Hvide asparges med brunet smør og stegte kålskud

Del opskrift

Ingredienser

Asparges:
800g Hvide asparges
Ca 12 flotte kålskud
Sauce:
120g smør
50g parmesan
8 ansjosfileter i olivenolie
Skal af 1 citron
Saft af en halv citron
1 stort fed hvidløg
Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Hvide asparges:

Trim 0,5 cm af enderne og skræl de hvide asparges grundigt fra hovedet og nedad. Aspargesene skal steges på en stor, solid pande i olivenolie eller klaret smør ved lav varme i ca. 12-15 minutter, mens de vendes og langsomt brunes på alle sider. Krydr med salt og peber.

Tip! Skraldene fra aspargesene er det rene guld, da de giver masser af smag til suppe og fond. Du må derfor ikke smide dem ud! Du kan enten koge skraldene i vand og gemme vandet i køleskabet (hvis du planlægger at lave suppe inden for de nærmeste dage) og/eller putte skraldene ned i et sylteglas og hælde en god æble- eller lagereddike over dem. På den måde kan du lave en lækker aspargeseddike på blot få dage.

Sauce:

Hak ansjoser og hvidløg fint. Kom smør i en kasserolle, smelt det og brun det under omrøring, til det bruser, bliver lysebrunt og dufter af hasselnødder. Kom ansjoser og hvidløg i rør rundt, tilsæt citronsaft og peber og smag til.

Anretning:

Fordel aspargesene på 4 tallerkener, fordel saucen ud over, husk at røre godt rundt i saucen så du får alt det gode i bunden med, kom kålen øverst og riv flager af parmesan ud over og til sidst fintrevet citronskal. Servér straks.

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps