Skær bund og top af knoldsellerien og skær der- efter skrællen af siderne. Skyl selleri, kniv og skære- bræt og skær sellerien i 21⁄2 cm tykke,skiver. Indstil mandolinjernet til 1 mm’s tykkelse og skær de tykke skiver i tynde lange strimler på mandolinjernet.
Vend strimlerne med salt i en stor skål og lad dem trække i min. 1 time. Vend rundt et par gange og lad dem til sidst dryppe af i en sigte.
Kom sellerien i et sylteglas.
Kog eddike, sukker og vand op sammen med peberkornene, kog lagen i et par minutter og hæld den varme lage over sellerien i sylteglasset.
Lad det afkøle med låg på og sæt det derefter i køleskabet, hvor det kan holde
sig i op til 3 måneder.
Tilmeld dig vores smørrebrødspost og få seneste nyt fra restauranterne, lækre opskrifter, updates fra Adams køkken, gode tilbud og konkurrencer