Æblegløgg med mørk rom

Del opskrift

Ingredienser

Gløgg-base
4 dl koldpresset æblemost
4 cm frisk ingefær
2 stænger kanel
3 stk. nelliker
1 stk. stjerneanis
5 kardemommekapsler
4 spsk. honning
Gløgg
2 æbler
1,1 l koldpresset æblemost
ca. 2 dl mørk rom eller Calvados
3 spsk. ingefær
2 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde

Gløgg-base

Kom æblemost i en kasserolle sammen med tyndskåret ingefær, krydderier og honning. Kog det op og lad det simre i 10-15 minutter. Lad det derefter stå og trække min 30 minutter i kasserollen.
Nu har du basen til din æblegløgg, som kan laves i god tid og som holder sig fint en uges tid på køl. Lad krydderierne blive i, da de forsat trækker smag.

Gløgg

Skær æblerne i små tern og vend med 2 spsk. citronsaft. Hæld gløggbasen gennem en sigte og over i en gryde. Tilsæt den koldpressede æblemost og kog langsomt op. Når den simrer lige under kogepunktet, tilsæt citronsaft og pres saften ud af den friskrevede ingefær, mellem to skeer eller med hånden.

Kom til sidst rommen i og varm op igen til lige under koge- punktet. Tag æblegløggen af blusset og fordel æbleternene i nogle varmefaste glas og hæld til sidst den varme gløgg over.

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps