbningen af Aamanns Deli & Takeaway i 2006.