Aamanns 1921
Aamanns 1921 i Indre By
Michelin-anbefalet smørrebrød med afsæt i økologi og sæsonens bedste råvarer.
Menukort
Jul 2024
Menuen gælder fra d. 12.11.24 til d. 31.12.24.
Frokost
Smørrebrød
Rødbede, ost, boghvede, karse (V) – 135,-
Savoykål, brunet smør, selleri, trøffel (V) – 165,-
Svampe, stikkelsbær, estragon, syltede løg, serveret på brioche (V) – 175,-
Sild, karry, æg, æbler, crème fraîche, løg, fedtegrever – 135,-
Sildetallerken- Fire slags sild, creme fraiche, fedtegrever – 285,-
Koldrøget laks fra Hiddenfjord, appelsin, julesalat, dild – 175,-
Håndpillede rejer, radiser, dild, purløg, serveret på surdejsbrød – 185,-
Smørstegt og paneret rødspætte, rodfrugtremoulade, citron – 175,-
Smørstegt og paneret rødspætte, rejesalat, purløg, citron – 190,-
Hønsesalat, sorte trompetsvampe, purløg, bacon – 160,-
Oksetartar, cornichoner, sennep, rodfrugtemulsion – 160,-
Flæskesteg, rødkål, æbler, tykmælksemulsion – 195,-
Børnenes Favorit – Frikadeller og kartoffelsalat, smørstegt rødspætte
med remoulade og grøntsagsstænger. Kun tilgængelig for børn under 12 år – 135,-
Ost og Dessert
Tre danske oste, knækbrød, marmelade – 150,-
Parfait, appelsiner, karamel, brunkage-crunch – 110,-
Risalamande, mandler, vanilje, kirsebærsauce – 95,-
Petit fours – Fem stykker sødt – 105,-
Julefrokost – 625,-
Første servering
Vælg mellem:
Svampesalat, stikkelsbær, estragon, syltede løg, serveret på brioche (V)
Koldrøget laks fra Hiddenfjord, appelsin, julesalat, dild
Sild, karry, æg, æbler, crème fraîche, løg, fedtegrever
Anden servering
Traditionelle juleretter serveret til deling for hele bordet:
Flæskesteg, julekrydderier
Konfiteret and, rødkål
Brunede kartofler, granskud
Julesalat, granatæble, appelsiner, mandler
Ost og Dessert
Vælg mellem:
To danske oste, knækbrød, marmelade (+20)
Risalamande, mandler, vanilje, kirsebærsauce
‘Smørrebrød’ Menu – 445,-
Koldrøget laks fra Hiddenfjord, appelsin, julesalat, dild
Smørstegt og paneret rødspætte, rodfrugtremoulade, citron
Risalamande, mandler, vanilje, kirsebærsauce
Øl og Snaps Menu – 210,-
Spørg os endelig om forslag til øl og vores hjemmelavede snaps.
Én stor øl af dit valg og to hjemmelavede snaps
Jul 2024
Menuen gælder fra d. 12.11.24 til d. 31.12.24.
Aften
Forretter
Grillet focaccia, rugbrødschips, smør, solsikkekernehummus – 90,-
Oliven, hvidløg, persille, chili (V) – 45,-
Æbleskiver, peberrod, 2 stk. – 90,-
Kroketter, kartoffel, ost, 2 stk. – 80,-
Vaffel, laurbær, ramsløg, 2 stk. – 90,-
Karamelliserede jordskokker, citronemulsion, 2 stk. – 80,-
Gravad laks, rævesauce, dild – 90,-
Gougères, rejer, citron, 2 stk. – 100,-
Surdejsbrød, smør – 35,-
A La Carte
Julesalat, granatæble, appelsiner, mandler – 90,-
Rødbede, ost, boghvede, karse- 145,-
Selleri, savoykål, mandler, trøffel – 185,-
Mini – Smørrebrød – Håndpillede rejer, tomatemulsion, surdejsbrød – 145,-
Mini – Smørrebrød – Smørstegt og paneret rødspætte, rodfrugtremoulade, citron – 135,-
Helleflynder, kammuslinger, sauce nage, purløg – 175,-
Oksetartar, cornichoner, sennep, rodfrugtemulsion – 155,-
Grillet and, karamelliseret æble, rødkål, andejus – 195,-
Børnenes Favorit – Frikadeller og kartoffelsalat, smørstegt rødspætte
med remoulade og grøntsagsstænger. Kun tilgængelig for børn under 12 år – 135,-
Ost og Dessert
Tre danske oste, knækbrød, marmelade – 150,-
Parfait, appelsiner, karamel, brunkage-crunch – 110,-
Risalamande, mandler, vanilje, kirsebærsauce – 95,-
Petit fours – Fem stykker sødt – 105,-
Tasting Menu – 750,-
Inkl. brød og smør. Består af ti retter i fem serveringer, heraf nogle til deling ’family style’.
Menuen skal bestilles af hele bordet og kan ikke kombineres med andre menuer.
Grillet focaccia, karamelliseret løgsmør
Julesalat, granatæble, appelsiner, mandler
Æbleskiver, peberrod
Gravad laks, rævesauce, dild
Kroketter, kartoffel, ost
Gougères, rejer, citron
Oksetatar, cornichoner, sennep
Helleflynder, kammuslinger, sauce nage, purløg
Grillet and, karamelliseret æble, rødkål, andejus
Parfait, appelsiner, karamel, brunkage-crunch
Grøn Tasting Menu (V) – 750,-
Inkl. brød og smør. Består af ti retter i fem serveringer, heraf nogle til deling ’family style’.
Menuen skal bestilles af hele bordet og kan ikke kombineres med andre menuer.
Grillet focaccia, karamelliseret løgsmør
Julesalat, granatæble, appelsiner, mandler
Æbleskiver, peberrod
Karamelliserede jordskokker, citronemulsion
Kroketter, kartoffel, ost
Gougères, svampe, timian
Vaffel, laurbær, ramsløg
Rødbede, ost, boghvede, karse
Selleri, savoykål, mandler, trøffel
Parfait, appelsiner, karamel, brunkage-crunch
1921 Fuld Oplevelse – 1450,-
Bobler
Tasting menu
Vinmenu á fire glas
Vand
Kaffe og petit fours
Vin på Glas Hvid Orange Rosé Rød Sød Alkoholfri Vin på Flaske Orange Rosé Hvid Rød Sød Øl Flaskeøl Alkoholfri Snaps og Akvavit Cocktails & Longdrinks Mocktails Soft Drinks Aamanns Hjemmelavet Lemonade – 55,- / 125,- Muri Passing Clouds – 235,- Varme drikke Te fra A. C Perch’s |
Jul 2024
Menuen gælder fra d. 12.11.24 til d. 31.12.24.
Selskaber – frokost
Julefrokostmenu – 625,-
Første ret – Vælg mellem
Smørrebrød – Svampe, stikkelsbær, estragon, syltede løg, brioche (V)
Smørrebrød – Gammeldags modnede sild, karry, æg, æbler, crème fraiche, løg, fedtegrever
Smørrebrød – Koldrøget laks fra Hiddenfjord, appelsin, julesalat, dild
Anden ret – Traditionelle juleretter serveres som deleretter til hele bordet
Flæskesteg, julekrydderier
Confit de canard, rødkål
Brunede kartofler, granskud
Julesalat med endivie, granatæble, appelsiner og mandler
Ost og Dessert – Vælg mellem
To danske oste, knækbrød, marmelade (+20kr)
Risalamande, mandler, vanilje, kirsebærsauce
Smørrebrødsmenu – 445,-
Koldrøget laks fra Hiddenfjord, appelsin, julesalat, dild
Smørstegt og paneret rødspætte, kål- og rodfrugtremoulade, citron
Risalamande, mandler, vanilje, kirsebærsauce
Selskaber – aften
3-Retters Menu – 525,-
Inkluderer brød og smør + appetizer
Solsikkehummus, rugbrødschips
Helleflynder, kammuslinger, sauce nage, purløg
Grillet and, glaserede æbler, rødkål, andejus
Parfait, appelsiner, karamel, brunkage-crunch
3-Retters Grøn Menu (V) – 525,-
Inkluderer brød og smør + appetizer
Solsikkehummus, rugbrødschips
Rødbede, ost, boghvede, karse
Knoldselleri, svampe, mandel, trøffel
Parfait, appelsiner, karamel, brunkage-crunch
Tasting Menu – 750,-
Inkl. brød og smør. Består af ti retter i fem serveringer, heraf nogle til deling ’family style’.
