Tomat-abrikos chutney

Del opskrift

Ingredienser

Tomat-abrikos chutney
400g modne friske tomater
200g løg
120g tørrede abrikoser
1 fed hvidløg
120g sukker
110g æbleeddike
1 rød chili
2 tsk paprika
1 tsk korianderfrø knuste
1 tsk salt
Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Tomat-abrikos chutney

Alle ingredienserne kommes i en gryde og koges ved middel varme i cirka 20-25 minutter. Under kogningen vil en del af væsken fordampe, og blandingens konsistens vil blive tættere. Når væsken er reduceret, og konsistensen er opnået, fjernes gryden fra varmen.

Overfør straks den varme blanding til skoldede sylteglas, og sørg for at fylde dem helt op for at minimere luftlommer. Luk glassene tæt, og lad dem køle af ved stuetemperatur. Når glassene er helt afkølede, opbevares de på køl. I en lukket tilstand kan indholdet holde sig i op til 6 måneder.

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps