Fritterede squashblomster

Del opskrift

Ingredienser

Fyld
1 lille fast squash (ca. 120g)
1 skalotteløg
1 spsk smør
1⁄2 dl friske oreganoblade
3 hakkede squashblomster
100g fintrevet parmesan
150g ricotta
75 g blød gedeost
Havsalt og friskkværnet peber
Squashblomster
30 squashblomster
Dej
125 g hvedemel
125 g majsmel
1⁄2 tsk havsalt
1⁄2 tsk bagepulver
1 æg
230 ml iskoldt danskvand
1 l smagsneutral olie til fritering

Fremgangsmåde

Fyld

Snit squashen og skalotteløget i små tern. Sauter squash og løg i smør i 2-3 minutter. Krydr med salt og peber, hæld det i en skål og lad det køle af til stuetemperatur. Hak oreganobladene og squashblomsterne helt fint og vend det sammen med squash og løg. Tilsæt revet parmesan, ricotta og gedeost og bland det hele godt sammen.

Squashblomster

Klip støvdragerne ud af blomsterne. Tag en teske og kom 1-2 skefulde af ostefyldet ned i hver blomst og luk den forsigtigt, så blomster- bladene holder sammen på fyldet

Dej

Lav dejen, lige inden den skal bruges til friteringen. Bland mel, salt og bagepulver grundigt sammen i en skål. Tilsæt derefter æg og det iskolde danskvand på én gang, rør rundt – det er meget vigtigt, at dejen ikke overrøres, der skal være en smule klumper tilbage, som er med til at give ekstra sprødhed. Stil dejen klar i en dyb skål.

Fritering

Sæt en tykbundet gryde med olien på blusset – olien skal have en dybde på ca. 7-8 cm i gryden. Varm olien op til 180-190 grader. Olien er klar, når den syder om- kring en trætandstik.

Dyp de fyldte blomster én ad gangen i dejen og kom dem forsigtigt i den varme olie. Steg 4-5 blomster ad gangen – alt efter hvad der er plads til i gryden.
Tag de friterede blomster op med en hulske, når de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på et stykke køkken- rulle i 4-5 minutter inden servering.

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps