Aamanns’ leverpostej

Del opskrift

Ingredienser

Leverpostej
750 g økologisk svinelever
400 g spæk uden svær
2 løg
5 ansjos fileter (italienske i olivenolie)
1 lille bdt frisk timian
8 hele allehånde stødes
20 g salt friskkværnet sort peber
Friske laurbærblade og friske timiankviste til toppen
Opbagning
50 g smør
50 g mel
4 dl mælk
2 æg

Fremgangsmåde

Opbagning:

Smelt smørret, drys melet i og bag det igennem, kom mælken i lidt ad gangen. Pisk grundigt, til opbagningen er glat. Tilsæt salt, allehånde og peber.

Lever og spæk

Kog spækket med det ene løg, et par timian-kviste og et par laurbærblade i vand, der lige dækker, i ca. 30 minutter. Lad det køle af.

Skær 1 løg i kvarter og hak det sammen med leveren og ansjoserne i kødhakkeren. Kør ligeledes den kogte spæk igennem kødhakkeren og bland det med levermassen og 2 æg tilsæt salt og rør det grundigt sammen.

Fordel postejenfarsen i 5-6 postejforme, læg laurbærblade og timiankviste ovenpå. Sæt evt. nogle af dem i fryseren og bag resten i vandbad ved 200 grader i ca. 40 minutter.

Se hvordan Adam laver leverpostej her:

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps

CPH Half Marathon
søndag d. 14. september

Grundet CPH Half Marathon, kan du opleve større forsinkelser på din levering søndag d. 14. september.
Vi anbefaler derfor, at man selv afhenter sin ordre fra vores Deli og Takeaway på Østerbro eller i Carlsberg Byen.