Gulerods-hotdog

Del opskrift

Ingredienser

Gulerods-pølser
16 gulerødder, nogenlunde ens og ca. 12-14 cm lange
1 grofthakket løg
1 1/2 spsk røget havsalt
1 spsk knuste korianderfrø
25 g smør i tern
3-4 laurbærblade, gerne friske
5 stilke frisk timian
1 dl vand
25 g smør + 1 spsk olivenolie til stegning
friskkværnet peber
Æble-chutney
500 g løg
2 spsk sennepsfrø
1 spsk knuste korianderfrø
1/2 tsk stødt kardemomme
750 g æbler uden skræl og kernehus
1 lille kanelstang
3 cm revet frisk ingefær
250 g tørrede abrikoser
2 dl æbleeddike
3 dl sukker
1 dl vand
olivenolie til stegning
salt og peber
Syltede rødløg
500 g rødløg
1 l vand + 1 spsk salt
Syltelage:
2 dl lagereddike
1 dl vand
150 g honning
2 laurbærblade
10 peberkorn
1 tsk salt
Senneps-mayonnaise
3 æggeblommer
2 spsk grov sennep
2 spsk estragon- eller hvidvinseddike
6 dl majs- eller solsikkeolie
1 tsk havsalt og friskkværnet peber
1-2 spsk koldt vand
Sprøde løg
2-3 zittauerløg
1/2 l mælk
1 spsk salt
170 g hvedemel
1 l smagsneutral olie til fritering
Servering
16 små brioche-pølsebrød
2 bakker friskklippet karse

Fremgangsmåde

Gulerods-pølser

Varm ovnen op til 175 grader.
Kom gulerødderne i et ildfast fad med løg, krydderier, smør og urter. Fordel det hele godt rundt mellem gulerødderne, hæld van- det ved og sæt fadet i den varme ovn. Åben ovnen min. hvert 10. minut og vend rundt i gulerødderne, så al smagen fordeles. Bag gulerødderne i ca. 35-40 minutter, til de er møre. Tilsæt evt. lidt vand undervejs, hvis al væden fordamper. Der skal være et par skefulde væske tilbage i fadet efter bagningen. Lad fadet stå på køkkenbordet og lad gulerødderne køle af, indtil de skal bruges. Gulerødderne kan bages i god tid inden og opbevares på køl, indtil de skal steges på panden.

Æble-chutney

Varm olie op på en pande og sauter løgene i 5 minutter, uden at de tager farve, tilsæt knuste og stødte krydderier og sauter videre i 2 minutter. Tilsæt resten af ingredienserne – dog ikke eddiken og sukkeret. Lad det koge i 15-20 minutter, til æblerne moser. Tilsæt nu sukker og eddike og kog yderligere i 10-15 minutter. Tilsæt evt. lidt ekstra vand, konsistensen skal

være som en tæt marmelade. Fisk den hele kanelstang op og smag til med salt og peber. Blend chutneyen med en stavblender til en- sartet konsistens. Kom chutneyen på skoldede sylteglas. Den hold- er sig i min. 1 måned i uåbnet glas på køl.

Syltede rødløg

Skær løgene i 1 1/2 cm tynde både, på langs med løgets fibre. Blancher løgbådene i letsaltet vand ica. 2 minutter, til de begynder at skille ad i lagene. Tag løgene op med en hulske og kom dem i et skoldet sylteglas. Kom alle ingredienserne til syltelagen i en gryde og lad det koge, til honningen er helt opløst. Afkøl lagen og hæld den over rødløgene.

Senneps-mayonnaise

Kom æggeblommerne i en stor skål sammen med sennep, 1 spsk eddike, lidt salt og peber og pisk det godt sammen med en elpisker.

Sprøde løg

Skær løgene i 2 mm tynde skiver med en skarp kniv. Prik skiverne ud, så de ikke hænger sammen. Kom mælk og salt i en kasserolle, bring det i kog og blancher løgskiverne heri i 3 minutter.
Sigt løgene fra og lad dem køle af i sigten. Vend løgskiverne lidt ad gangen i melet, kom dem i en sigte og ryst overskydende mel af.

Kom olien i en stor tykbundet gryde (5 liter) og varm den op til ca. 180 grader – olien er klar, når den syder omkring en trætand- stik. Skru lidt ned for varmen og friter løgene lidt ad gangen i gryden, til de er gyldenbrune. Pas på med at komme for mange løg i ad gangen, da det får olien til at boble over.

Tag løgene op med en hulske, læg dem på et stykke køkkenrulle og lad dem køle af. Løgene kan evt. tilberedes 1-2 dage før servering. Pak dem i en lufttæt beholder med lidt fugtsugende papir, når de er kølet helt af.

Servering

Start med at varme en pande godt op med olie og smør og steg de bagte gulerødder, til de er gyldne og har fået stegeflade på alle sider.
Lun pølsebrødene på en brødrister eller i ovnen og skær dem halvt igennem på langs.

Kom lidt sennepsmayonnaise i bunden af brødet, læg den lune gulerod ovenpå og byg derefter op med mere sennepsmayon- naise, chutney, syltede løg, sprøde løg og til sidst masser af karse.

Se hvordan Adam laver gulerodshotdogs

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

 • Alle opskrifter
 • Smørrebrød
 • Hovedretter
 • Grønne opskrifter
 • Fisk og skaldyr
 • Salat
 • Tilbehør
 • Sylt
 • Sødt
 • Jul
 • Snaps