Varm ovnen op til 180 grader.
Rul butterdejen ud på et mel- drysset bord i 5 mm’s tykkelse og beklæd otte små tærteforme eller 1 stor med butterdejen. Kom et stykke bagepapir over hver tærtebund og fyld op med tør- rede bønner. Forbag bundene i 12 minutter ved 180 grader, til dejen er gennembagt og kun let gylden. Fjern bønner og bagepapir og gem bønnerne
til næste gang. Sæt tærterne tilbage i ovnen og bag dem i yderligere 5 minutter. Tag tærterne ud af ovnen.
Snit savojkålen i grove stykker på ca. 3 x 3 cm, sauter dem
i olivenolie i en gryde i ca. 3-4 minutter, til de falder lidt sammen og krydr med salt og peber. Tilsæt de hakkede løg, hvidløg og 2 spsk hakket rosmarin og lad det sautere med i 2 minutter. Kom fyldet over i en skål og lad det køle lidt af.
Pisk æg og fløde sammen med salt, peber og 2 spsk hakket rosmarin.
Varm ovnen op til 180 grader.
Fordel kålen i de forbagte tærte- bunde og hæld ægefløden over. Skær skiver af gedeosten i 11⁄2 cm tykke skiver og læg dem ovenpå tærtefyldet. Fordel til sidst lidt rosmarinblade og hakkede hasselnødder udover.
Bag tærterne færdig i ovnen i ca.15-20 minutter, til ægemassen er stivnet, og gedeosten er gylden. Har du en stor tærte i ovnen, skal den bage i ca. 30-40 minutter. Lad tærterne køle lidt af.
Tilmeld dig vores smørrebrødspost og få seneste nyt fra restauranterne, lækre opskrifter, updates fra Adams køkken, gode tilbud og konkurrencer
Med et ønske om at tage sin virksomhed i en endnu mere bæredygtig retning har Adam Aamann fået økologicertificeret store dele af sine forretninger med en økologiprocent på 60-90 %. Dermed skærper Adam Aamann den kurs, han har navigeret efter siden åbningen af Aamanns Deli & Takeaway i 2006.