Mayonnaise

Del opskrift

Ingredienser

Ingredienser
2 æggeblommer
1,5 spsk dijonsennep
1 spsk hvidvins- eller æbleeddike
5 dl neutralt smagende olie – majs, vindruekerne eller solsikke
1-2 tsk havsalt friskkværnet peber
1-2 spsk koldt vand

Fremgangsmåde

Mayonnaise

Kom æggeblommerne i en stor skål sammen med sennep, 1 spsk eddike, lidt salt og peber og pisk det godt sammen med et piskeris eller med en elpisker.

Pisk nu olien i æggeblommerne lidt ad gangen i en tynd stråle. Hæld så langsomt, at olien hele tiden når at blive pisket ind i æggeblommerne. Hold af og til en pause med olien og pisk mayonnaisen godt igennem.

Fortsæt til al olien er tilsat og pisk derefter lidt vand i. Pisk igen godt igennem – dette er med til at sikre, at mayonnaisen ikke skiller, og at den får en flot og homogen konsistens.

Smag til sidst til med salt og evt. ekstra eddike.
Stil straks mayonnaisen på køl, hvor den kan holde sig i 4-5 dage.

Tip!
Hvis du vil lave en endnu hurtigere version kan du anvende en stavblender. Her skal du blot udskifte de to æggeblommer med et helt æg samt komme alle ingredienserne i stavblenderglasset på en gang.

Sæt din stavblender ned i blenderglasset, så den rører bunden. Blend herefter imens du holder stavblenderen i bunden af glasset. Efter kort tid vil du se, at mayoen begynder at blive tyk og du kan nu køre blenderen lidt op og ned. Tilsæt en smule vand og blend igen så du får en cremet hjemmerørt mayo. Hjemmerørt mayo på ca. 1 min.

Se med her hvor Adam rør en perfekt mayonnaise

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps