Tomatmad med chutney og paneret zucchini

Del opskrift

Ingredienser

Tomat-abrikos chutney
400g modne friske tomater
200g løg
120g tørrede abrikoser
1 fed hvidløg
120g sukker
110g æbleeddike
1 rød chili
2 tsk paprika
1 tsk korianderfrø knuste
1 tsk salt
Friskkværnet peber
Osteemulsion
100 g knøs ost eller gammel knas, skåret i tern på 1x1 cm
3 store æg
2-3 spsk citronsaft
1 spsk. dijonsennep
3,5 dl olie (solsikke, majs eller vindruekerne)
Salt og friskkværnet peber
Paneret zucchini
1 squash
120g mel
2 æg
150g rasp
4 spsk fintrevet parmasan
1 spsk finthakket frisk rosmarin
1dl olivenolie
Havsalt og friskkværnet peber
Anrening
4 skiver rugbrød
400g modne tomater, gerne i forskellige størrelse og sorter
60g tør lagret ko eller fåremælksost – Vesterhav, Manchego, Pecorino eller lign.
Havsalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Tomat-abrikos chutney

Alle ingredienserne kommes i en gryde og koges ved middel varme i cirka 20-25 minutter. Under kogningen vil en del af væsken fordampe, og blandingens konsistens vil blive tættere. Når væsken er reduceret, og konsistensen er opnået, fjernes gryden fra varmen.

Overfør straks den varme blanding til skoldede sylteglas, og sørg for at fylde dem helt op for at minimere luftlommer. Luk glassene tæt, og lad dem køle af ved stuetemperatur. Når glassene er helt afkølede, opbevares de på køl. I en lukket tilstand kan indholdet holde sig i op til 6 måneder.

Osteemulsion

Læg æggene i en kasserolle med kogende vand, og kog dem i præcis 5 minutter. Køl dem derefter hurtigt af i koldt vand.
Pil æggene, og kom dem i en blender sammen med ost, citronsaft, sennep, salt og peber, og blend det til en ensartet konsistens.

Mens blenderen kører, tilsættes olien gradvist i en tynd stråle, indtil det har samlet sig til mayonnaise. Det er vigtigt at tilsætte olien langsomt for at sikre en jævn og glat konsistens. Smag til med eventuelt mere citronsaft og salt.

Kom eventuelt mayonnaisen i en sprøjtepose. Stil straks mayonnaisen på køl, hvor den kan holde sig i 6-7 dage.

Paneret zucchini

Skær squashen i 1cm tykke skiver 2 skiver til hvert smørrebrød. Drys med salt og peber på begge sider og lad dem trække i 15min. Stil tre dybe tallerkener klar, én med mel, en med sammenpisket æg og en med rasp som blandes grundigt med parmasan og rosmarin.

Tag nu squashskiverne og panér dem grundigt på begge sider, først i mel, så æg og til sidst i raspen.
Steg de panerede squash i olivenolien til de er gyldne.

Anretning:

Skær tomaterne i grove skiver. Smør rugbrødet med lidt af mayonnaisen og læg tomaterne oven på og fordel små dutter af mayonnaise imellem tomaterne. Læg rødløgsringe og crudité øverst på smørrebrødet og riv gedeosten over på et rivejern.

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps