Aamanns 1921
Aamanns 1921 i Indre By
Michelin-anbefalet smørrebrød med afsæt i økologi og sæsonens bedste råvarer.


Menukort
-
Frokost
Menuen er gældende fra d. 14. november – d. 31. december
–
1921 JULEFROKOST MENU
Seks mindre retter serveres samlet
‘Aamanns tre bedste sild’
créme fraiche, sprøde løgIslandsk koldrøget laks
syltede sennepsfrø, julesalat, peberrodHåndpillede rejer
citronmayonnaise, purløg
Smørstegt og paneret rødspætte
med kål- og rodfrugtremoulade, syltede løg, citron
–
Stegte andelår
svesker, karamelliserede rødbeder, sauce
–
Risalamande
mandler, kirsebærsauce
625,-
–SMØRREBRØDSMENU
Karrysild
æg, purløg, æbler, fedtegrever
Selleri
trøffel, ristede hasselnødder, syltede løgHønsesalat
svampe, purløg, bacon
–
Risalamande
mandler, vanilje, kirsebærsauce
465,-
–
SMØRREBRØD
Vi foreslår 2-3 retter eller smørrebrød per person
Svampetoast
stikkelsbær, estragon, syltede
løg, serveret på toastbrød
135,-Savoykål
brunet smør, græskar, salvie
155,-Selleri
trøffel, ristede hasselnødder, syltede løg
175,-
Karrysild
æg, purløg, æbler, fedtegrever
135,-Sildetallerken ”Aamanns’ tre bedste”
sprøde løg, crème fraiche, fedtegrever
285, –Islandsk koldrøget laks
appelsin, julesalat, dild
150,-Håndpillede rejer
rosenkål, dild, purløg,
serveret på surdejsbrød
185,-
Hummertartelet
jordskokker, piment d’Espelette
295,-Smørstegt og paneret rødspætte
kål- og rodfrugtremoulade, citron
155,-Smørstegt og paneret rødspætte
rejesalat, purløg, citron
175,-Hønsesalat
svampe, purløg, bacon
150,-Krogmodnet oksetatar
æggeblommeemulsion, sprød kartoffel
150,-Flæskesteg
rødkål, æbler, sennep
175,-
–OST & DESSERT
Tre danske oste
knækbrød, marmelade
150,-Risalamande
mandler, vanilje, kirsebærsauce
120,-Flødeis
appelsin, karamel,
brunkage–crumble
130,-Petit fours
fem søde fristelser
105,- -
Aften
Menuen er gældende fra d. 14. november – d. 31. december
–
1921 FULD OPLEVELSE
Bobler
Tasting menu
Vinmenu á 4 glas
Kaffe og petit fours
Vand
1450,-
–
JULEMENU
Inkl. brød og smør.
Solsikkekernehummus, rugbrødschips
Gravad laks, sennepssauce, dild
Foccacia, grønlangkål
–
Snackbræt
Kroketter, porre, svampe, trøffel
Julesalat, fennikel, appelsin
Æbleskiver, rejer, Vadouvan
Økologisk gris, kastanje
Oksetatar, sprøde vafler
–
Helleflynder, østers, dild
–
Grillet and, glaserede æbler, rødkål, pebersauce
–
Flødeis, appelsin, karamel, brunkage-crumble
750,-
–
GRØN JULEMENU
Inkl. brød og smør.
Solsikkekernehummus, rugbrødschips
Agurk, peberrod, dild, frisk ost
Foccacia, grønlangkål
–
Snackbræt
Kroketter, porre, svampe, trøffel
Julesalat, fennikel, appelsin
Æbleskiver, peberrodscreme
Tærte, jordskokker, kastanje
Kartofler, sprøde vafler
–
Rødbeder, syltede hybenblade, dild
–
Grillet blomkål, Vadouvan sauce
–
Flødeis, appelsin, karamel, brunkage-crumble
750,-
–APPETIZERS
3 snacks
Kroketter, porre, svampe, trøffel
Æbleskiver, rejer, Vadouvan
Økologisk gris, kastanje
180,-
–3-RETTERS MENU
Inkl. brød og smør.
Solsikkekernehummus, rugbrødschips
–
Helleflynder, østers, dild
–
Grillet and, glaserede æbler, rødkål, pebersauce
–
Flødeis, appelsin, karamel, brunkage-crumble
525,-
–
3-RETTERS GRØN MENU
Inkl. brød og smør.
Solsikkekernehummus, rugbrødschips
–
Rødbeder, syltede hybenblade, dild
–
Grillet blomkål, Vadouvan sauce
–
Flødeis, appelsin, karamel, brunkage-crumble
525,-
–
EKSTRA
Tre danske oste, knækbrød, marmelade
150,-Risalamande, mandler, kirsebærsovs
(udskift desserten i menuerne)
20,-Petit fours – fem søde fristelser
105,- -
Lunch
The menu is valid from November 14th to December 31st
–
1921 LUNCH MENU
Selection of six courses served on a platter
Three of our best herring
raw onions, crème fraicheIcelandic cold smoked salmon
pickled mustard seeds, endives, horseradishHand peeled shrimps
lemon mayonnaise, chivesButter fried breaded plaice
remoulade, pickled onions, herb salad, lemon
–
Roasted duck leg
prunes, caramelized beetroots, sauce
–
‘Risalamande’
vanilla, almonds, cherry sauce
625,-
–’SMØRREBRØD’ MENU
Marinated herring
curry spices, crème fraiche, onionsCeleriac
hazelnuts, roasted yeast, pickled onionsChicken salad
mushrooms, chives, bacon
–
‘Risalamande’
vanilla, almonds, cherry sauce
465,-
–SMØRREBRØD
Mushroom toast
gooseberries, tarragon, pickled
onions, served on toast bread
135,-Savoy cabbage
brown butter, pumpkin, sage
155,-Celeriac
truffles, roasted hazelnuts, pickled
onions, served on sourdough bread
175,-Marinated herring
curry spices, egg, chives, apples, crispy pork fat
135,-Herring platter
‘Best of Aamanns’ herring,
crispy onions, crème fraiche, crispy pork fat
285,-Icelandic cold smoked salmon
orange, endive, dill, almonds
150,-Hand peeled shrimps
brussels sprouts, dill, chives,
served on sourdough bread
185,-
Lobster tartelet
sunchokes, piment d’Espelette
295,-Butter fried breaded plaice
root vegetables remoulade, lemon
155,-Butter fried breaded plaice
shrimps, chives, lemon
175,-Chicken salad
mushrooms, chives, bacon
150,-Dry-aged beef tartare
egg yolk emulsion, potato crisp
150,-‘Flæskesteg’
red cabbage, apples, mustard
175,-
–CHEESE & DESSERT
Three pieces of Danish cheese
‘knækbrød’, marmalade
150,-‘Risalamande’
almonds, vanilla, cherry sauce
120,-Parfait
oranges, caramel, ‘brunkage’ crunch
130,-Petit fours
five small sweets
105,- -
Dinner
The menu is valid from November 14th to December 31st
–
1921 FULL EXPERIENCE
Bobler
Sparkling wine
Tasting menu
Wine menu – 4 glasses
Coffee and Petit fours
Water
1450,-
–
CHRISTMAS MENU
Bread and butter are included
Sunflower seed hummus, rye bread chips
Focaccia, creamed kale
Cured salmon, mustard sauce, dill
–
Snack-platter
Croquettes, leek, mushroom, truffle
Endive, fennel, orange
‘Æbleskiver’, shrimps, Vadouvan
Organic pork, chestnut
Dry-aged beef tartar, crispy waffles
–
Halibut, oysters, dill
–
Grilled duck, glazed apples, red cabbage, prunes
–
Parfait, oranges, caramel, ‘brunkager’ crunch
750,-
–
GREEN CHRISTMAS MENU
Bread and butter are included
Sunflower seed hummus, rye bread chips
Focaccia, creamed kale
Cucumber, horseradish, dill, fresh cheese
–
Snack-platter
Croquettes, leek, mushroom, truffle
Endive, fennel, orange
‘Æbleskiver’, horseradish cream
Tart, sunchokes, chestnut
Potatoes, crispy waffles
–
Beetroots, pickled rosehip petals, dill
–
Grilled cauliflower, Vadouvan sauce
–
Parfait, oranges, caramel, ‘brunkager’ crunch
750,-
–
APPETIZERS
3 snacks
Croquettes, leek, mushroom, truffle
‘Æbleskiver’, shrimps, Vadouvan
Organic pork, chestnut
180,-
–3-COURSE MENU
Bread and butter are included
Sunflower seed hummus, rye bread chips
–
Halibut, oysters, dill
–
Grilled duck, glazed apples, red cabbage, prunes
–
Parfait, oranges, caramel, ‘brunkager’ crunch
525,-
–
3-COURSE MENU
Bread and butter are included
Sunflower seed hummus, rye bread chips
–
Beetroots, pickled rosehip petals, dill
–
Grilled cauliflower, Vadouvan sauce
–
Parfait, oranges, caramel, ‘brunkager’ crunch
525,-
–EXTRA
Three pieces of Danish cheese
‘knækbrød’, marmalade
150,-‘Risalamande‘
vanilla, almonds, cherry sauce
(change the dessert on the set menu)
20,-Petit fours
five small sweets
105,- -
Drikkekort
By the glass Sparkling Wine Cremant d´Alsace, Brut, Fernand Engel NV 110,- Champagne, “l’Universelle”, Brut, Baron Albert NV 135,- White Riesling, St. Antony, “Aamanns Selection”, Rheinhessen 2021 105,- Grüner Veltliner , Fritsch, Wagram 2022 95,- Sancerre, Lucien Rochet, Loire 2021 145,- Riné, Cantrina, Lombardia 2020 115,- ,-Chardonnay, Michel Magnien, Bourgogne 2021 140,- Orange Vom Chardonnay, Gustavshof, Rheinhessen 2020
130,- Rosé Rosé d’Anjou, Remy Pannier, Loire 2021 105,- Pinot Nero, Cantrina, Lombardia 2022 110,- Red Pinot Noir, Mommessin, Bourgogne 2021 125,- Gamay, Château de Pierreux, Brouilly, Beaujolais 2021 110,- Valpolicella Ripasso, Villa Molino, Veneto 2020 145,- Barolo, “Buon Padre”, Viberti, Piemonte 2019 175,- Sweet Coteaux du Layon Saint Lambert, Ogereau, Loire 2020 125,- Ice Wine, Dulce Enero, Alto Landon, Manchuela 2022 145,- Port, 10 Year Tawny, Taylor’s NV 110,- Port, Late Bottled Vintage, Quinta Santa Eufêmia 2013 100,- Non-Alcoholic Grauburgunder, St. Antony, Rheinhessen 2021 110,- By the bottle Sparkling Cremant d’Alsace, Brut, Fernand Engel NV 585,- Champagne, “l’Universelle”, Brut, Baron Albert NV 750,- Blanc de Blanc 1er Cru Champagne, De Saint-Gall NV 800,- Blanc de Blancs 1er Cru Champagne, ”Longitude”, Larmandier-Bernier NV 1350,- Champagne Rosé, Doyard-Mahé NV 750,- White wine Riesling Grand Cru, Mandelberg, Jean Becker, Alsace 2018
850,- Chenin Blanc, “Fief Boire”,Saint Nicolas, Loire 2020 800,- Petit Chablis, Domaine Passy Le Clou, Bourgogne 2021 550,- Aligoté, Nicolas Potel, Bourgogne 2020 595,- Saint-Aubin, Roux Père & Fils, Bourgogne 2020 800,- Macon Milly-Lamartine Les Collonges, Louis Dorry, Bourgogne 2017 900,- Chablis, Bas de Fourchaume, Jean Dauvissat Père & Fils, Bourgogne 2021
800,- Chablis 1er Cru, Fourchaume, Jean Dauvissat Père & Fils, Bourgogne 2020 1000,- Meursault Villages, Benjamin Leroux, Bourgogne 2021 1300,- –Meursault, Olivier Leflaive, Bourgogne 2020 1500,- C,-hâteau-Chalon, Michel Tissot, Arbois, Jura (62 cl) 2012 1100,- Scheurebe, Bruder Dr. Becker, Rhein 2020 525,- Riesling GG, Pettenthal, St. Antony, Rheinhessen 2017
800,- Pinot Grigio, Castel Ringberg, Elena Walch, Alto Adige 2021 650,- Chardonnay, Castel Ringberg, Elena Walch, Alto Adige 2020
850,- Cortese”Filagnotti”,Stefano Bellotti, Cascina degli Ulivi, Piemonte 2013 850,- Grüner Veltliner Seftenberg Ried Pellingen, Proidl, Kremstal, Austria 2021 650,- Grüner Veltliner Smaragd, Ried Pellingen, Proidl, Kremstal 2020 700,- Albariño, Immortalis, Galicia 2022 495,- Chardonnay, La Crema, California 2019 650,- Skin Contact Wine Biodiverso, “Amphora”, Alto Landon, Manchuela 2020 650,- Graf Morillon, Maria & Sepp Muster, Austria 2020 750,- Red wine Chambolle-Musigny Les Cras, Antonin Guyon, Bourgogne 2018 1250,- Gevrey-Chambertin 1er Cru “Craipillot”, Nicolas Potel, Bourgogne 2014 1400,- Gigondas“Les Calabrun”, Le Plan des Moines 2019 650,- Chateauneuf-du-Pape, Le Grand Pontal, Le Plan des Moines 2019 700,- Crozes-Hermitage, Les Sens, Laurent Fayolle, Rhone 2021 650,- Barbera d’Alba, “La Gemella”, Viberti, Piemonte 2021 600,- Barbera d’Asti, ”Ronco Malo”, Bera Vittorio E Figli, Piemonte 2019 650,- Barbera d’Asti, ”Tasmorcan”, Elio Perrone, Piemonte MG 2021 1100,- Barolo, “Buon Padre”, Viberti, Piemonte 2018 850,- Amarone della Valpolicella, Villa Molino, Veneto 2019 700,- Groppello, Cantrina, Veneto 2021 475,- Brunello di Montalcino, Val di Suga, Toscana 2017 800,- Chianti Classico “Gran Selezione”, San Leonino, Toscana 2016 650,- Montefalco Rosso, Filippo, Umbria 2020
450,- Rebo, Zerdí, Cantrina, Lomardia 2018 550,- Spätburgunder, Martin Korrell, Nahe 2018 525,- Pinot Noir, Markus Molitor, Mosel, Germany 2019 585,- Garnacha, Immortalis, Galicia 2019 595,- Tempranillo, Quinta de Quercus, Castile 2019 600,- Zinfandel, Kendall-Jackson, California 2019 495,- Pinot Noir, La Crema, California 2018 650,- Pinot Noir, Gran Moraine, Oregon 2019 850,- Cabernet Franc, Poligonos, San Pablo, Mendoza 2020
650,- Malbec, Concreto, Altamira, Mendoza 2020 850,- Sweet Sauternes, Château Grillon, Bordeaux 2018 700,- Vin Santo, Castello di Brolio, Toscana 2019 850,- Port, 10 year Tawny, Taylor’s NV 750,- Coteaux du Layon Saint Lambert, Ogereau, Loire 2020 750,- Avec Linie Akvavit 75,- OP Anderson 75,- Aalborg Jubilæum Akvavit 75,- Marc, Elg, Stone Grange 85,- Brandy, Elg, Stone Grange 85,- Apple Brandy, Copenhagen Winery 95,- Grappa Monovitigno Merlot, Nonino 95,- Grappa Monovitigno Moscato, Nonino 95,- Gabriel Cognac X.O. 115,- Rhum J.M. V.S.O.P., Martinique 85,- Plantation Rum, Panama 95,- Great Dane White Rum 85,- Mount Gay X.O. Rum, Barbados 95,- Ron Zacapa 23 Solera Rum, Guatemala 95,- Cane Island Single Blend Trinidad
95,- Cane Island Single Estate Nicaragua 12 years 115,- Caol Ila 13 Years Old Single Malt 150,- Macallan 12 Years Old Triple Cask Single Malt 115,- Stauning “Kaos” Single Malt 115,- Stauning “Smoke” Single Malt 115,- Vida Mezcal 100,- Bailey’s 60,- Aamanns hjemmelavede snaps 3cl Rugbrød – Rye bread 60,- Dild – Dill 60,- Skovmærke – Woodruff 60,- Porse – Myrtlle leaf 60,- Æble-peberrod-citron – Apple-horseradish-lemon 60,- Løvstikke – Lovage 60,- Grillet citron – Grilled lemon 60,- Spidskommen – Cumin 60,- Drinks Cocktails er lavet på vores snaps Cocktails based on our home-made schnapps Aamanns’ “Spritz” 135,- Wild “Bramble” 130,- Tonka “Espresso Martini” 130,- Negroni 120,- Manhatten 120,- Gin & Tonic 110,- (Alkoholfri/non-alcoholic) Mojito Mocktail, Sir. James 101 75,- Gin & Tonic Mocktail, Sir. James 101 75,- Aamanns soft drinks 75,- 125,- Med eller uden brus – Still or Sparkling Spørg din tjener for dagens udvalg af lemonader Muri “Passing Clouds”, Gooseberry –Quince –Jasmine (0.4%) 75cl 195,- Muri “Yamilé”, Raspberry –Gooseberry –Rhubarb (0.4%) 75cl 195,- Coca Cola, Coca Cola Zero, Ginger Beer 45,- Vand med eller uden brus, ad libitum 30,- ( per person) Still or sparkling water ad libitum Øl/Beer 40cl/60cl Aamanns IPA 75,- 95,- Herslev Bryghus Sæson øl 75,- 95,- Herslev Bryghus 75,- 95,- Pilsner (5,5%) 75,- 95,- Wiener Klassik (4.4%) 75,- 95,- Wheat (5%) 75,- 95,- Høst (4,6%) 75,- 95,- Kastanje Brown Ale (5,6%) 75,- 95,- Flaske/Bottle Herslev Bryghus Rugøl (6,9%) 50cl 75,- Herslev Bryghus Mark Hyldeblomst (4,9%) 33 cl 75,- Birra Baladin Nazionale Gluten free (6.5%) 33 cl 70,- Low alcohol Herslev Bryghus “Under Solen”, Pale Ale, 33cl (0.5%) 55,- Doing Zero, “Zen Citrus”, IPA (0,5%) 65,- Mikkeller “Drink’in the Sun”, Wheat Ale, 33cl (0.3%) 65,- Mikkeller “Weird Weather”, Hazy IPA, 33cl (0.3%) 65,- Mikkeller Limbo Series, ”Raspberry”, 33cl (0.3%) 65,-, Mikkeller Limbo Series, ”Yuzu”, 33cl (0.3%) 65,- -
Selskaber
Vi byder glædeligt, både store og små selskaber indenfor.
Vores nyrenoverede underetage kan bookes eksklusivt til private dining.
Her kan man i private rammer, nyde en Michelin-anbefalet middag ved det åbne køkken.
Lokalet er velegnet til alt imellem 15 – 32 personer.Kontakt os endelig på:
[email protected]
Vores event-team står klar til at rådgive
og følge jeres arrangement helt til dørs.
Adresse
Niels Hemmingsens Gade 19-21
1153 København K
Åbningstider
Frokost
Søndag
11:30 – 17.15
(Sidste bestilling 15.30)
Mandag-lørdag
11:30 – 17.00
(Sidste bestilling 15.15)
Aften
Mandag – torsdag
18.30-23.00
(Sidste bestilling 20.15)
Fredag – lørdag
18.30-23.00
(Sidste bestilling 20.45)
Book bord
Reserver bord på 1921
Om AAMANNS 1921
“Det, der altid har været vigtigt for mig, er at servere genkendelige råvarer og tilberedningsmetoder – men med et overraskende tvist, der løfter smagen et helt andet sted hen, end man umiddelbart forventer”
– Adam Aamann
Til frokost på Aamanns 1921 tilbyder vi vores velkendte smørrebrød, hvor vi laver alt fra bunden med rigtigt kokkehåndværk, sæsonens kvalitetsråvarer, masser af grøntsager og tilførsel af nye idéer og ofte overraskende smagssammensætninger, som tager afsæt i respekten for den klassiske tradition. Vi er certificeret med Det økologiske Spisemærke i sølv, hvilket betyder at 60-90% af vores råvarer og drikkevarer økologiske råvarer, hvilket blot er en af de måder hvorpå vi vægter bæredygtighed.
Menukortet er fokuseret og skiftende i takt med sæsonerne og afstemt således, at hver servering udgør en helhedsoplevelse
Om aftenen serverer vi et udvalg af klassiske danske retter i ny fortolkning som f.eks. vores anmelderroste krebinet med kantareller, tyttebær og klassisk velouté sauce.
I baren har vi et stort udvalg af hjemmelavede snapse, gode håndværksøl fra mindre lokale bryghuse som Herslev og Mikkeller, hjemmelavede cocktails og saft. Vinkortet byder både på traditionelle producenter og et udvalg af usvovlede og økologiske vine.
Aamanns 1921 er inspireret af det moderne kirkerums fokus på gedigne materialer og æstetik. Der er højt til loftet og håndlavede messinglysekroner oplyser lokalet. Man sidder rart i de lyse moderne træmøbler med hynder af kernelæder.



ER I EN STØRRE GRUPPE?
For grupper over 10 personer tilbyder
vi vores selskabspakker.
Vi har in vores indrettet vores underetage i samme smukke stil som i overetagen og skabt en unik stemning med kunst på væggene og et åbent køkken. Lokalet er meget indbydende til afholdelse af lukkede selskaber for både private og forretningsfrokoster og middage, og har i øvrigt en fantastisk akustik. Vi kan have op til 35 gæster i vores private dining room.
Send os en mail på [email protected] eller ring 20805200, og lad os tage en snak om hvordan, vi imødekommer lige præcis jeres behov.