Michelin-anbefalet smørrebrød og klassiske danske retter med international kant. Stort udvalg af hjemmelavede snapse og fokus på gode håndværksøl.

Frokosten
Til frokost på Aamanns 1921 tilbyder vi vores velkendte smørrebrød, hvor vi laver alt fra bunden med rigtigt håndværk, ordentlige råvarer, masser af grøntsager og tilførsel af nye idéer og – somme tider overraskende – smagssammensætninger, men som stadig tager afsæt i respekten for den klassiske tradition.
Menukortet er fokuseret og skiftende i takt med sæsonerne og afstemt således, at hver servering udgør en helhedsoplevelse

Aftenen
Om aftenen serverer vi udover smørrebrøddet også et udvalg af klassiske danske retter med international kant som f.eks. vores anmelderroste krebinet med kantareller, tyttebær og klassisk velouté sauce.

Drikkevarer
I baren har vi et stort udvalg af hjemmelavede snapse, gode håndværksøl fra mindre lokale bryghuse som Herslev, Mikkeller og ToØl, hjemmelavede cocktails og saft. Vinkortet byder både på traditionelle producenter og et udvalg af usvovlede vine.

Indretningen
Indretningen på Aamanns 1921 er inspireret af det moderne kirkerums fokus på gedigne materialer og æstetik. Der er højt til loftet, hvor håndlavede messinglysekroner oplyser det store restaurantlokale. Man sidder behageligt i de lyse moderne træmøbler med hynder af kernelæder. Den moderne kunst på væggene og det smukke terrazzogulv bryder de rene linjer i designet

“Det, der altid har været vigtigt for mig, er at servere genkendelige råvarer og tilberedningsmetoder – men med et overraskende tvist, der løfter smagen et helt andet sted hen, end man umiddelbart forventer”
– Adam Aamann

Menukort

  • Frokostmenu
    Smørrebrødsmenu  
    bestilles af hele bordet 
    340,- 
    Menu med tre smørrebrød i én servering 
     
    Islandsk koldrøget laks 
    Økologisk kyllingesalat 
    Smørstegt paneret rødspætte 
     
    Valgfri øl og to hjemmelavet snaps  
    190,- 
     
    Julefrokost 1921 MENU  
    bestilles af hele bordet 
    435,- 
    Vores menu med 6 retter, i tre serveringer. Nogle til deling ´Family Style´ 
     
    Tre slags fisk serveret på fad 
    Karry sild 
    Islandsk koldrøget laks 
    Smørstegt paneret rødspætte 
    Tartelet med økologisk kylling og trøffel 
    Leverpostej med rødbeder og tyttebær 
    Ris a la mande 
     
    Spørg os om forslag til øl og vores hjemmelavet snaps 
     
  • Frokost a la carte
    SMØRREBRØD 
     
    GRØNT 
    Saltbagte rødbeder med syltede løg, løvstikke, Knøs-ost og sprød boghvede 
    95,- 
     
    Stegte østershatte med hvidløg, økologisk græskar og trøffel på surdejsbrød 
    145,- 
     
     
    FISK OG SKALDYR 
    Gammeldags modnet sild med hjemmebrændt karry, æg, æble, løg, fedtegrever og karse 
    95,- 
     
    Islandsk koldrøget laks med æbler, friskost, peberrod, julesalat, dild og mandler 
    105,- 
     
    Æg med håndpillede rejer, blomsterrosenkål, østers, røget mayonnaise serveret på surdejsbrød 
    165,- 
     
    Smørstegt paneret rødspætte med kål- og rodfrugt-remoulade, syltede løg og citron 
    145,- 
     
    Dansk sort hummer med jordskkoker, syltede rosenblade og hollandaise på ristet rugbrød 
    195,- 
     
     
    KØD 
    Økologisk kyllingesalat med syltet knoldselleri, porrer, bladselleri, grillet purløg og sprød bacon 
    105,- 
     
    Krogmodnet oksetatar med rødbeder, fermenterede drueagurker, løvstikke og karse 
    105,- 
     
    Flæskesteg med rødkål, svesker af d´Agen blommer, æbler, sennepscreme og flæskesvær 
    105,- 
     
     
    RETTER 
    Sildetallerken ‘Aamanns bedste’, tre af vores allerbedste sild serveret med kartofler, créme fraiche, løg, smør og fedtegrever samt rugbrød 
    170,- 
     
    Lun stegt sild i eddike med rygeost, kartofler, syltede løg, dild og kapers 
    135,- 
     
    Tartelet med økologisk kylling, asparges-jordskokker og trøffel 
    165,- 
     
    Leverpostej af frilandsgris med syltede asier, tyttebær, sorte trompetsvampe og bacon 
    145,- 
     
     
    OST 
    To danske oste serveret med ristet rugbrød og hjemmelavet marmelade 
    105,- 
     
     
    DESSERT 
    Risalamande med lun kirsebærsauce 
    95,- 
     
    Appelsindessert med kardemomme-creme og brændte mandler 
    105,- 
     
    Vandbakkelse med chokoladecreme og vild blåbær 
    115,- 
     
    Petitfours 
    55,- 
  • Aften små menuer
    SMØRREBRØDSMENU 
    bestilles af hele bordet 
    415,- 
     
    Islandsk koldrøget laks 
    Økologisk kyllingesalat 
    Smørstegt paneret rødspætte 
    Ris a la mande 
     
     
    3 RETTERS MENU 
    bestilles af hele bordet 
    360,- 
     
    Hjemmerøget færøsk laks med kartofler, fermenteret drueagurker og hollandaise 
    Vælg mellem 
    Flæskesteg og rødkål med svesker 
    eller 
    Torsk med grønkål, syltede hyldeblomster og beurre blanc (+50,-) 
     
    Karamelliseret selleri med æbler og sennep serveres til begge hovedretter 
    Appelsindessert med sabayonnecreme og vanilje 
     
    Vinmenu 3 glas 
    360,- 
     
     
    EXTRA RETTER 
     
    Snack-bræt 
    160,- 
     
    To danske ost serveret med ristet rugbrød og hjemmelavet marmelade 
    105,- 
     
    Chokoladetærte med valnødder og karamelliseret fløde is 
    115,- 
     
    Appelsindessert med sabayonnecreme og vanilje 
    105,- 
     
    Ris a la mande 
    95,- 
  • Aften 10-retters menu
    1921 JULEFAVORIT MENU 
    bestilles af hele bordet 
    580,- 
    Vores særlige menu med 10 retter, i 5 serveringer. Nogle til deling ´Family Style´ 
     
    Madeira sild ‘Aamanns Style’ 
    Håndpillede rejer med rosenkål og røgede muslinger 
    Hjemmerøget færøsk laks med kartofler, rødløg og ræddike 
    Krogmodnet oksetatar med sennep mayonnaise og urter 
    Græskar med hvidløg og brunet smør 
    Tartelet med økologisk kylling og trøffel 
    Høbagt rødbeder med syltede løg, løvstikke, Knøs-ost 
    Flæskesteg og rødkål med svesker 
    Karamelliseret seleri med æbler og sennep 
    Appelsindessert med sabayonnecreme og vanilje 
     
    Vinmenu 5 glas  
    580,- 
     
    FULD OPLEVELSE 
    1290,- 
     
    Velkomstbobler 
    1921 Julefavorit menu 
    Vinmenu 
    Kaffe og Petitfours 
    Vand 
  • Vinkort
    AAMANNS HJEMMELAVEDE SNAPS 
    Vi laver vores egne snaps-infusioner med økologisk snaps og sæsonens råvarer 
    3cl / 55,- 
     
    Rugbrød  
    Dild 
    Skovmærke 
    Porse 
    Løvstikke 
    Grillet citron 
    Sæson varianter 
     
    Julesnaps 
    75,- 
     
    Smag fire varianter af Aamanns snaps 
    175,- 
     
    DRINKS 
    Cocktails based on our home-made schnapps 
     
    Aamanns’ “Spritz” 
    135,- 
     
    Ananas “Stormy” 
    120,- 
     
    Jordbær “Daiquiri”  
    120,- 
     
    Rugbrød “Manhattan” 
    120,- 
     
    Skovmærke “Negroni” 
    120,- 
     
    Aamanns Gin & Tonic 
    95,- 
     
    AAMANNS HOMEMADE SOFT DRINKS 
    Med eller uden brus 55,- 
     
    Spørg din tjener for dagens udvalg 
     
    Coca Cola, Coca Cola Zero, Ginger Beer 35,- 
     
    Vand med eller uden brus, ad libitum, 25,- ( per person) 
     
     
    ØL 
     
    Økologisk Fadøl 
     
    Aamanns IPA 40cl/60cl 
    70,- / 90,- 
     
    Herslev Bryghus Juleøl 40cl/60cl 
    70,- / 90,- 
     
    Herslev Bryghus Sæson øl 40cl/60cl 
    70,- / 90,- 
     
    Herslev Bryghus 40cl/60cl - Lager, Pale Ale, Wheat, Landøl  
    65,- / 85,- 
     
    Flaske 
     
    Herslev Bryghus Rugøl 50cl  
    75,- 
     
    Herslev Mark Æble 33 cl 
    75,- 
     
    Herslev Bryghus Beer of the Season 33 cl (changing selection) 
    65,- 
     
    Low alcohol 
     
    Herslev Hop On 33cl (0.5%) 
    55,- 
     
    Maisel´s Weisse Hefeweizen 33cl (<0.5%) 
    55,- 
     
     
    WINE 
    by the glass 
     
    Sparkling Wine 
     
    NV Cremant d´Alsace, Brut, Fernand Engel   100 500
     
    NV Champagne, "l’Universelle", Brut, Baron Albert   130 700
     
     
    White 
     
    2019 Riesling Trocken, Mehrlein, Rheingau  105 500
    2016 Grüner Veltliner, Federspiel, Teegernseerhof, Wachau  100 475
    2019 Sauvignon Blanc, J. de Villebois, Loire  95 450
    2019 Aligoté, Nicolas Potel, Bourgogne  100 495
    2018 Chardonnay, Michel Magnien, Bourgogne  125 585
     
     
    Rosé 
     
    2018 Rosé d’Anjou, Remy Pannier, Loire  100 475
    2019 Nebbiolo, “La Gemella”, Viberti, Piemonte  110 500
     
     
    Red 
     
    2016 Pinot Noir, Markus Molitor, Mosel  125 585
    2019 Barbera d’Alba, “La Gemella”, Viberti, Piemonte  120 575
    2018 Cabernet Franc, Chateau de Coulaine, Chinon, Loire (Ecovin)  110 550
    2017 Gamay, Château de Pierreux, Brouilly, Beaujolais  120 575
    2015 Amarone della Valpolicella, Villa Molino, Veneto  145 650
     
     
    Sweet 
     
    2011 Riesling Auslese, Haus Klosterberg, Markus Molitor, Mosel  125 750
    2016 Sauternes, Château Grillon, Bordeaux  95 700
    NV Port, 10 Year Tawny, Taylor’s  110 750
    2013 Port, Late Bottled Vintage, Quinta Santa Eufêmia  100 700
     
     
     
    WINE 
    by the bottle 
     
    Sparkling 
     
    NV Cremant d’Alsace, Brut, Fernand Engel  500
    NV Cava, “Exsum”, Brut Nature, Júlia Bernet  500
    NV Champagne, “l’Universelle”, Brut, Baron Albert  700
    NV Champagne Rosé, Doyard-Mahé   750
     
     
    White wine 
     
    2019 Sauvignon Blanc, Sancerre, Roger Neveu, Loire   500
    2018 Les Quarterons, Sancerre, Sebastien Riffault, Loire (Ecovin)  500
    2010 Sauvignon Blanc, “Saulétas”, Sancerre, Sëbastian Riffault, Loire (Ecovin)  795
    2017 Sauvignon Blanc, “Pierre Précieuse”, A. Bain, Loire (Ecovin)  750
    2018 Chenin Blanc, “La Lune”, Mark Angeli, Loire  800
    2014 Chardonnay, Arbois, Domaine Rolet, Jura  650
    2017 Petit Chablis, Bernard Defaix, Bourgogne  500
    2017 Chablis 1er Cru, Vaillons, J. Moreau & Fils  750
    2017 Rully 1er Cru, Montpalais, Nicolas Potel  800
    2018 Burgundy, Domaine Leflaive  800
    2018 Puligny-Montrachet, Domaine Leflaive  1300
    2017 Puligny-Montrachet 1er Cru, Les Folatieres, Dupont-Fahn   1400
    2018 Riesling Trocken, Bruder Dr. Becker, Rhein (Ecovin)  525
    2019 Grillo, Alessandro Viola, Alcamo, Sicily  650
    2019 Cataratto, Le Mie Origini, Alessandro Viola, Sicily  700
    2018 Grüne Libelle, Andreas Tscheppe, Austria (Ecovin)  850
    2018 Blaue Libelle, Andreas Tscheppe, Austria (Ecovin)  850
    2018 Segelfalter, Andreas Tscheppe, Austria (Ecovin) [semi-sweet]  850
    2018 Albariño, Immortalis, Galicia  475
    2018 Chardonnay, Vintners Reserve, Kendall-Jackson, California  550
     
     
    Skin Contact Wine 
     
    2019 Perfect Day, Pittnauer, Austria (Ecovin)  500
    2018 Marto Weiss, Wörner, Rhein (Ecovin)  550
     
     
    Red wine 
     
    2018 Pinot Noir, La Clé Saint-Pierre, Mommessin, Bourgogne  500
    2012 Aloxe-Corton 1. Cru, Les Valozieres, Domaine Jacob  950
    2012 Morey-St-Denis 1. Cru, Domaine Ponsot  2200
    2018 Gigondas, Le Calabrun, Le Plan des Moines  575
    2018 Chateauneuf-du-Pape, Le Grand Pontal, Le Plan des Moines  700
    2019 Tattouine Rouge, Matassa, Roussillon (Ecovin)  950
    2015 Albarossa, La Lus, Banfi, Piemonte   500
    2019 Barbera d’Alba, “La Gemella”, Viberti, Piemonte  575
    2015 Barolo, “Buon Padre”, Viberti, Piemonte  850
    2015 Amarone della Valpolicella, Villa Molino, Veneto  650
    2016 Rosso di Montalcino, Val di Suga, Toscana  650
    2013 Brunello di Montalcino, Val di Suga, Toscana  750
    2018 Spätburgunder, Lindenhof, Pfalz  525
    2015 Zweigelt, Bründlmayer, Kampta  450
    2018 Nas del Gegant, Escoda-Sanahuja, Catalonia (Ecovin)  600
    2019 Nero d’Avola, Note di Rosso, Alessandro Viola, Sicily  650
    2018 Nerello Mascalese, Sinfonia di Rosso, Alessandro Viola, Sicily  700
    2018 Zinfandel, Kendall-Jackson, California  495
    2017 Pinot Noir, Kendall-Jackson, California  575
     
     
    Sweet 
     
    2016 Sauternes, Château Grillon, Bordeaux  700
    2011 Riesling Auslese, Haus Klosterberg, Markus Molitor, Mosel  750
    2016 Gruner Veltliner Eiswein, Nigl, Niederosterreich  37.5cl / 600
    2016 Macabeo, Orange, 60 Elemento, Vento del Moro   50 cl / 650
    NV Port, 10 year Tawny, Taylor’s  750
Michelin-anbefalet smørrebrød og klassiske danske retter med international kant. Stort udvalg af hjemmelavede snapse og fokus på gode håndværksøl.

Adresse

Niels Hemmingsens Gade 19-21
1153 København K

Åbningstider

Frokost

Mandag – søndag
12.00 – 17.00

(Sidste bestilling 16.00)

Aften

Mandag – søndag
18.00 – 22.00

Sidste bestilling 20.00
Previous
Next

Book bord

Reserver bord på 1921

ER I EN STØRRE GRUPPE?

For grupper over 10 personer tilbyder vi vores selskabspakker.

I underetagen på Aamanns 1921 har I mulighed for at holde private selskaber for op til 40 personer. Rummet er klassificeret som et beskyttelsesrum, som vi – her i fredstid – har indrettet med lyse, moderne træmøbler, hynder i kernelæder, moder- ne kunst på væggene og et smukt terazzogulv.

Send os en mail på 1921@aamanns.dk eller ring
på tlf. 2080 5204 og lad os tage en snak om hvor- dan, vi imødekommer lige præcis jeres behov.

Selskaber