Rasp og mælk blandes i en skål. Kødet røres med resten af ingredienserne og tilsidst med rasp-blandingen. Smag til og lad stå og hvile i min. 30 min.
Form kødbollerne med en ske og kom dem i kogende saltet vand med 3-4 karryblade eller laurbærblade, men kun lige nok vand til at det rummer bollerne – kog bollerne lige under 100 grader til de er færdige (når de ligger sig i overfladen).
Gem evt. 2-3 dl af kogevandet til karrysaucen.
Rist de hele krydderier på en tør pande til de akkurat ryger en smule og dufter. Knus dem fint i morter eller kaffemølle.
Rist hakkede løg i lidt olie i ca. 5 min., og tilsæt derefter hvidløg ingefær og hjemmelavet karryblanding efter smag og svits i yderligere i 2 min. Hæld fond og fløde på og kog i 10 min. Smag til med salt og lidt citronsaft.
Kom de kogte boller i saucen og vend de fintsnittede forårsløg og æble skåret i tern i. Vend rundt og server straks med frisk koriander på toppen.
Snit spidskål fint, og bland en dressing af de resterende ingredienser. Vend kålen heri.
Server retten med kogte basmatiris (kog som anvist på pakken), kålsalat og gerne med mango chutney og chilisauce som tilbehør.
Få lækre opskrifter, seneste nyt fra restauranterne, updates fra Adams køkken, gode tilbud og konkurrencer 🌾
Med et ønske om at tage sin virksomhed i en endnu mere bæredygtig retning har Adam Aamann fået økologicertificeret store dele af sine forretninger med en økologiprocent på 60-90 %. Dermed skærper Adam Aamann den kurs, han har navigeret efter siden åbningen af Aamanns Deli & Takeaway i 2006.