Boller i karry med hjemmebrændt karryblanding

Del opskrift

Ingredienser

Kødboller
600-700 g hakket kalv og flæsk
2 stk. æg
1,5 dl mælk
0,5 dl rasp
0,5 tsk. knust allehånde
ca. 5 riv muskatnød på rivejern
3 cm frisk ingefær
1-2 stk. skalotteløg
Havsalt og friskkværnet peber
Hjemmelavet karry
2 tsk. bukkehornsfrø
0,5 stk. revet muskatnød
1 tsk. allehånde
2 tsk. tørret ingefær
2 stk. karryblade (eller laurbærblade)
2 tsk. sennepsfrø
4 tsk. hel spidskommen
6 stk. hele kardemommekapsler
5 cm hel kanel
6 tsk. hele korianderfrø
5 stk. hele nelliker
6 tsk. tørret gurkemeje (gerne mørkegul/rød)
1 tsk. piri piri chili (efter behag)
Karrysauce
1 stk. løg
3 fed hvidløg
3 cm frisk ingefær
1 stort bundt forårsløg
2 stk. æbler
2 dl fløde
Ca. 2 dl hønsefond/kogevand fra bollerne
Frisk koriander
Lidt citronsaft
Kålsalat
0,5-1 stk. spidskål
Lidt riseddike
Lidt ristet jordnøddeolie
Frisk koriander
Evt. lidt frisk chili
Havsalt og friskkværnet peber
Tilbehør
Basmati ris
Mango chutney
Chili sauce

Fremgangsmåde

Kødboller

Rasp og mælk blandes i en skål. Kødet røres med resten af ingredienserne og tilsidst med rasp-blandingen. Smag til og lad stå og hvile i min. 30 min.
Form kødbollerne med en ske og kom dem i kogende saltet vand med 3-4 karryblade eller laurbærblade, men kun lige nok vand til at det rummer bollerne – kog bollerne lige under 100 grader til de er færdige (når de ligger sig i overfladen).

Gem evt. 2-3 dl af kogevandet til karrysaucen.

Hjemmelavet karry

Rist de hele krydderier på en tør pande til de akkurat ryger en smule og dufter. Knus dem fint i morter eller kaffemølle.

Karrysauce

Rist hakkede løg i lidt olie i ca. 5 min., og tilsæt derefter hvidløg ingefær og hjemmelavet karryblanding efter smag og svits i yderligere i 2 min. Hæld fond og fløde på og kog i 10 min. Smag til med salt og lidt citronsaft.
Kom de kogte boller i saucen og vend de fintsnittede forårsløg og æble skåret i tern i. Vend rundt og server straks med frisk koriander på toppen.

Kålsalat

Snit spidskål fint, og bland en dressing af de resterende ingredienser. Vend kålen heri.

Servering

Server retten med kogte basmatiris (kog som anvist på pakken), kålsalat og gerne med mango chutney og chilisauce som tilbehør.

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps