Aamanns’ leverpostej

Del opskrift

Ingredienser

Leverpostej
750 g økologisk svinelever
400 g spæk uden svær
2 løg
5 ansjos fileter (italienske i olivenolie)
1 lille bdt frisk timian
8 hele allehånde stødes
20 g salt friskkværnet sort peber
Friske laurbærblade og friske timiankviste til toppen
Opbagning
50 g smør
50 g mel
4 dl mælk
2 æg

Fremgangsmåde

Opbagning:

Smelt smørret, drys melet i og bag det igennem, kom mælken i lidt ad gangen. Pisk grundigt, til opbagningen er glat. Tilsæt salt, allehånde og peber.

Lever og spæk

Kog spækket med det ene løg, et par timian-kviste og et par laurbærblade i vand, der lige dækker, i ca. 30 minutter. Lad det køle af.

Skær 1 løg i kvarter og hak det sammen med leveren og ansjoserne i kødhakkeren. Kør ligeledes den kogte spæk igennem kødhakkeren og bland det med levermassen og 2 æg tilsæt salt og rør det grundigt sammen.

Fordel postejenfarsen i 5-6 postejforme, læg laurbærblade og timiankviste ovenpå. Sæt evt. nogle af dem i fryseren og bag resten i vandbad ved 200 grader i ca. 40 minutter.

Se hvordan Adam laver leverpostej her:

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps