Sild med ramsløgscreme

Del opskrift

Ingredienser

Ramsløgscreme
5 spsk hakket ramsløg
3 spsk hakket dild
1 lille rødløg, fint hakket
1 spsk dijonsennep
1dl mayonnaise
1dl creme fraiche 38%
Saften fra ½ citron
Frisk dild og kørvel til pynt
Pocherede æg
4 æg
Ca. 0,5 dl æble- eller hvidvinseddike
Anretning
4 skiver rugbrød
Smør til rugbrødet

Fremgangsmåde

Ramsløgscreme

I en skål, bland hakket ramsløg, dild, fint hakket rødløg, dijonsennep, mayonnaise, creme fraiche godt sammen. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Pocherede æg

Bring en gryde med vand i kog. Tilsæt 1,5 spsk eddike i en kop eller lille skål(hjælper med at holde æggene sammen) ét pr æg.
Slå forsigtigt hvert æg ud i hver sin skål.
Skru ned for varmen, så vandet simrer svagt.

Rør i vandet med en ske eller piskeris, så der dannes en hvirvel. Slip forsigtigt et æg ned i midten af hvirvlen. Dette hjælper med at holde æggehviderne sammen.

Lad ægget pochere i ca. 3-4 minutter for en blød konsistens eller længere, hvis du foretrækker det mere fast.
Gentag processen med de resterende æg.

Anretning

Smør rugbrødet, skær silden over på tværs og dæk rugbrødet med silden. Fordel en generøs mængde ramsløgscreme på silden så den er helt dækket. Læg forsigtigt et pocheret æg ovenpå silden, Pynt smørrebrødet med frisk dild og kørvel og evt lidt revet citronskal.

Se de mange andre lækre opskrifter fra Aamanns

  • Alle opskrifter
  • Smørrebrød
  • Hovedretter
  • Grønne opskrifter
  • Fisk og skaldyr
  • Salat
  • Tilbehør
  • Sylt
  • Sødt
  • Jul
  • Snaps