Hønsesalat med sprødt kyllingeskind og grønkål

Del opskrift

Ingredienser

Kylling og knoldselleri
1 øko- eller frilandskylling, ca. 1,6 kg
2 spsk olivenolie
Ca. 300 g knoldselleri
2 spsk olivenolie
Havsalt og friskkværnet peber
Creme til hønsesalat
2 1/2 dl cremefraiche 38 %
2 dl yoghurt 10 %
3 1/2 dl mayonnaise
3 spsk grov sennep
1 1/2 spsk honning
1/2 dl citronsaft
Havsalt og friskkværnet peber
Sprødt kyllingeskind
Skindet fra kyllingen
Havsalt
Til anretning
Grønkål
1-2 sprøde æbler
Citronsaft
Skiver af surdejsbrød
Evt. lidt kørvel

Fremgangsmåde

Kylling og knoldselleri

Varm ovnen op til 200 grader. Skær kyllingen ud i bryster og lår, smør dem med olie og salt, og læg dem i en bradepande. Steg brysterne i ca. 30 minutter og lårene i ca. 50 minutter i den varme ovn. Køl kyllingen ned, pil skindet af og gem det og pluk kødet fint. Sænk ovnens temperatur til 150 grader.

Skræl knoldsellerien og skær den i tern på 1/2 x 1/2 cm. Varm en kasserolle med oliven olie og steg knoldsellerien kort før du tilføjer salt og peber. Steg sellerien ved lav varme til de små tern er møre. Lad sellerien køle af.

Creme til hønsesalat

Bland alle ingredienserne til cremen godt sammen og vend kyllingekødet og de stegte selleritern i. Smag til med havsalt, friskkværnet peber og evt. lidt ekstra citronsaft. Sæt hønsesalaten på køl og lad den trække i min. et par timer og gerne natten over. Rør rundt i den inden anretning.

Sprødt kyllingeskind

Varm ovnen op til 160 grader.
Læg kyllingeskindet fladt på en bageplade med bagepapir. Kom bagepapir ovenpå og læg en bageplade øverst, så der kommer pres på kyllingeskindet. Bag kyllingeskindet i den varme ovn i ca. 30-35 minutter, til stykkerne er gyldne og sprøde – flyt evt. lidt rundt på dem undervejs, da de stykker kyllingeskind, der ligger langs kanten, som regel bliver først færdige. Tag dem ud, fordel dem på fedtsugende papir og køl af.De sprøde stykker kyllingeskind smager bedst samme dag, som de er lavet, men de kan holde sig i 2-3 dage i en beholder med tætsluttende låg.

Anretning

Skære dit æble ud i tynde skiver og vend med lidt citronsaft.

Varm en pande op med lidt oliven olie og steg dine skiver af surdejsbrød til de er gyldne på begge sider. På samme pande steger du dit grønkål til det har fået lidt farve og brændte steder. Når du synes kålen har fået nok, drysses det med salt og lidt citronsaft.

Læg en generøs mængde hønsesalat på dit stegte brød og anret herefter med dit stegte grønkål og skiver af æbler. Skær/knus dit sprøde kyllingeskind til en “crumble” og drys med afslutningsvis.

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps