Aamanns 1921
Aamanns 1921 i Indre By
Michelin-anbefalet smørrebrød med afsæt i økologi og sæsonens bedste råvarer.
Menukort
-
Frokost
Menuen er gældende fra d. 07/05/24 – 24/06/24
À La Carte
Vi anbefaler to-tre stykker smørrebrød og retter pr. person.
Nye, danske kartofler, fermenterede stikkelsbær, syltede rødløg, løvstikke (V) – 125,-
Grillede asparges, pocheret æg, hollandaise, kørvel, surdejsbrød (V) – 175,-
Svampetoast, hasselnødder, laurbærolie, purløg, surdejsbrød (V) – 175,-
Gammeldags modnede sild, hyldeblomst, crème fraiche, glaskål, dild – 135,-
Sildetallerken – Fire forskellige sild, sprøde løg, crème fraiche, fedtegrever – 285,-
Koldrøget laks fra Hiddenfjord, syltede agurker, peberrod, dild – 150,-
Håndpillede rejer, æg, dild, purløg, serveret på surdejsbrød – 185,-
Smørstegt og paneret rødspætte, kål- og rodfrugtremoulade, citron – 155,-
Smørstegt og paneret rødspætte, rejesalat, purløg, citron – 175,-
Hønsesalat, ærter, asparges, grønkål, sprødt kyllingeskind – 150,-
Oksetatar, cornichoner, ramsløgskapers, ansjos-sennepsemulsione – 150,-
Dagens frokostret – En klassisk lun frokostret med sæsonens råvarer i fokus. Minimumsbestilling to personer. Spørg for dagens ret og pris.
Børnenes favorit – Frikadeller og kartoffelsalat, smørstegt rødspætte med remoulade og grøntsagsstave. Kun tilgængelig for børn under 12 år – 125,-Ost og Dessert
Tre danske oste, knækbrød, marmelade – 150,-
Pålægschokolademad, vilde svenske blåbær, brioche – 120,-
Rabarbertrifli, vaniljecreme, mandler – 120,-
Petit fours, fem stykker sødt – 105,-3-Retters Frokostmenu – 390,-
Første ret – Vælg mellem
Smørrebrød – Nye, danske kartofler, fermenterede stikkelsbær, syltede rødløg, løvstikke (V)
Smørrebrød – Gammeldags modnede sild, hyldeblomst, crème fraiche, glaskål
Smørrebrød – Koldrøget laks fra Hiddenfjord, syltede agurker, peberrodAnden ret – Vælg mellem
Smørrebrød – Svampetoast, laurbærolie, hasselnødder, surdejsbrød (V)
Smørrebrød – Hønsesalat, ærter, asparges, grønkål, sprødt kyllingeskind
Smørrebrød – Oksetatar, cornichoner, ramsløgskapers, ansjos-sennepsemulsion
Dagens frokostret – Minimumsbestilling to personer (+50kr)Ost og Dessert – Vælg mellem
To danske oste, knækbrød, marmelade
Pålægschokolademad, vilde svenske blåbær, brioche -
Aften
Menuen er gældende fra d. 07/05/24 – 24/06/24
Brød og Snacks
Surdejsbrød og smør – 35,-
Oliven, hvidløg, persille, chili (V) – 45,-
Focaccia, solsikkekernehummus, rugbrødschips (V) – 70,-
Kartoffel- og porre kroketter (V), 3 stk – 70,-
Krustader, rejer, rabarber, 3 stk – 90,-
Hummertatar, purløg, yuzu, brioche, 3 stk – 120,-
Fladbrød, charcuteri af gris, sennep, fennikel – 90,-À la Carte
Sæsonens grønne salat (V) – 90,-
Smørrebrød – Koldrøget laks fra Hiddenfjord, syltede agurker, peberrod – 150,-
Røget ørred, glaskål, vermouth-beurre blanc, dild – 135,-
Oksetatar, cornichoner, ramsløgskapers, ansjos-sennepsemulsion – 150,-
Grillet baby squash, granskud, stikkelsbær, Gammel Knas (V) – 125,-
Nye, danske kartofler, persille, brunet smør-vinaigrette (V) – 90,-
Asparges, løvstikke, kål, hollandaise (V) – 175,-
Smørrebrød – Smørstegt og paneret rødspætte, remoulade, citrone – 155,-
Helleflynder, ærter, mizuna, muslingesauce – 195,-
Svinekotelet, kongeøsterssvamp, pebersauce – 165,-
Dagens ret – En klassisk ret, spørg for dagens ret og pris
Børnenes favorit – Frikadeller og kartoffelsalat, smørstegt rødspætte med remoulade og grøntsagsstave. Kun tilgængelig for børn under 12 år – 125,-Ost og Dessert
Tre danske oste, knækbrød, marmelade – 150,-
Pålægschokolademad, vilde svenske blåbær, brioche – 120,-
Rabarbertrifli, vaniljecreme, mandler – 120,-
Petit fours – Fem stykker sødt – 105,-
Tasting Menu – 695,-
Inkl. brød og smør. Består af ti retter i fem serveringer, heraf nogle til deling ’family style’. Menuen skal bestilles af hele bordet og kan ikke kombineres med andre menuer.
Focaccia, rugbrødschips, smør
Grøntsagscruditéer, solsikkekernehummus
Makrel, syltede grønne jordbær, granskud
Hummertatar, purløg, brioche
Krokette, kartoffel, porre
Krustade, rejer, rabarber
Oksetatar, cornichoner, ramsløgskapers
Røget ørred, glaskål, vermouth-beurre blanc, dildolie
Svinekotelet, kongeøsterssvamp, pebersauce
Rabarbertrifli, vaniljecreme, mandlerGrøn Tasting Menu (V) – 695,-
Inkl. brød og smør. Består af ti retter i fem serveringer, heraf nogle til deling ’family style’. Menuen skal bestilles af hele bordet og kan ikke kombineres med andre menuer.
Focaccia, rugbrødschips, smør
Grøntsagscruditéer, solsikkekernehummus
Dansk tofu, pistacie, mizuna
Grillet artiskok, urtepesto
Krokette, kartoffel, porre
Krustade, grønne asparges, ramsløg
Glaskål, rødbede, karse
Ærter, løvstikke, vermouth-beurre blanc
Asparges, kål, hollandaise
Rabarbertrifli, vaniljecreme, mandler -
Vin og drikkekort
Vin på Glas
Mousserende
NV, Crémant d’Alsace, Domaine Fernand Engel, Alsace, Frankrig – 110,-
NV, Champagne, ”l’Universelle”, Brut, Baron Albert, Frankrig – 135,-Hvid
2021, Riesling, Aamanns Selection, St. Antony, Rheinhessen, Tyskland BIO – 105,-
2021, Chardonnay Reserve, Pfalz, Stefan Bietighöfer, Tyskland BIO – 135,-
2022, Gruner Veltliner Steinberg, Weinberghof Fritsch, Wagram, Østrig – 100,-
2019, Sancerre, Lucien Crochet, Loire, Frankrig – 145,-
2020, Pouilly-Fume ”La Rambarde”, Landrat-Guyollot, Loire, Frankrig – 140,-
2020, Riné, Cantrina, Lombardia, Italien – 115,-Rosé
2022, Sauvignon Blanc Sancerre Berthier, Frankrig – 130,-
2021, Pinot Noir, Rosanoire, Cantrina, Lombardia, Italien – 110,-Rød
2022, Pinot Noir, Bourgogne, Mommessin, Frankrig – 125,-
2021, Brouilly, Beaujolais, Château de Pierreux, Frankrig – 110,-
2020, Valpolicella Ripasso, Veneto Villa Molino, Italien – 145,-
2018, Brunello di Montalcino, Toscana, Val di Suga, Italien – 175,-Sød
2081, Riesling Auslese “Paradies”, Nahe, Martin Korrell – 130,-
2020, Coteaux du Layon, Loire, Ogereau – 125,-
2022, Ice Wine ”Dulce Enero”, Manchuela, Altolandon – 145,-
NV, 10 Years Tawny, Porto, Taylor’s – 110,-
2013, Late Bottled Vintage, Porto, Quinta Santa Eufêmia – 100,-Alkoholfri
2021, Grauburgunder, Rheinhessen, St. Antony – 110,-Vin på Flaske
Mousserende
NV, Crémant d’Alsace, Domaine Fernand Engel, Alsace, Frankrig – 585,-
NV, L’Universelle Brut, Baron Albert, Champagne, Frankrig – 750,-
NV, Blanc de Blancs 1er Cru ”Longitude”, Larmandier-Bernier, Champagne, Frankrig – 1350,-
NV, Blanc de Blancs 1er Cru, De Saint-Gall, Champagne, Frankrig – 850,-
NV, Rosé 1er Cru ”Vertus”, Doyard-Mahé, Champagne, Frankrig – 750,-
NV, Blanc de Blancs 1er Cru ”Vertus”, Doyard-Mahé, Champagne, Frankrig – 780,-Orange
2020, Biodiverso “Amphora”, Manchuela, Altolandon, Spanien – 650,-
2022, Doña Leo, Manchuela, Altolandon, Spanien – 675,-
2020, Graf Morillon, Südsteiermark, Maria & Sepp Muster, Østrig BIO – 750,-
2020, Scheurebe, Rheinhessen, Dr. Becker, Tyskland – 525,-
2019, Riesling, Rheinhessen, Dr. Becker, Tyskland – 525,-
2020, Orange vom Chardonnay, Rheinhessen, Gustavshof, Tyskland – 650,-
2014, Ribolla “Anfora”, Friuli, Gravner, Italien BIO – 1900,-
2015, Ribolla “Anfora”, Friuli, Gravner, Italien BIO – 1900,-Rosé
2021, Sauvignon Blanc Sancerre Berthier, Frankrig – 625,-
2022, Pinot Nero, Rosanoire, Cantrina, Lombardia, Italien – 495,-Hvid
2021, Riesling ”Aamanns Selection”, St. Antony, Rheinhessen, Tyskland BIO – 450,-
2017, Riesling GG Pettenthal, St. Antony, Rheinhessen, Tyskland – 800,-
2021, Chardonnay Reserve, Pfalz, Stefan Bietighöfer, Tyskland BIO – 650,-
2022, Grüner Veltliner, Wagram, Fritsch, Østrig – 425,-
2021, Grüner Veltliner Seftenberg, Kremstal, Proidl, Østrig – 750,-
2020, Grüner Veltliner Smaragd, Wachau, Tegernseerhof, Østrig – 700,-
2020, Gelber Muskateller, Südsteiermark, Wohlmuth, Østrig – 475,-
2018, Riesling Grand Cru “Mandelberg” Alsace, Jean Becker, Frankrig – 850,-
2021, Sancerre, Lorie, Lucien Crochet, Frankrig – 700,-
2020, Pouilly-Fume ”La Rambarde”, Lorie, Landrat-Guyollot, Frankrig – 700,-
2020, Chenin Blanc, “Fief Boire”, Saint Nicolas, Loire, Frankrig – 800,-
2021, Petit Chablis, Domaine Passy Le Clou, Bourgogne, Frankrig – 550,-
2020, Aligoté, Bourgogne, Nicolas Potel, Frankrig – 575,-
2021, Chardonnay ”Les Crêts”, Bourgogne, Château de Messey, Frankrig BIO – 700,-
2020, Saint-Aubin V. V., Bourgogne, Domaine Roux, Frankrig – 800,-
2020, Puligny-Montrachet, Bourgogne, Remoissenet, Frankrig – 2100,-
2017, Macon Milly-Lamartine Les Collonges, Bourgogne, Louis Dorry, Frankrig – 900,-
2021, Chablis “Bas de Fourchaume”, Bourgogne, Jean Dauvissat, Frankrig – 800,-
2021, Chablis 1er Cru ”Cote de Lechet”, Bourgogne, Bernard Defaix, Frankrig – 1000,-
2020, Chablis Grand Cru ”Valmur”, Bourgogne, J. Moreau & Fils, Frankrig – 2000,-
2021, Meursault Villages, Bourgogne, Benjamin Leroux, Frankrig – 1300,-
2020, Meursault, Bourgogne, Olivier Leflaive, Frankrig – 1500,-
2016, Meursault 1er Cru ”Sous le Dos d’Ane”, Bourgogne, Leflaive, Frankrig – 5000,-
2020, Pouilly-Fuissé, Bourgogne, Leflaive, Frankrig – 3900,-
2020, Mâcon-Verzé, Bourgogne, Leflaive, Frankrig – 2700,-
2012, Château-Chalon (62 cl), Jura, Michel Tissot, Frankrig – 1100,-
2018, Collioure Blanc ”Armenn”, Languedoc, Vial Magnères, Frankrig – 650,-
2021, Pinot Grigio “Castel Ringberg”, Alto Adige, Elena Walch, Italien – 650,-
2020, Chardonnay “Castel Ringberg”, Alto Adige, Elena Walch, Italien – 850,-
2020, Riné, Lombardia, Cantrina, Italien – 475,-
2020, Pecorino “Oro Bianco”, Marche, De Angelis, Italien – 850,-
2022, Albariño “Etiqueta Verde”, Rias Baixas, Granbazán, Spanien – 550,-
2021, Chardonnay “Vintner’s Reserve”, California, Kendall-Jackson, USA – 600,-
2019, Chardonnay Monterey, California, La Crema, USA –650,-
2019, Sauvignon Blanc Russian River Valley, California, Merry Edwards, USA – 1100,-Rød
2018, Spätburgunder Trocken, Weingut Krone, Rheigau, Tyskland – 525,-
2019, Pinot Noir, Mosel, Markus Molitor, Tyskland – 585,-
2022, Pinot Noir, Bourgogne, Mommessin, Frankrig – 625,-
2018, Chambolle-Musigny “Les Cras”, Bourgogne, Antonin Guyon, Frankrig – 1250,-
2014, Gevrey-Chambertin 1er Cru “Craipillot”, Bourgogne, Nicolas Potel, Frankrig – 1400,-
2021, Vosne-Romanée “Aux Damaudes”, Bourgogne, Ambroise, Frankrig – 1500,-
2018, Nuits-St-Georges 1er Cru “Les Damodes”, Bourgogne, Lécheneaut, Frankrig – 900,-
2021, Brouilly, Beaujolais, Château de Pierreux, Frankrig – 550,-
2016, Saint-Julien, Bordeaux, Château Lagrange, Frankrig – 1995,-
2017, Pomerol, Bordeaux, Château Le Gay, Frankrig – 2900,-
2019, Gigondas “Le Calabrun”, Rhône, Le Plan des Moines, Frankrig – 650,-
2019, Châteauneuf-du-Pape ”Le Grand Pontal”, Le Plan des Moines, Frankrig – 700,-
2021, Crozes-Hermitage ”Les Sens”, Rhône, Laurent Fayolle, Frankrig – 650,-
2020, La Griffe, Rhône, Villeneuve, Frankrig – 750,-
2016, Vin de Pays de l’Hérault Rouge, Languedoc, Le Granges des Peres, Frankrig – 4900,-
2001, Vin de Pays de l’Hérault Rouge, Languedoc, Le Granges des Peres, Frankrig – 5400,-
2021, Barbera d’Alba “La Gemella”, Piemonte, Viberti, Italien – 600,-
2019, Barbera d’Asti “Ronco Malo”, Piemonte, Bera Vittorio, Italien – 650,-
2022, Barbera d’Asti “Tasmorcan”, Piemonte, Elio Perrone, Italien – 850,-
2018, Barolo “Buon Padre”, Piemonte, Viberti, Italien – 850,-
2017, Barolo “Monvigliero”, Piemonte, Viberti, Italien – 1100,-
2019, Barbaresco “Santo Stefano”, Piemonte, Castello di Neive, Italien – 1400,-
2020, Valpolicella Ripasso, Veneto, Villa Molino, Italien – 700,-
2019, Amarone della Valpolicella, Veneto, Villa Molino, Italien – 700,-
2021, Groppello, Veneto, Cantrina, Italien – 475,-
2017, Brunello di Montalcino, Toscana, Val di Suga, Italien – 800,-
2016, Chianti Classico “Gran Selezione”, Toscana, San Leonino, Italien – 650,-
2020, Montefalco Rosso, Umbria, Di Filippo, Italien – 450,-
2018, Rebo “Zerdí”, Lombardia, Cantrina, Italien – 550,-
2019, Garnacha, Galicia, Immortalis, Spanien – 595,-
2019, Tempranillo, Castile, Quinta de Quercus, Spanien – 600,-
2021, Cuéncame, Manchuela, Altolandon, Spanien – 650,-
2019, Flor de Pingus, Ribera del Duero, Pingus, Spanien – 1300,-
2019, Coruja do Montado Reserva, Tejo, Adega de Arriça, Portugal – 650,-
2020, Zinfandel “Vintner’s Reserve”, California, Kendall-Jackson, USA – 495,-
2018, Pinot Noir, California, La Crema, USA – 650,-
2019, Pinot Noir “Stormin’”, California, Maggy Hawk, USA – 1200,-
2014, Syrah, Oregon, Lillian, USA – 1600,-
2019, Pinot Noir, Oregon, Gran Moraine, USA – 850,-
2020, Cabernet Franc “Poligonos”, Mendoza, San Pablo, Argentina – 650,-
2020, Malbec “Concreto”, Mendoza, Altamira, Argentina – 850,-Sød
2018, Riesling Auslese “Paradies” (37.5 cl), Nahe, Martin Korrell, Tyskland – 550,-
2020, Sauternes, Bordeaux, Reserve Carlier, Frankrig – 700,-
2011, Vin Santo (50 cl), Toscana, Castello di Brolio, Italien – 850,-
2020, Coteaux du Layon “Saint Lambert”, Loire, Ogereau, Frankrig – 750,-
2022, Ice Wine “Dulce Enero”, Manchuela, Altolandon, Spanien – 750,-
NV, 10 Years Tawny, Porto, Taylor’s, Portugal – 750,-
2013, Late Bottled Vintage, Porto, Quinta Santa Eufêmia, Portugal – 700,-Øl
Økologisk fadøl fra Herslev Bryghus
«Aamanns IPA» (7,3%) – 40 cl. 75,- / 50 cl. 95,-
«Wiener Classic» (4,4% ) – 40 cl. 75,- / 50 cl. 95,-
«Pilsner» (5,5% ) – 40 cl. 75,- / 50 cl. 95,-
«Brown Ale» (5,6%) – 40 cl. 75,- / 50 cl. 95,-
«Wheat» (5%) – 40 cl. 75,- / 50 cl. 95,-
«Høst» (4,6%)- 40 cl. 75,- / 50 cl. 95,-
«Sæsonens Øl» – 40 cl. 75,- / 50 cl. 85,-Flaskeøl
Herslev Bryghus «Rugøl» (6,9%) – 50 cl. 75,-
Birra Baladin «Nazionale», glutenfri (6.5%) – 33 cl. 70,-Alkoholfri
Herslev Bryghus «Under Solen» Pale Ale, (0,5%) – 33 cl. 65,-
Herslev Bryghus «Mørkets Frembrud» Brown Ale (0,5%) – 33 cl. 65,-
Doing Zero «Zen Citrus» IPA (0,5%) – 33 cl. 65,-
Doing Zero «Hazy Lazy» IPA (0,5%) – 33 cl. 65,-
Mikkeller «Drink’in the Sun» Wheat Ale (0,3%) – 33 cl. 65,-
Mikkeller «Weird Weather» Hazy IPA, (0.3%) – 33 cl. 65,-
Mikkelle «Raspberry» Limbo Series (0.3%) – 33 cl. 65,-
Mikkeller «Riesling» Limbo Series (0.3%) – 33 cl. 65,-Snaps og Akvavit
Spørg din tjener for et større udvalg af snaps
Rugbrød – 60,-
Skovmærke – 60,-
Porse – 60,-
Æble-peberrod-citron – 60,-
Løvtikke – 60,-
Grillet citron – 60,-
Smag fire varianter af Aamanns snaps – 220,-Cocktails & Longdrinks
Aamanns ’Spritz’ – 135,-
Wild ’Bramble’ – 120,-
Tonka ’Espresso Martini’ – 130,-
Negroni – 120,-
Manhattan – 120,-
Gin & Tonic – 110,-Mocktails
Anaperitivo Tonic – 75,-
Mojito Mocktail, Sir. James 101 – 75,-
Gin & Tonic Mocktail, Sir. James 101 – 75,-Soft Drinks
Filtreret vand med eller uden brus, ad libitum – 30,-
Coca-Cola // Coca-Cola Zero – 45,-
Ginger Beer – 45,-Aamanns Hjemmelavet Lemonade – 55,- / 125,-
Spørg din tjener for dagens udvalgMuri Passing Clouds – 235,-
stikkelsbær, kvæde, jasmin (0.4%)
Muri Yamile- 235,-
hindbær, stikkelsbær, rabarber (0.4%)Varme drikke
Kaffe fra Ønsk
Stempelkande – 45,-
Espresso – 30,-
Double Espresso – 45,-
Americano – 45,-
Cortado – 45,-
Macchiato – 45,-
Cappuchino – 45,-
Latte – 50,-Te fra A. C Perch’s
English Breakfast – 45,-
White Temple – 45,-
Green Rhubarb – 45,-
Green Lemon & Ginger – 45,- -
Selskaber
Vi byder glædeligt, både store og små selskaber indenfor.
Vores nyrenoverede underetage kan bookes eksklusivt til private dining. Her kan man i private rammer, nyde
en Michelin-anbefalet middag ved det åbne køkken.
Lokalet er velegnet til alt imellem 15 – 32 personer.Kontakt os endelig på:
[email protected]
Vores event-team står klar til at rådgive
og følge jeres arrangement helt til dørs.
Adresse
Niels Hemmingsens Gade 19-21
1153 København K
Åbningstider
Frokost
Mandag – lørdag
11.30-17.00
(Sidste bestilling 15.00)
Søndag
11.30-17.30
(Sidste bestilling 15.30)
Aften
Mandag – torsdag
18.00-22.00
(Sidste bestilling 20.15)
Fredag – lørdag
18.00-23.00
(Sidste bestilling 21.00)
Søndag
Lukket
Book bord
Reserver bord på 1921
Om AAMANNS 1921
“Det, der altid har været vigtigt for mig, er at servere genkendelige råvarer og tilberedningsmetoder – men med et overraskende tvist, der løfter smagen et helt andet sted hen, end man umiddelbart forventer”
– Adam Aamann
Til frokost på Aamanns 1921 tilbyder vi vores velkendte smørrebrød, hvor vi laver alt fra bunden med rigtigt kokkehåndværk, sæsonens kvalitetsråvarer, masser af grøntsager og tilførsel af nye idéer og ofte overraskende smagssammensætninger, som tager afsæt i respekten for den klassiske tradition. Vi er certificeret med Det økologiske Spisemærke i sølv, hvilket betyder at 60-90% af vores råvarer og drikkevarer økologiske råvarer, hvilket blot er en af de måder hvorpå vi vægter bæredygtighed.
Menukortet er fokuseret og skiftende i takt med sæsonerne og afstemt således, at hver servering udgør en helhedsoplevelse
Om aftenen serverer vi et udvalg af klassiske danske retter i ny fortolkning som f.eks. vores anmelderroste krebinet med kantareller, tyttebær og klassisk velouté sauce.
I baren har vi et stort udvalg af hjemmelavede snapse, gode håndværksøl fra mindre lokale bryghuse som Herslev og Mikkeller, hjemmelavede cocktails og saft. Vinkortet byder både på traditionelle producenter og et udvalg af usvovlede og økologiske vine.
Aamanns 1921 er inspireret af det moderne kirkerums fokus på gedigne materialer og æstetik. Der er højt til loftet og håndlavede messinglysekroner oplyser lokalet. Man sidder rart i de lyse moderne træmøbler med hynder af kernelæder.
ER I EN STØRRE GRUPPE?
For grupper over 10 personer tilbyder
vi vores selskabspakker.
Vi har in vores indrettet vores underetage i samme smukke stil som i overetagen og skabt en unik stemning med kunst på væggene og et åbent køkken. Lokalet er meget indbydende til afholdelse af lukkede selskaber for både private og forretningsfrokoster og middage, og har i øvrigt en fantastisk akustik. Vi kan have op til 35 gæster i vores private dining room.
Send os en mail på [email protected] eller ring 20805200, og lad os tage en snak om hvordan, vi imødekommer lige præcis jeres behov.