Varm ovnen op til 180 grader.
Rul butterdejen ud på et mel- drysset bord i 5 mm’s tykkelse og beklæd otte små tærteforme eller 1 stor med butterdejen. Kom et stykke bagepapir over hver tærtebund og fyld op med tør- rede bønner. Forbag bundene i 12 minutter ved 180 grader, til dejen er gennembagt og kun let gylden. Fjern bønner og bagepapir og gem bønnerne
til næste gang. Sæt tærterne tilbage i ovnen og bag dem i yderligere 5 minutter. Tag tærterne ud af ovnen.
Snit savojkålen i grove stykker på ca. 3 x 3 cm, sauter dem
i olivenolie i en gryde i ca. 3-4 minutter, til de falder lidt sammen og krydr med salt og peber. Tilsæt de hakkede løg, hvidløg og 2 spsk hakket rosmarin og lad det sautere med i 2 minutter. Kom fyldet over i en skål og lad det køle lidt af.
Pisk æg og fløde sammen med salt, peber og 2 spsk hakket rosmarin.
Varm ovnen op til 180 grader.
Fordel kålen i de forbagte tærte- bunde og hæld ægefløden over. Skær skiver af gedeosten i 11⁄2 cm tykke skiver og læg dem ovenpå tærtefyldet. Fordel til sidst lidt rosmarinblade og hakkede hasselnødder udover.
Bag tærterne færdig i ovnen i ca.15-20 minutter, til ægemassen er stivnet, og gedeosten er gylden. Har du en stor tærte i ovnen, skal den bage i ca. 30-40 minutter. Lad tærterne køle lidt af.
Få lækre opskrifter, seneste nyt fra restauranterne, updates fra Adams køkken, gode tilbud og konkurrencer 🌾
Med et ønske om at tage sin virksomhed i en endnu mere bæredygtig retning har Adam Aamann fået økologicertificeret store dele af sine forretninger med en økologiprocent på 60-90 %. Dermed skærper Adam Aamann den kurs, han har navigeret efter siden åbningen af Aamanns Deli & Takeaway i 2006.