Vend de rå tyttebær med sukker og lad dem stå og sætte sig i min. 1 time. Dette kan også gøres dagen før og sættes på køl.
Varm smørret op i en gryde og sauter de finthakkede skalotteløg sammen med hvidløget heri, kom mel på og bag godt igennem. Hæld vinen på og kog igennem, imens du pisker. Hæld derefter fonden på, tilsæt laurbærbladet og lad det koge igennem i 10 minutter. Tilsæt fløde og lad det koge op. Tilsæt revet ost og smag til med citronsaft, salt og peber.
Kog kartoflerne møre i vand med salt, pil dem og skær dem i mundrette bidder. Skær den øverste mørkegrønne tredjedel af porrernes top og rens porrerne grundigt. Skær dem i skiver a 2 cm og kom dem i en gryde med 3 spsk vand og 1 spsk smør og lidt salt, Damp dem møre under låg i ca. 8-10 minutter.
Lun tarteletterne i ovnen.
Hæld porrerne i en sigte, og vend dem derefter sammen med kartoflerne i ostesovsen. Fordel porre-kartoffelblandingen i de lune tarteletter, drys med lidt tyttebær, kom karse over, og riv til sidst lidt ost henover. Server straks.
Få lækre opskrifter, seneste nyt fra restauranterne, updates fra Adams køkken, gode tilbud og konkurrencer 🌾
Med et ønske om at tage sin virksomhed i en endnu mere bæredygtig retning har Adam Aamann fået økologicertificeret store dele af sine forretninger med en økologiprocent på 60-90 %. Dermed skærper Adam Aamann den kurs, han har navigeret efter siden åbningen af Aamanns Deli & Takeaway i 2006.