Start med at sikre, at din aquafaba/bønnevand er reduceret til den rette konsistens. Hvis du ikke allerede har gjort det, kog kikærte- eller andet bønnevand ned, indtil det er reduceret til en femtedel af den oprindelige mængde. Lad det afkøle.
Herefter minder processen 1:1 om en normal mayo – Kom alle ingredienserne i stavblenderglasset på en gang.
Sæt din stavblender ned i blenderglasset, så den rører bunden. Blend herefter imens du holder stavblenderen i bunden af glasset. Efter kort tid vil du se, at mayoen begynder at blive tyk og du kan nu køre blenderen lidt op og ned. Tilsæt en smule vand og blend igen så du får en cremet hjemmerørt mayo/urtemayo.
Smag til med salt og evt. ekstra citronsaft. Mayoen smager bedst, hvis den er lidt til den syrlige side.
Hvis du vil bruge urteolie kan du finde fremgangsmåden her: Skyl krydderurterne, nip bladene af og tør dem i salatslynge eller i et viskestykke. Kom dem i en et stavblendergla sammen med olien og blend i et par minutter, til olien er grøn og uden hele stykker krydderurter. Kom evt. olien igennem en finmasket sigte, hvis mayonnaisen skal være helt glat.
Få lækre opskrifter, seneste nyt fra restauranterne, updates fra Adams køkken, gode tilbud og konkurrencer 🌾
Med et ønske om at tage sin virksomhed i en endnu mere bæredygtig retning har Adam Aamann fået økologicertificeret store dele af sine forretninger med en økologiprocent på 60-90 %. Dermed skærper Adam Aamann den kurs, han har navigeret efter siden åbningen af Aamanns Deli & Takeaway i 2006.