Rør surdej eller gær ud i vandet, tilsæt melet lidt ad gangen under omrøring og tilsæt saltet sammen med den sidste portion mel. Drys lidt mel på bordet og kom dejen ud på bordet. Ælt den grundigt i ca. 6-7 minutter, til den er glat og sej. Dæk dejen til med et vådt viskestykke og lad den hæve lunt i 3-4 timer.
Slå derefter dejen ned og form den til 4-5 kugler. Læg dejkuglerne på en meldrysset plade, dæk dem til med husholdningsfilm og lad dem efterhæve i min. 2 timer på køl.
Forvarm ovnen til maksimal varme på 250-300 grader. Hvis du har en pizzasten, så læg den med ind i ovnen til opvarmningen.
Rør gedefriskost sammen med mascarpone. Riv mozzarellaen i strimler. Pluk og hak rosmarinen fint. Skrub kartoflerne rene og skær dem i 1 mm tynde skiver på et mandolinjern. Vend dem med halvdelen af rosmarinen, hvidløg, salt og peber samt 3 spsk olivenolie.
Drys mel på bordet og rul eller træk dejklumperne ud til
en tykkelse på ca. 3-4 mm.
Løft pizzabundene forsigtigt over på en bageplade med bagepapir. Fordel klatter af ostecreme og strimler af mozzarella henover bundene, læg kartoffelskiverne i lag lidt ind over hinanden, så de dækker hele bunden bortset fra en tynd kant hele vejen rundt og drys til sidst resten af rosmarinen henover.
Sæt pizzaerne i ovnen og bag dem i ca. 10-15 minutter, indtil kartoflerne er let gyldne og tilberedte
Tag pizzaerne ud og fordel en smule trøffelolie over kartoflerne og giv dem et let drys flagesalt og server straks