Kom æggeblommerne i en skål med sennep, og 1 spsk eddike, lidt salt og peber og pisk det godt sammen. Pisk nu olien i æggeblom- merne lidt ad gangen i en tynd stråle. Hæld så langsomt, at olien når at blive pisket ind i æggeblommerne. Hold af og til en pause med olien og pisk mayonnaisen godt igennem. Fortsæt, til al olien er tilsat, og pisk derefter lidt vand i – dette er med til at sikre, at mayonnaisen ikke skiller, og at den får en flot og homogen konsistens. Smag til sidst til med salt og evt. lidt ekstra eddike. Sæt straks mayonnaisen på køl, hvor den havsalt og friskkværnet peber.
Skyl dine krydderurter (vi anbefaler estragon- og løvstikkebladene til dette stykke) og tør dem i et stykke køkkenrulle. Kom bladene i en blender sammen med olien og blend, til olien er grøn og uden hele stykker urter. Hæld olien igennem en finmasket sigte
Pil løgene og skær dem i 2 cm brede både på langs med løgets fibre. Vend løgene grundigt med salt i en skål og lad dem trække i ca. 1 time. Kom løgene i en sigte, skyl dem kort og kom dem derefter i et skoldet sylteglas. Kom alle ingredienserne til syltelagen i en gryde og kog op, til honningen er helt opløst. Afkøl lagen og hæld den over løgene. Løgene holder sig i 1 uges tid på køl.
Rib og skyl grønkålsbladene, riv dem i mindre stykker og gem halvdelen til anretning. Varm ovnen op til 120 grader. Vend resten af grønkålen med lidt olivenolie og salt, spred bladene ud på en bageplade med bagepapir og bag dem i den varme ovn i ca. 16-18 minutter, til de er sprøde.
Del blomkålen i ca. 12 buketter. Varm en pande godt op med smør og olivenolie og steg blomkålen ved kraftig varme, til de har fået en flot stegefarve. Læg dem på en tallerken og lad dem køle lidt af, inden de anrettes på rugbrødet.
Smør rugbrødet med lidt mayonnaise, fordel de stegte blomkål på rugbrødet, kom små dutter af urtemayo på, derefter det sprøde grønkål samt syltede rødløg, og drys til sidst med hakkede, ristede mandler og estragon.
Få lækre opskrifter, seneste nyt fra restauranterne, updates fra Adams køkken, gode tilbud og konkurrencer 🌾
Med et ønske om at tage sin virksomhed i en endnu mere bæredygtig retning har Adam Aamann fået økologicertificeret store dele af sine forretninger med en økologiprocent på 60-90 %. Dermed skærper Adam Aamann den kurs, han har navigeret efter siden åbningen af Aamanns Deli & Takeaway i 2006.