Menuen skal bestilles af hele bordet og kan ikke kombineres med andre menuer.
Grillet focaccia, karamelliseret løgsmør
Julesalat, granatæble, appelsiner, mandler
Æbleskiver, peberrod
Gravad laks, rævesauce, dild
Kroketter, kartoffel, ost
Gougères, rejer, citron
Oksetatar, cornichoner, sennep
Helleflynder, kammuslinger, sauce nage, purløg
Grillet and, karamelliseret æble, rødkål, andejus
Parfait, appelsiner, karamel, brunkage-crunch
Grøn Tasting Menu (V) – 750,-
Inkl. brød og smør, Består af ti retter i fem serveringer, heraf nogle til deling ’family style’.
Menuen skal bestilles af hele bordet og kan ikke kombineres med andre menuer.
Grillet focaccia, karamelliseret løgsmør
Julesalat, granatæble, appelsiner, mandler
Æbleskiver, peberrod
Karamelliserede jordskokker, citronemulsion
Kroketter, kartoffel, ost
Gougères, svampe, timian
Vaffel, laurbær, ramsløg
Rødbede, ost, boghvede, karse
Selleri, savoykål, mandler, trøffel
Parfait, appelsiner, karamel, brunkage-crunch
1921 Fuld Oplevelse – 1450,-
Bobler
Tasting menu
Vinmenu á fire glas
Vand
Kaffe og petit fours
Nytårsmenu med 10 serveringer – 995,-
Tilkøb af vinmenu á 5 glas – 995,-
Alkoholfrie drinks vil være tilgængelige for køb på dagen.
Solsikkekernehummus, rugbrødschips
Gillardeau-østers, mignonette, citron
Laksetatar, endivie, sennep, dild, appelsin
Kroket, kartoffel, skinke
Krabbe, bergamot, purløg
NV, Baron Albert, “l’Universelle” Brut, Champagne
Havbars, jordskokker, yuzu, dashi
2022, Elena Walch, Pinot Grigio “Castel Ringberg
Hummerravioli, spinat, bisque, Piment d’Espelette
2022, Bernard Defaix, Chablis 1er Cru “Cote de Lechet”
Okse ribeye, kartoffel Dauphinoise, sauce Bordelaise, vintertrøffel
2020, Viberti Barolo “Buon Padre”
Chokoladekage, valnødder, svenske blåbær, vaniljeis
2022, Meierer Riesling Spätlese
Kransekagekonfekt
Kaffe/Te
Kommende menu
Menuen gælder fra d. 02.01.25
Frokost
Smørrebrød
Små kartofler, porre, sauce gribiche, brøndkarse (V) – 125,-
Rødbeder, ost, boghvede, estragon, valnødder (V) – 145,-
Svampetoast, hasselnødder, purløg, syltede løg, surdejsbrød (V) – 165,-
Gammeldags modnede sild, brøndkarse, æggesalat, purløg – 125,-
Sildetallerken- Fire slags sild, creme fraiche, fedtegrever – 285,-
Koldrøget laks fra Hiddenfjord, syltet agurk, dild, peberrod – 165,-
Håndpillede rejer, æg, tomatemulsion, kaffir lime, surdejsbrød – 185,-
Torskerogn, grøn remoulade, fennikelsalat – 175,-
Smørstegt og paneret rødspætte, rodfrugtsremoulade, citron – 165,-
Smørstegt og paneret rødspætte, rejesalat, purløg, citron – 185,-
Hønsesalat, sort trompetsvamp, purløg, bacon – 150,-
Oksetatar, cornichoner, sennep, rodfrugtemulsion – 150,-
Dagens ret – Traditionel frokostret – 195,-
Børnenes Favorit – Frikadeller og kartoffelsalat, smørstegt rødspætte
med remoulade og grøntsagsstænger. Kun tilgængelig for børn under 12 år – 135,-
Ost og Dessert
Tre danske oste, knækbrød, marmelade – 150,-
Pålægschokolademad, svenske bær, hvid chokoladecreme – 110,-
Citronfromage, blodappelsiner, marengs – 110,-
Petit fours – Fem stykker sødt – 105,-
Frokostmenu – 390,-
Første servering
Vælg mellem:
Smørrebrød – Små kartofler, porre, sauce gribiche, brøndkarse (V)
Smørrebrød – Gammeldags modnede sild, brøndkarse, æggesalat, purløg
Smørrebrød – Koldrøget laks fra Hiddenfjord, syltet agurk, dild, peberrod
Anden servering
Vælg mellem:
Smørrebrød – Rødbeder, ost, boghvede, estragon, valnødder (V)
Smørrebrød – Hønsesalat, sort trompetsvamp, purløg, bacon
Smørrebrød – Oksetatar, cornichoner, sennep, rodfrugtemulsion
Dagens frokostret – Traditionel frokostret (+50kr)
Ost og Dessert
Vælg mellem:
To danske oste, knækbrød, marmelade
Pålægschokolademad, svenske bær, hvid chokoladecreme
Øl og Snaps Menu – 210,-
Spørg os endelig om forslag til øl og vores hjemmelavede snaps.
Én stor øl af dit valg og to hjemmelavede snaps
–
Aften
Set Menu – 495,-
Kokkens valg: 8-retters menu bestående af 4 snacks, 2 forretter, 1 hovedret og 1 dessert.
Vegetariske eller veganske muligheder tilgængelige. Menuen skal vælges af hele bordet.
1921 Fuld Oplevelse – 1100,-
Bobler
Tasting menu
Vinmenu á fire glas
Vand
Kaffe
Vinmenu – 495,-
Vinmenu á fire glas
Appetizers
Surdejsbrød, smør – 35,-
Rugchips, solsikkehummus – 55,-
Kroketter, kartoffel, karamelliserede løg, ost, 2 stk. (V) – 60,-
Rødbeder, ost, boghvede, estragon, valnødder (V) – 60,-
Østers, pære, chili, pr. stk. – 45,-
Vafler, torskerogn, purløg – 85,-
Kyllingeparfait, syltede grøntsager, cornichoner, ristet brød – 95,-
Charcuteri fra Butcher’s Manifesto Amager, fennikelmarmelade, æblechutney – 115,-
Forretter
Agnolotti, spinat, ricotta, piment d’Espelette – 185,-
Bakskuld, kartoffel, porre – 165,-
Blæksprutte, fennikel, bergamot – 165,-
Smørrebrød – Håndpillede rejer, tomatemulsion, surdejsbrød – 185,-
Smørrebrød – Smørstegt og paneret rødspætte, rodfrugtsremoulade, citron – 165,-
Oksetatar, julesalat, cornichoner, Karl Johan-svampeemulsion – 150,-
Hovedretter
Tartelet, svampe, timian, purløg, trøffel – 195,-
Helleflynder, kålskud, jordskokker – 275,-
Braiseret tværreb, sort trompetsvamp, honningglaserede gulerødder, rødvinssauce – 255,-
Børnenes Favorit – Frikadeller og kartoffelsalat, smørstegt rødspætte
med remoulade og grøntsagsstænger. Kun tilgængelig for børn under 12 år – 135,-
Ost og Dessert
Tre danske oste, knækbrød, marmelade – 150,-
Pålægschokolademad, svenske bær, hvid chokoladecreme – 110,-
Citronfromage, blodappelsiner, marengs – 110,-
Petit fours – Fem stykker sødt – 105,-
–
Frokost – Grupper
Frokostmenu – 420,-
Første servering
Vælg mellem:
Smørrebrød – Små kartofler, porre, sauce gribiche, brøndkarse (V)
Smørrebrød – Gammeldags modnede sild, brøndkarse, æggesalat, purløg
Smørrebrød – Koldrøget laks fra Hiddenfjord, syltet agurk, dild, peberrod
Anden servering
Vælg mellem:
Smørrebrød – Rødbeder, ost, boghvede, estragon, valnødder (V)
Smørrebrød – Hønsesalat, sort trompetsvamp, purløg, bacon
Smørrebrød – Oksetatar, cornichoner, sennep, rodfrugtemulsion
Dagens frokostret – Traditionel frokostret (+50kr)
Ost og Dessert
Vælg mellem:
To danske oste, knækbrød, marmelade
Pålægschokolademad, svenske bær, hvid chokoladecreme
Øl og Snaps Menu – 210,-
Spørg os endelig om forslag til øl og vores hjemmelavede snaps.
Én stor øl af dit valg og to hjemmelavede snaps
–
Aften – Grupper
Set Menu – 525,-
Kokkens valg: 8-retters menu bestående af 4 snacks, 2 forretter, 1 hovedret og 1 dessert.
Vegetariske eller veganske muligheder tilgængelige. Menuen skal vælges af hele bordet.
1921 Fuld Oplevelse – 1100,-
Bobler
Tasting menu
Vinmenu á fire glas
Vand
Kaffe
Vinmenu – 495,-
Vinmenu á fire glas
Adresse
Niels Hemmingsens Gade 19-21
1153 København K
Åbningstider
Jul 2024
23 dec. – åbent som normalt
24 dec. – lukket
25 dec. – lukket
26-30 dec. – åbent som normalt
31 dec. – 17.00-23.30
01 jan. – lukket
Frokost
Mandag – lørdag
11.30-17.00
(Sidste bestilling 15.00)
Søndag
11.30-17.30
(Sidste bestilling 15.30)
Aften
Mandag – torsdag
18.00-23.00
(Sidste bestilling 20.15)
Fredag – lørdag
18.00-23.30
(Sidste bestilling 21.00)
Søndag
Lukket
Book bord
Reserver bord på 1921
Om AAMANNS 1921
“Det, der altid har været vigtigt for mig, er at servere genkendelige råvarer og tilberedningsmetoder – men med et overraskende tvist, der løfter smagen et helt andet sted hen, end man umiddelbart forventer”
– Adam Aamann
Til frokost på Aamanns 1921 tilbyder vi vores velkendte smørrebrød, hvor vi laver alt fra bunden med rigtigt kokkehåndværk, sæsonens kvalitetsråvarer, masser af grøntsager og tilførsel af nye idéer og ofte overraskende smagssammensætninger, som tager afsæt i respekten for den klassiske tradition. Vi er certificeret med Det økologiske Spisemærke i sølv, hvilket betyder at 60-90% af vores råvarer og drikkevarer økologiske råvarer, hvilket blot er en af de måder hvorpå vi vægter bæredygtighed.
Menukortet er fokuseret og skiftende i takt med sæsonerne og afstemt således, at hver servering udgør en helhedsoplevelse
Om aftenen serverer vi et udvalg af klassiske danske retter i ny fortolkning som f.eks. vores anmelderroste krebinet med kantareller, tyttebær og klassisk velouté sauce.
I baren har vi et stort udvalg af hjemmelavede snapse, gode håndværksøl fra mindre lokale bryghuse som Herslev og Mikkeller, hjemmelavede cocktails og saft. Vinkortet byder både på traditionelle producenter og et udvalg af usvovlede og økologiske vine.
Aamanns 1921 er inspireret af det moderne kirkerums fokus på gedigne materialer og æstetik. Der er højt til loftet og håndlavede messinglysekroner oplyser lokalet. Man sidder rart i de lyse moderne træmøbler med hynder af kernelæder.
ER I EN STØRRE GRUPPE?
For grupper over 10 personer tilbyder
vi vores selskabspakker.
Vi har indrettet vores underetage i samme smukke stil som i overetagen og skabt en unik stemning med kunst på væggene og et åbent køkken. Lokalet er meget indbydende til afholdelse af lukkede selskaber for både private og forretningsfrokoster og middage, og har i øvrigt en fantastisk akustik. Vi kan have op til 35 gæster i vores private dining room.
Send os en mail på [email protected] eller ring 20805200, og lad os tage en snak om hvordan, vi imødekommer lige præcis jeres behov.