Riv courgetterne groft på et godt rivejern og kom dem i en sigte. Drys med en smule salt, vend rundt, og lad dem stå i ca. 10 minutter. På den måde trækkes overskydende væde ud, så salaten bliver mere fast og smagfuld.
Pres herefter forsigtigt courgetterne med bagsiden af en ske eller dine hænder, så mest muligt væde frigives. Overfør derefter de afdryppede courgettestrimler til en stor skål.
Riv hvidløget fint og tilsæt det til courgetterne. Hak mynte og evt. chili meget fint, og kom det i skålen. Tilsæt reven citronskal, lidt citronsaft og en god sjat olivenolie.
Vend det hele godt sammen, så courgetten fordeler sig jævnt med krydderurter og dressing. Smag til med salt og friskkværnet peber – justér evt. med lidt ekstra citronsaft eller olivenolie, afhængigt af hvor frisk eller rund du ønsker smagen.
Tilmeld dig vores smørrebrødspost og få seneste nyt fra restauranterne, lækre opskrifter, updates fra Adams køkken, gode tilbud og konkurrencer