Håndpillede rejer på smørstegt surdejsbrød

Del opskrift

Ingredienser

Rejer
80 g rejer pr. smørrebrød
Kryddermayo
2 dl mayonnaise
1 dl cremefraiche 38%
3-4 spsk ketchup
2 tsk balsamico
2 spsk worcestershire sauce
5 cm frisk peberrod
1 fed hvidløg
½ tsk cayennepeber
1 spsk paprika
1 citron
Havsalt og friskkværnet peber
Syltede salatløg
750 g salatløg
2 spsk havsalt
2 ½ dl æbleeddike
2 dl vand
250 g honning
2 stængler timian
2 laurbærblade
10 peberkorn
1 tsk havsalt
Tilbehør
Skiver af surdejsbrød
Smør til at stege brødet i
Urter (gerne radiseskud og babyærteskud)
Friskkværnet peber
Citron

Fremgangsmåde

Rejer

Til stykker her kan du f.eks. anvende grønlandske pil selv rejer.
Sørg for at have tilstrækkeligt med rejer (ca. 80 g pr. smørrebrød). Begynd med at fjerne hovedet fra rejen. Hold derefter fast i halen, mens du forsigtigt åbner sidebenene og befrier overkroppen fra skallen. Til sidst, fortsæt med at holde fast i halestykket, klem det let, og lirk rejen fri fra halen.

Kryddermayo

Pisk mayonnaise, cremefraiche, ketchup, balsamico og worcestershire sauce sammen i en skål. Riv peberroden, så fint du kan, og knus hvidløget. Smag nu saucen til med peberrod, hvidløg, cayennepeber og paprika – det er ikke sikkert, du behøver at bruge det hele. Saucen skal være pikant, sødmefuld og varmende, men ikke brølende stærk. Juster med salt og evt. peber. Giv den friskhed med citronsaft og evt. mere ketchup.

Syltede salatløg

Løg:
Start med at pille løgene og skær dem i 2 cm brede både på langs med løgets fibre. Vend løgene grundigt med salt i en skål og lad dem trække i ca. 1 time. Kom løgene i en sigte, skyl dem kort og kom dem derefter i et skoldet sylteglas.

Syltelage:
Kom alle ingredienserne til syltelagen i en gryde og kog op, til honningen er helt opløst. Afkøl lagen og hæld den over løgene. Løgene holder sig i 1 uges tid på køl.

Anretning

Rist skiver af surdejsbrød i en generøs mængde smør og en anelse olivenolie, indtil de er gyldne på begge sider. Placer små klatter af kryddermayo på brødet og læg derefter rejerne ovenpå. Kværn lidt frisk peber over det hele og lav flere små mayo-dutter rundt omkring på brødet. Top til sidst med syltede salatløg og friske urter. Server på en tallerken, eventuelt med lidt citron ved siden af.

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps