Artiskokker med tomatpesto og estragon

Del opskrift

Ingredienser

Artiskokker
4 store artiskokker
1 citron i skiver
1 bundt timian
4-5 laurbærblade, gerne friske
1 spsk hel sort peber
3-4 spsk groft havsalt
Tomatpesto
300 g soltørrede tomater i olivenolie
80 g groftrevet parmesan
70 g ristede mandler
1⁄2-3⁄4 dl citronsaft
3 dl olivenolie
1⁄2-1 rød chili
1 lille bundt estragon
2 fed hvidløg
Havsalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Artiskokker

Skær stokken af artiskokkerne og kom dem i en gryde sammen med alle ingredienserne og dæk med vand. Læg en tallerken ovenpå artiskokkerne, så de holdes nede i vandet. Kog hurtigt op og lad derefter artiskokkerne simre i ca. 20-35 mi- nutter alt efter størrelse. Tjek om de er møre, ved at forsøge at hive et yderblad af – det skal gerne slippe ret nemt. Tjek yderligere, om det er mørt, ved at skrabe arti- skokkødet af med tænderne.

Tag artiskokkerne op med en hulske, læg dem i et dørslag og lad dem dryppe af og afkøle en smule inden servering – de smager bedst, hvis de bare er lidt lune.

Tomatpesto

Kom de soltørrede tomater i en foodprocessor eller blender sammen med resten af ingredienserne. Smag til med salt og evt. lidt ekstra citronsaft. Pestoen skal ikke være alt for fast og må gerne være til den syrlige side. Lad den hvile i min. 1 time og gerne natten over. Den holder sig ca. 1 uge i køleskabet.

Servering

Server de lune artiskokker med pestoen og med lidt fint flagesalt til.

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps