Michelin-anbefalet smørrebrød og klassiske danske retter med international kant. Stort udvalg af hjemmelavede snapse og fokus på gode håndværksøl.

Menukort

  • Julemenu - frokost
     
    FROKOST 
     
    1921 JULEFROKOSTMENU 525,- 
    bestilles af hele bordet  
    Vores julemenu med 8 retter i tre serveringer. 
    Nogle til deling ´"family style" 
     
    Fire slags fisk på fad 
    Karrysild med æblekompot, crème fraiche, æg, karse og sprøde fedtegrever  
    Islandsk koldrøget laks med friskost, peberrod, syltede agurker og mandler  
    Smørstegt paneret rødspætte med kål- og rodfrugtremoulade  
    Håndpillede rejer med purløg, vadouvan mayonnaise og karse  
    And fra Gothenborg med rødkål  
    Leverpostej med svampe og tyttebær  
    Julesalat med kvæde og appelsinvinaigrette  
    Risalamande med kirsebærsauce og mandler  
     
     
    SMØRREBRØDSMENU 360,- 
    bestilles af hele bordet 
    Menu med tre smørrebrød i én servering 
     
    Små kartofler med syltede løg og løvstikke  
    Islandsk koldrøget laks med friskost, peberrod, syltede agurker og mandler  
    Kyllingesalat af skovkylling fra Gothenborg med svampe, æbler, karse og bacon  
     
    Valgfri øl og to hjemmelavede snaps  
    190,- 
     
     
    A LA CARTE 
    Vi foreslår 2 - 3 retter eller smørrebrød per person 
     
    Smørrebrød 
     
    Små kartofler 
    med syltede løg, fermenterede stikkelsbær og løvstikke  
    115,- 
     
    Græskar 
    med syltede løg, aioli med blåskimmelost, hasselnødder og sprød grønkål  
    125,- 
     
    Karrysild 
    med æblekompot, crème fraiche, æg og sprøde fedtegrever  
    115,- 
     
    Islandsk koldrøget laks 
    med friskost, peberrod, dild, syltede agurker og mandler 
    135,- 
     
    Håndpillede rejer 
    med æg, purløg, karse og vadouvan mayonnaise på surdejsbrød  
    165,- 
     
    Smørstegt og paneret rødspætte 
    med kål- og rodfrugtremoulade, syltede løg og citron 
    140,- 
     
    Kyllingesalat 
    af skovkylling fra Gothenborg med svampe, æbler, karse og bacon  
    135,- 
     
    Krogmodnet oksetatar 
    med bagte rødbeder, ramsløgskapers, peberrod og karse 
    135,- 
     
    Svinebryst 
    af gris fra Grambogård med rødkål, æbler, svesker, tykmælk og flæskesvær 
    140,- 
     
    Retter 
     
    Frikadelle 
    med kartofler, porrer, fermenteret kål og persille  
    155,- 
     
    Torsk 
    med grillede grønkål, persille og sauce beurre blanc  
    195,- 
     
    To danske oste 
    serveret med ristet rugbrød og hjemmelavet marmelade  
    105,- 
     
    Dessert 
     
    Risalamande 
    med kirsebærsauce og mandler 
    95,- 
     
    Appelsindessert 
    med kardemomme og brændte mandler 
    115,- 
     
    Chokoladekage 
    med vaniljeis  
    125,- 
     
    Petit fours 
    55,- 
     
     
    1921 CHRISTMAS LUNCH MENU 525,- 
    served for the entire table  
    our special menu of 8 dishes served in three courses some are shared “Family Style” 
     
    Selection of four fish served on a platter 
    Marinated herring with curry spices, apple compote, crème fraiche, egg  
    Icelandic cold smoked salmon with fresh cheese, pickled cucumber, and almonds  
    Butter fried breaded plaice with remoulade, pickled onions, herb salad and lemon  
    Hand peeled shrimps, chives, vadouvan mayo and cress  
    Duck from Gothenborg and red cabbage confit  
    Pork liver-patte with mushrooms and lingonberries  
    Endive salad with quince and orange vinaigrette  
    ‘Risalamande’ with cherry sauce and almonds  
     
    Ask us for the beer and our house-made schnapps suggestions 
     
     
    ’SMØRREBRØD’ MENU 360,- 
    served for the entire table  
    set menu of three “smørrerbrød” served in one serving 
     
    Small potatoes with pickled onions, fermented gooseberries, and lovage  
    Icelandic cold smoked salmon with fresh cheese, pickled cucumber and almonds  
    Chicken salad with mushrooms and raw apples, cress, and crispy bacon  
     
    Beer and schnapps menu 
    190,- 
     
     
    A LA CARTE 
     
    Smørrebrød 
     
    Small potatoes 
    with pickled onions, fermented gooseberries, and lovage  
    115,- 
     
    Pumkin 
    with pickled onions, blue cheese aioli, roasted hazelnuts and crispy kale 
    125,- 
     
    Marinated herring 
    with curry spices, apple compote, crème fraiche, egg, and pork crisp  
    115,- 
     
    Icelandic cold smoked salmon 
    with fresh cheese, dill, pickled cucumber and almonds  
    135,- 
     
    Hand peeled shrimps 
    with egg, chives, cress, vadouvan mayo, served on fried sourdough bread 
    165,- 
     
    Butter fried breaded plaice 
    with remoulade, pickled onions, herb salad and lemon  
    140,- 
     
    Chicken salad 
    with mushrooms, raw apples, cress, and crispy bacon  
    135,- 
     
    Dry-aged beef tartar 
    with baked beetroots, ramson capers, horseradish, and cress  
    135,- 
     
    Pork breast from Grambogård 
    with red cabbage, apples, drained yoghurt, mustard, and pork crisp  
    140,- 
     
    A la carte dishes 
     
    ‘Frikadelle’ 
    with potatoes, leeks, fermented cabbage and parsley 
    155,- 
     
    Cod 
    with grilled green kale, celeriac, parsley and beurre blanc sauce 
    195,- 
     
    Two Danish cheeses 
    served with fried rye bread and homemade marmalade 
    105,- 
     
    Dessert 
     
    Risalamande 
    with cherry sauce and almonds 
    95,- 
     
    Caramelized almonds 
    with orange jam and cardamom  
    115,- 
     
    Chocolate tart  
    with vanilla ice cream  
    125,- 
     
    Petit fours 
    55,- 
     
     
  • Julemenu - aften
    AFTEN 
     
     
    1921 JULEFAVORIT MENU 580,-  
    bestilles af hele bordet  
    Vores særlige menu med 10 retter, i 4 serveringer. 
    Nogle til deling “Family Style” 
     
    Grillet kartoffelbrød med porrer og ost  
    Karamelliserede beder og syltede rosenblade  
    Jordskokker chips med ostemayonnaise  
    Krogmodnet oksetatar med ramsløgskapers og peberrod 
    Håndpillede rejer, purløg, karse og vadouvan mayonnaise 
    Rimmet laks med enebær og julesnaps, kærnemælk sauce og peberrod  
    Mulard andebryst fra Gothenborg med rødkål  
    Julesalat med appelsinvinaigrette  
    Karamelliseret selleri med æbler og sennep  
    Appelsindessert med kardemomme og brændte mandler  
     
    Vinmenu 4 glas / 480,- 
    Natur vinmenu 4 glas / 580,- 
     
     
    FULD OPLEVELSE / 1190,- 
     
    Champagne 
    Favorit 1921 menu 
    Vinmenu 
    Kaffe og Petitfours 
    Vand 
     
     
    3 RETTERS JULEMENU 450,- 
    bestilles af hele bordet  
    Vores særlige menu med 5 retter, i 3 serveringer. 
    Nogle til deling "Family Style" 
     
    Rimmet laks med enebær og julesnaps, kærnemælk sauce og peberrod  
    Mulard andebryst fra Gothenborg med rødkål  
    Julesalat med appelsinvinaigrette  
    Karamelliseret selleri med æbler og sennep  
     
    Hovedret med fisk +65 
    Risalamande med kirsebærsauce og mandler  
     
    Vinmenu 3 glas / 360,- 
    Natur vinmenu 3 glas / 435,- 
     
     
    A LA CARTE 
     
    Retter 
     
    Snack-bræt  
    med 5 af vores udvalgte retter  
    225,- 
     
    Rimmet laks 
    med enebær og julesnaps, kærnemælk sauce og peberrod  
    135,- 
     
    Torsk 
    med grillede økologiske grøntsager og sauce beurre blanc 
    195,- 
     
    Mulard andebryst fra Gothenborg 
    med rødkål karamelliseret selleri med æbler og sennep 
    195,- 
     
    To danske oste 
    serveret med ristet rugbrød og hjemmelavet marmelade  
    105,- 
     
    Dessert 
     
    Chokoladekage  
    med vaniljeis 
    125,- 
     
    Appelsindessert 
    med kardemomme og brændte mandler 
    115,- 
     
    Risalamande 
    med kirsebærsauce og mandler  
    95,- 
     
    Petitfours 
    55,- 
     
     
    DINNER 
     
    1921 MENU 580,- 
    served for the entire table  
    Our special menu of 10 dishes, presented in 4 servings. Some are shared ’Family Style’  
     
    Grilled potato bread with leek and cheese  
    Baked beetroots with pickled rosehip petals  
    Jerusalem artichoke chips with cheese emulsion  
    Hand peeled shrimps with chives, vadouvan mayo and cress  
    Cured salmon with juniper and Christmas snaps, and buttermilk sauce  
    Mulard duck breast from Gothenborg with red cabbage  
    Endive salad with an orange vinaigrette  
    Caramelized celeriac, apples, and mustard  
    Caramelized almonds with orange jam and cardamom  
     
    Wine menu 4 glasses / 480,- 
    Natural wine pairing 4 glasses / 580,- 
     
     
    FULL EXPERIENCE / 1190,- 
     
    Champagne  
    1921 Menu  
    Wine menu 4 glasses  
    Coffee and Petit fours  
    Water 
     
     
    3 COURSE MENU 450,- 
    served for the entire table  
     
    Our menu of 5 dishes, presented in 3 servings. Some are shared ’Family Style’ 
     
    Cured salmon with juniper and Christmas snaps, buttermilk sauce and horseradish  
    Mulard duck breast from Gothenborg with red cabbage  
    Endive salad with orange vinaigrette  
    Caramelized celeriac, apples and mustard  
    Fish as main course +65 
    ‘Risalamande’ with cherry sauce and almonds  
     
    Wine menu 3 glasses / 360,- 
    Natural wine pairing 3 glasses / 435,- 
     
     
    A LA CARTE 
     
    Snack-platter 
    with 5 of our selected dishes 
    225,- per person 
     
    Cured salmon 
    with juniper and Christmas snaps, buttermilk sauce and horseradish  
    135,- 
     
    Cod 
    with grilled green kale, celeriac, parsley & beurre blanc sauce  
    195,- 
     
    Mulard duck breast from Gothenborg 
    with red cabbage, caramelized celeriac, apples and mustard  
    195,- 
     
    Two Danish cheeses  
    served with fried rye bread and homemade marmalade 
    105,- 
     
    Dessert 
     
    Risalamande 
    with cherry sauce and almonds  
    95,-  
     
    Caramelized almonds 
    with orange jam and cardamom 
    115,- 
     
    Chocolate tart 
    with vanilla ice cream  
    125,- 
     
    Petit fours 
    55,- 
  • Vinkort
    AAMANNS HJEMMELAVEDE SNAPS 
    Vi laver vores egne snaps-infusioner med økologisk snaps og sæsonens råvarer. Vi kan vejlede om et smagsmæssigt match mellem kryddersnapsene og din menu. Vores udvalg af snaps kan variere, spørg din tjener om ændringer. 
     
    We make our own schnapps infusions with an organic schnapps and seasonal ingredients. Let us guide you to the best schnapps match for your menu. Our selection varies throughout the year. Please ask your waiter.  
     
    3cl / 55,- 
     
    Rugbrød - Rye bread 
    Dild - Dill 
    Skovmærke - Woodruff 
    Porse - Myrtlle leaf 
    Æble-peberrod-citron - Apple-horseradish-lemon  
    Løvstikke - Lovage 
    Grillet citron - Grilled lemon 
    Sæson varianter – Our seasonal schnapps  
     
     
    Smag fire varianter af Aamanns snaps 
    A tasting of four different Aamann´s schnapps.  
    175,- 
     
    DRINKS 
    Cocktails based on our home-made schnapps 
     
    Aamanns’ “Spritz” 
    135,- 
     
    Ananas “Stormy” 
    120,- 
     
    Jordbær “Daiquiri”  
    120,- 
     
    Aamanns Gin & Tonic 
    95,- 
     
    Anaperitivo Tonic (Alkoholfri/non-alcoholic) 
    75,- 
     
     
    AAMANNS HOMEMADE SOFT DRINKS 
    Med eller uden brus - Still or Sparkling 
    Glas 55,- // Karaffel 95,- 
     
    Spørg din tjener for dagens udvalg 
     
    Coca Cola, Coca Cola Zero, Ginger Beer 35,- 
     
    Vand med eller uden brus, ad libitum 
    Still or sparkling water ad libitum 25,- ( per person) 
     
     
    ØL 
     
    Økologisk Fadøl 
     
    Aamanns IPA 40cl/60cl 
    70,- / 90,- 
     
    Herslev Bryghus Sæson øl 40cl/60cl 
    70,- / 90,- 
     
    Herslev Bryghus 40cl/60cl - Lager, Pale Ale, Wheat, Landøl  
    65,- / 85,- 
     
    Valgfri øl og to hjemmelavede snaps 
    Beer and schnapps menu 
    190,- 
     
    Flaske/Bottle 
     
    Herslev Bryghus Rugøl 50cl  
    75,- 
     
    Herslev Mark Æble 33 cl 
    75,- 
     
     
    Low alcohol 
     
    Herslev Bryghus “Under Solen”, Pale Ale, 33cl (0.5%) 
    55,- 
     
    Maisel´s Weisse Hefe-Weissbier, 33cl (<0.5%) 
    55,- 
     
    Mikkeller “Drink’in the Sun”, Wheat Ale, 33cl (0.3%) 
    65,- 
     
    Mikkeller “Weird Weather”, Hazy IPA, 33cl (0.3%) 
    65,- 
     
    Mikkeller Limbo Series, “Riesling”, 33cl (0.3%) 
    65,- 
     
    Mikkeller Limbo Series, ”Raspberry”, 33cl (0.3%) 
    65,- 
     
     
    WINE 
    by the glass 
     
    Sparkling Wine 
     
    NV Cremant d´Alsace, Brut, Fernand Engel   100 550
     
    NV Champagne, "l’Universelle", Brut, Baron Albert   130 700
     
     
    White 
     
    2020 Riesling, St. Antony, “Aamanns Selection”, Rheinhessen (Ecovin)  95 425
    2019 Grüner Veltliner , Fritsch, Wagram (Ecovin)  100 475
    2020 Sauvignon Blanc, J. de Villebois, Loire  95 450
    2018 Riné, Cantrina, Lombardia   115 495
    2018 Chardonnay, Michel Magnien, Bourgogne  125 585
     
     
    Rosé 
     
    2018 Rosé d’Anjou, Remy Pannier, Loire  100 475
    2019 Nebbiolo,Pinot Nero, Cantrina, Lombardia   110 475
    2020 Nero d’Avola, Alessandro Viola, Sicily (Ecovin)  115 525
     
     
    Red 
     
    2016 Pinot Noir, Markus Molitor, Mosel  125 585
    2019 Montefalco Rosso, Filippo, Umbria  95 425
    2019 Barbera d’ Asti, “ T asmorcan”, Elio Perrone, Piemonte  120 575
    2017 Gamay, Château de Pierreux, Brouilly, Beaujolais  110 550
    2018 Gigondas, Le Calabrun, Le Pland des Moines, Rhone  145 650
    2017 Bebo, Zerdí, Cantrina, Lombardia   125 550
     
     
    Sweet 
     
    2018 Coteaux du Layon Saint Lambert, Ogereau, Loire  125 750
    2019 Sauternes, Château Grillon, Bordeaux  95 700
    NV Port, 10 Year Tawny, Taylor’s  110 750
    2013 Port, Late Bottled Vintage, Quinta Santa Eufêmia  100 700
     
     
     
    WINE 
    by the bottle 
     
    Sparkling 
     
    NV Cremant d’Alsace, Brut, Fernand Engel  550
    NV Cava, “Exsum”, Brut Nature, Júlia Bernet  500
    NV Champagne, “l’Universelle”, Brut, Baron Albert  700
    NV Champagne Rosé, Doyard-Mahé   750
    NV Blanc de Blanc 1er Cru Champagne, De Saint-Gall  750
     
     
    White wine 
     
    2019 Sauvignon Blanc, Sancerre, Roger Neveu, Loire   550
    2018 Les Quarterons, Sancerre, Sebastien Riffault, Loire (Ecovin)  500
    2017 Sauvignon Blanc, “Akmenine”, Sancerre, Sébastien Riffault, Loire (Ecovin)  700
    2017 Sauvignon Blanc, “Saulétas”, Sancerre, Sëbastian Riffault, Loire (Ecovin)  750
    2017 Sauvignon Blanc, “Pierre Précieuse”, A. Bain, Loire (Ecovin)  750
    2018 Chenin Blanc, “La Lune”, Mark Angeli, Loire  800
    2014 Chardonnay, Arbois, Domaine Rolet, Jura  650
    2017 Petit Chablis, Bernard Defaix, Bourgogne  550
    2019 Aligoté, Nicolas Potel, Bourgogne   495
    2018 Chablis, Jean Dauvissat Père & Fils, Bourgogne (Ecovin)  650
    2018 Saint- Aubin, Roux Père & Fils, Bourgogne   750
    2016 Macon Milly-Lamartine Les Collonges, Louis Dorry, Bourgogne   850
    2018 Bourgogne Blanc, Benjamin Leroux, Bourgogne   850
    2018 Meursault-Charmes 1er Cru Les Charmes Dessus, Antonin Guyon   1300
    2017 Chablis 1er Cru, Vaillons, J. Moreau & Fils  750
    2017 Rully 1er Cru, Montpalais, Nicolas Potel  800
    2018 Puligny-Montrachet Blanc, Olivier Leflaive  1400
    2019 Scheurebe, Bruder Dr. Becker, Rhein (Ecovin)  525
    2019 Cataratto, Le Mie Origini, Alessandro Viola, Sicily  700
    2018 Grüne Libelle, Andreas Tscheppe, Austria (Ecovin)  850
    2018 Segelfalter, Andreas Tscheppe, Austria (Ecovin) [semi-sweet]  850
    2018 Albariño, Immortalis, Galicia  475
    2018 Chardonnay, La Crema, California   650
     
     
    Skin Contact Wine 
     
    2018 Marto Weiss, Wörner, Rhein (Ecovin)  550
     
     
    Red wine 
     
    2018 Pinot Noir, La Clé Saint-Pierre, Mommessin, Bourgogne  500
    2012 Aloxe-Corton 1. Cru, Les Valozieres, Domaine Jacob  995
    2018 Chambolle-Musigny Les Cras, Antonin Guyon, Bourgogne   1195
    2017 Gevrey-Chambertin, Remoissenet Père & Fils, Bourgogne   1250
    2018 Gigondas, Le Calabrun, Le Plan des Moines  625
    2018 Chateauneuf-du-Pape, Le Grand Pontal, Le Plan des Moines  700
    2019 Tattouine Rouge, Matassa, Roussillon (Ecovin)  950
    2018 Cabernet Franc, Chateau de Coulaine, Chinon, Loire  500
    2008 Pauillac, Château Haut-Bages Libèral, Bordeaux   1100
    2019 Barbera d’Alba, “La Gemella”, Viberti, Piemonte  575
    2015 Barolo, “Buon Padre”, Viberti, Piemonte  850
    2015 Amarone della Valpolicella, Villa Molino, Veneto  650
    2018 Groppello, Cantrina, Veneto   475
    2016 Rosso di Montalcino, Val di Suga, Toscana  650
    2013 Brunello di Montalcino, Val di Suga, Toscana  750
    2020 Note di Rosso, Alessandro Viola, Sicily (Ecovin)  650
    2018 Spätburgunder, Lindenhof, Pfalz  525
    2015 Zweigelt, Bründlmayer, Kampta  450
    2018 Nas del Gegant, Escoda-Sanahuja, Catalonia (Ecovin)  600
    2018 Zinfandel, Kendall-Jackson, California  495
    2017 Pinot Noir, Kendall-Jackson, California  575
     
     
    Sweet 
     
    2016 Sauternes, Château Grillon, Bordeaux  700
    2016 Gruner Veltliner Eiswein, Nigl, Niederosterreich  37.5cl / 600
    2016 Macabeo, Orange, 60 Elemento, Vento del Moro   50 cl / 650
    NV Port, 10 year Tawny, Taylor’s  750
    2018 Coteaux du Layon Saint Lambert, Ogereau, Loire  750
     
    AVEC  
     
    Linie Akvavit  75
    OP Anderson  75
    Gilde Non Plus Ultra Akvavit  95
     
    Marc, Elg, Stone Grange  85
    Brandy, Elg, Stone Grange  85
    Æble Brændevin, Elg, Stone Grange  85
    Grappa, Distilleria Gualco  95
    Gabriel Cognac X.O.  115
     
    Rhum J.M. V.S.O.P., Martinique  85
    Plantation Rum, Barbados  95
    Great Dane White Rum  85
    Mount Gay X.O. Rum, Barbados  95
     
    Braunstein 20:1 Single Malt  150
    Caol Ila 13 Years Old Single Malt  150
    Macallan 12 Years Old Triple Cask Single Malt  115
     
    Vida Mezcal  100
     
    Bailey’s  60
    Cointreau  65
Michelin-anbefalet smørrebrød og klassiske danske retter med international kant. Stort udvalg af hjemmelavede snapse og fokus på gode håndværksøl.

Adresse

Niels Hemmingsens Gade 19-21
1153 København K

Åbningstider

Frokost

Mandag – søndag
11.30 – 17.00
Sidste bestilling 15.30

Aften

Tirsdag – lørdag
18.30 – 22.00
Sidste bestilling 20.00

 

Tidligere
Næste

Book bord

Reserver bord på 1921

Om AAMANNS 1921

“Det, der altid har været vigtigt for mig, er at servere genkendelige råvarer og tilberedningsmetoder – men med et overraskende tvist, der løfter smagen et helt andet sted hen, end man umiddelbart forventer” – Adam Aamann


Til frokost på Aamanns 1921 tilbyder vi vores velkendte smørrebrød, hvor vi laver alt fra bunden med rigtigt håndværk, ordentlige råvarer, masser af grøntsager og tilførsel af nye idéer og – somme tider overraskende – smagssammensætninger, men som stadig tager afsæt i respekten for den klassiske tradition.

Menukortet er fokuseret og skiftende i takt med sæsonerne og afstemt således, at hver servering udgør en helhedsoplevelse

Om aftenen serverer vi udover smørrebrød også et udvalg af klassiske danske retter som f.eks. vores anmelderroste krebinet med kantareller, tyttebær og klassisk velouté sauce.

I baren har vi et stort udvalg af hjemmelavede snapse, gode håndværksøl fra mindre lokale bryghuse som Herslev, Mikkeller og ToØl, hjemmelavede cocktails og saft. Vinkortet byder både på traditionelle producenter og et udvalg af usvovlede vine.

Aamanns 1921 er inspireret af det moderne kirkerums fokus på gedigne materialer og æstetik. Der er højt til loftet og håndlavede messinglysekroner oplyser lokalet. Man sidder rart i de lyse moderne træmøbler med hynder af kernelæder.  

ER I EN STØRRE GRUPPE?

For grupper over 10 personer tilbyder
vi vores selskabspakker.

I underetagen på Aamanns 1921 har I mulighed for at holde private selskaber for op til 40 personer. 

Rummet er klassificeret som et beskyttelsesrum, som vi – her i fredstid – har indrettet med lyse, moderne træmøbler, hynder i kernelæder og et smukt terazzogulv.

Send os en mail på [email protected] eller ring
på tlf. 2080 5204 og lad os tage en snak om hvordan, vi imødekommer lige præcis jeres behov.

Aamanns restaurant til selskaber